DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wenkbrauw make-up online bestellen

Mooie volle en verzorgde wenkbrauwen maken uw make-up look compleet. Ze geven uitstraling aan het gezicht en daarom zijn goede, verzorgde wenkbrauwen een must. Bent u niet gezegend met volle wenkbrauwen? U kunt dan wenkbrauw make-up gebruiken. Met bijvoorbeeld een wenkbrauw potlood of een poeder kunt u uw gezicht meer uitdrukking geven.Lees meer

Voordat u met wenkbrauw make-up begint: epileer eerst uw wenkbrauwen

Om uw wenkbrauwen te epileren heeft u een pincet, goed licht en een make-up spiegel nodig. Gebruik eventueel een ijsblokje om de huid te koelen, zodat het minder gevoelig wordt.

  • Span de huid goed tijdens het epileren, zo is het minder pijnlijk
  • Verwijder met een pincet eerst de haartjes tussen de wenkbrauwen.
  • Verwijder dan vervolgens de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauwen. Haal niet te veel haartjes weg, anders bestaat er de kans dat de haartjes niet meer teruggroeien.
  • Epileer nooit de haartjes aan de bovenkant: dit gaat ten koste van de natuurlijke vorm.

TIP: tijdens een menstruatie is de pijngrens over het algemeen lager. Hou hier rekening mee als epileren erg gevoelig voor u is.

Wenkbrauw make-up aanbrengen doet u zo

Indien u lichte of dunne wenkbrauwen heeft kunt u ze bijtekenen met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Over het algemeen geldt dat een poeder een natuurlijker effect geeft dan een wenkbrauwpotlood. Daarbij is het belangrijk om altijd een kleur te gebruiken die dicht bij uw natuurlijke haarkleur ligt. Kies dus niet voor een te donkere kleur, dat geeft een onnatuurlijk effect.

Het grote voordeel van een wenkbrauwpotlood is dat u eenvoudig de vorm van uw wenkbrauwen kunt aanpassen. U kunt uw wenkbrauw iets hoekiger maken bijvoorbeeld. Met een wenkbrauwpotlood zet u lichte streepjes in de natuurlijke groeirichting van uw wenkbrauwen. Met het borsteltje aan de andere kant van het potlood kunt u de potlood een beetje vervagen, voor een natuurlijk effect.

Een wenkbrauwpoeder geeft een zachter en subtieler effect. Met het schuine kwastje dat bij de poeder bijgeleverd is kunt u eenvoudig de kleur op uw wenkbrauwen aanbrengen. De vorm van uw wenkbrauw aanpassen is wat minder geschikt met deze methode, maar ze bijkleuren gaat prima op deze manier.

Gebruik eventueel een wenkbrauwgel om uw wenkbrauwen in model te brengen.