DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Valkruid (Arnica Montana)

Arnica, waar gebruik ik dat voor? Wat is Arnica montana, oftewel valkruid, precies? En wat voor supplementen met dit kruid zijn er online te bestellen? En wat zijn eventuele bijwerkingen die ik van Arnica kan verwachten? Lees meer
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  A.Vogel Arnica Hart en Bloedvaten Druppels 50ML

  A.Vogel Arnica Hart en Bloedvaten Druppels | 50ML

  (4)
  Voorraad: > 50
  10,27
 • Bonusan Arnica Montana Complex Tinctuur 30ML

  Bonusan Arnica Montana Complex Tinctuur | 30ML

  Voorraad: 33
  12,99
  12,21
 • Bloem Arniplex Druppels 50ML

  Bloem Arniplex Druppels | 50ML

  Voorraad: > 50
  11,68
  26% korting
  8,65
 • Zonnegoud Arnica Simplex 50ML

  Zonnegoud Arnica Simplex | 50ML

  Voorraad: 8
  11,92
 • Zonnegoud Arnica Massagebalsem 50ML

  Zonnegoud Arnica Massagebalsem | 50ML

  Voorraad: 0
  9,62
  Blijf op de hoogte

Wat is Arnica?

Arnica is een kruid dat behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). Het wordt ook wel valkruid of wolverlei genoemd. Arnica wordt op verschillende manieren toegepast, bijvoorbeeld in tabletten, in een tinctuur, in een zalf of massagebalsem. Alleen of in combinatie met andere kruiden. 

Waar is Arnica goed voor?

Arnica montana, of valkruid, heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder:

 • Arnica ondersteunt het behoud van een gezonde bloedsomloop*;
 • Het helpt bij de bescherming van uw lichaamscellen tegen oxidatieve schade*: het ondersteunt de de natuurlijke afweer van de lichaamscellen en helpt ze beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf*;
 • En Arnica draagt ook bij aan het behoud van een gezonde functie van de lever*.

*Gezondheidsclaim onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese commissie. 

De bloedsomloop

Supplementen met Arnica worden regelmatig toegepast vanwege effecten ervan op het behoud van de gezonde bloedcirculatie. 

Uw bloedsomloop zorgt ervoor dat uw hele lichaam van onder tot boven wordt voorzien van zuurstofrijk bloed. Zuurstof heeft u nodig in de lichaamscellen voor de omzetting van glucose in energie. Zonder energie kunt u niet leven. U heeft zuurstof dus nodig om de verbranding op gang te houden. Maar niet alleen zuurstof: ook voedingsstoffen. 

De bloedsomloop zorgt ervoor dat er de cellen hun benodigde voedingsstoffen krijgen. In de darmen neemt het bloed voedingsstoffen op vanuit uw voeding. Glucose kan direct naar de lichaamscellen worden gebracht voor het leveren van energie. Andere stoffen zoals aminozuren worden in de lever opgebouwd tot eiwitten, die het lichaam gebruikt als bouwstof, voor groei, toename in spiermassa, of vervanging van oude cellen bijvoorbeeld. 

Afvoeren van afvalstoffen

Behalve het vervoeren van voedingsstoffen, draagt de bloedsomloop ook bij aan de afvoer van afvalstoffen. Denk maar aan de koolstofdioxide CO2 die vrijkomt bij de verbranding in uw cellen. Dit moet worden afgevoerd naar de longen. Alwaar het aan de lucht wordt overgedragen, waardoor u het uitademt.

Hoe werkt de bloedsomloop?

Het is belangrijk dat de bloedsomloop goed blijf functioneren om alle weefsels van voldoende glucose, zuurstof en andere voedingsstoffen te voorzien. Er is een kleine en een grote bloedsomloop. Met de grote bloedsomloop wordt het vervoeren van het bloed vanuit het hart, richting het lichaam en terug bedoeld. Met de kleine bloedsomloop bedoelen we het vervoer van bloed van uw hart richting de longen en terug.

Eerst pompt het hart het zuurstofarme bloed naar uw longen (de kleine bloedsomloop). Daar vindt de uitwisseling plaats van CO2 en zuurstof. CO2 wordt afgestaan aan de lucht. Het zuurstof wordt opgenomen. Het bloed dat nu van zuurstof is voorzien gaat nu terug naar het hart, om vervolgens het lichaam in gepompt te worden (de grote bloedsomloop). Daar wordt het ontdaan van een groot deel van het zuurstof, omdat de lichaamscellen dit nodig hebben. En wordt er vanuit lichaamscellen CO2 aan afgegeven. Waardoor het bloed zuurstof arm en rijk aan CO2 weer teruggaat richting het hart. Vervolgens stuurt het hart dit bloed weer richting de longen, en zo gaat de cyclus verder.

Supplementen met Arnica (valkruid)

Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar met Arnica:

 • Zo is er bijvoorbeeld A.Vogel Arnica Complex Hart en Bloedvaten druppels. De kruiden die in deze druppels zitten zijn Crataegus en Arnica. Samen zijn goed voor de bloedsomloop*, en daarnaast draagt Crataegus (meidoorn) ook bij aan het gezond houden van het hart*.
 • Ook het merk Bonusan heeft een supplement in het assortiment met Arnica montana. Het Bonusan Arnica Montana Complex bevat naast Arnica ook Achillea millefolium. Dit supplement, in de vorm van een tablet, richt zich op de bescherming van lichaamscellen, vanwege de antioxidatieve werking van Arnica*. Het is overigens ook in de vorm van Arnica druppels verkrijgbaar.

*Gezondheidsclaim onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese commissie. 

Wat doet Arnica voor de huid?

Een product met Arnica voor de huid is Zonnegoud Arnica Massagebalsem. Deze massagebalsem met Arnica erin, heeft een verwarmende werking. Gebruik het bijvoorbeeld om vermoeide en stijve spieren en gewrichten mee in te masseren na het sporten. 

Zijn er bijwerkingen van valkruid?

Arnica is een giftige plant wanneer u deze onverdund zou innemen of op de huid zou toepassen. Daarom zijn nuttige stoffen uit de plant in tabletten en in tinctuur in verdunde hoeveelheid aanwezig. Het is van belang dat u zich houdt aan de voorschriften op de bijsluiter of gebruiksaanwijzing. Neem nooit meer in dan de aanbevolen hoeveelheid. 

Bij te hoge dosering kan Arnica zorgen voor bijwerkingen waaronder misselijkheid, braken, kortademigheid, onregelmatige hartslag en een te hoge bloeddruk.

Sommige mensen zijn allergisch voor de plantenfamilie waartoe Arnica montana behoort. Stop direct met het gebruik van Arnica op het moment dat u een allergische reactie krijgt. Neem in geval van een allergische reactie contact op met een arts.

Let op:

 • Gebruik Arnica of valkruid niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Houd supplementen met Arnica of valkruid buiten bereik van kinderen;
 • Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering;
 • Bewaar uw supplementen op een koele en droge plaats;
 • Supplementen zijn nooit een vervanging van een gezonde leefstijl en gezonde en gevarieerde voeding. Ze vormen enkel een mogelijke aanvulling hierop.

Waar koop ik supplementen met valkruid, oftewel Arnica?

Arnica online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten Arnica supplementen?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment Arnica producten, met de huidige prijs. Ook ziet u het hier wanneer er supplementen met Valkruid in de aanbieding zijn.