DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Tandpoeder

Een stralend witte lach is voor veel mensen zeer belangrijk. Tenslotte maakt die lach een groot deel uit van iemands uitstraling en eerste indruk. Voor mooie witte tanden zou u kunnen poetsen met een goede whitening tandpasta, maar voor die parelmoerfinish kunt u ook gebruikmaken van tandpoeder. Als tandpoeder inderdaad is wat u zoekt, bent u bij DeOnlineDrogist.nl aan het juiste adres.Lees meer
 • Lucovitaal Activated Charcoal 50GR

  Lucovitaal Activated Charcoal | 50GR

  Voorraad: 44
  9,99
  50% korting
  5,00
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Ben & Anna Tandpoeder Black 20GR

  Ben & Anna Tandpoeder Black | 20GR

  Voorraad: 10
  6,99
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Anae Actieve Koolpoeder 70GR

  Anae Actieve Koolpoeder | 70GR

  Voorraad: 0
  11,95
  Blijf op de hoogte

Wat is tandpoeder?

Tandpoeder is eigenlijk een alternatief voor tandpasta. Dit poeder kan worden vervaardigd uit verschillende materialen, waaronder bepaalde kruidenmengsels en houtskool. Wanneer u dit op een vochtige tandenborstel doet, kunt u uw tanden er net als met tandpasta mee poetsen.

Wat doet tandpoeder?

Tandpoeder kan worden gebruikt om de tanden te reinigen doordat het schurende deeltjes bevat, afkomstig uit de kruiden en andere bestanddelen op basis waarvan het is vervaardigd. Deze deeltjes hebben een kristalachtige structuur, die tandplak van het glazuur van uw tanden slijpt. Daarbij worden bacteriën gedood door de werkzame ingrediënten in het tandpoeder. Zo worden uw tanden dus net zo schoon als met tandpasta. Zo worden uw tanden dus net zo schoon als met tandpasta, en vaak zelfs nog witter. Bovendien worden aan tandpoeder vaak geurende stoffen zoals kaneel of munt toegevoegd, zodat het ook gebruikt kan worden om met een slechte adem af te rekenen.

Wat is het verschil tussen tandpoeder en tandpasta?

Eén groot verschil tussen tandpoeder en tandpasta is dat tandpoeder een stuk milieuvriendelijker is, doordat het niet in een plastic tube, maar in een glazen of metalen bakje zit. Hierdoor kunt u het tandpoeder eenvoudig volledig opmaken, wat bij tandpasta in een tube vaak níet het geval is.

Een ander verschil tussen tandpoeder en tandpasta is het feit dat tandpoeder vaak vrij is van onnatuurlijke en veelal controversiële ingrediënten, zoals parabenen en microplastics. Van deze ingrediënten wordt gezegd dat deze een nadelig effect op de gezondheid kunnen hebben, waardoor veel mensen deze liever willen mijden. Door te kiezen voor tandpoeder, kunt u voorkomen dat u deze stoffen binnenkrijgt én helpt u tegelijkertijd het milieu.

Wat is het werkzame bestanddeel in tandpoeder?

Wat het werkzame bestanddeel in tandpoeder is, wisselt sterk per product. Ingrediënten die u vaak zult tegenkomen, zijn bijvoorbeeld kaneel en activated charcoal. Kaneel beschikt namelijk over bacteriedodende eigenschappen, terwijl activated charcoal het oppervlak van uw tanden schoon schuurt en verkleuringen opneemt. Hierdoor is het goed te gebruiken om stralend witte tanden te krijgen. Wilt u weten welke ingrediënten een specifiek product bevat? Lees dan altijd de productomschrijving.

Wat is activated charcoal?

Hoewel activated charcoal voornamelijk onder die naam bekendstaat, is de Nederlandse vertaling eigenlijk ‘geactiveerd houtskool’. Het activated charcoal dat in veel tandpoeders zit, is ook daadwerkelijk een vorm van houtskool. Het wordt geproduceerd door bijvoorbeeld kokosnoten of bepaalde houtsoorten tot zeer hoge temperaturen (> 1000 °C) te verhitten om ze te doen verkolen. Door het gebruik van dergelijke extreme temperaturen zet de houtskool vanbinnen op, wat het oppervlak én de absorberende kracht ervan vergroot. Dit is waarom activated charcoal zo veelvuldig in tandpoeders voorkomt; het wordt namelijk zeer geschikt geacht voor het opnemen van verkleuringen en etenssporen op de tanden.

Hoe gebruik ik tandpoeder?

De instructies van tandpoeder wisselen enigszins per product. Sommige producten stellen om het poeder eerst met een spatel op de tanden aan te brengen, waarna er met een tandenborstel gepoetst kan worden. Ander tandpoeder kunt u simpelweg gebruiken door een tandenborstel in het potje te dippen en uw tanden vervolgens te poetsen met het poeder dat aan de borstel is blijven kleven.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van tandpoeder?

Als u voor het eerst gaat poetsen met tandpoeder, is het belangrijk om te beseffen dat dit poeder in tegenstelling tot tandpasta niet zal gaan schuimen. Hierdoor kan het in het begin lastig voelen om alle gedeeltes van uw gebit goed schoon te krijgen. Poets in ieder geval twee minuten lang met het tandpoeder, en vergeet vooral niet om ook de zijkanten van uw kiezen en de achterkant van uw gebit goed mee te nemen. Zo wordt uw gehele gebit goed gereinigd en voorkomt u gaatjes.

Poetsen met houtskooltandpasta

Houtskooltandpasta werkt in feite hetzelfde als tandpoeder op basis van activated charcoal. Het grootste verschil is dat dit wél een daadwerkelijke vorm van tandpasta is, die dus ook in een tube zit. In tegenstelling tot tandpoeder zal houtskooltandpasta bovendien beginnen te schuimen na enige tijd poetsen. Hierdoor kan deze optie de voorkeur hebben, vooral als het gebrek aan schuim u tegenstaat.

Hoe vaak mag ik tandpoeder gebruiken?

Hoe vaak u tandpoeder mag gebruiken, is afhankelijk van het door u gekozen product. Tandpoeders op basis van activated charcoal kunt u beter niet tweemaal daags gebruiken, in tegenstelling tot gewone tandpasta. Dit tandpoeder is namelijk zeer effectief en zou het versneld verslijten van uw tandglazuur tot gevolg kunnen hebben. In dit geval kunt u het gebruik het best beperken tot één keer per week.

Heeft u gekozen voor tandpoeder zonder houtskoolbasis? In dat geval kunt u hier vrijelijk twee keer per dag mee poetsen en zou u in principe geen tandpasta meer nodig hebben.

Andere manieren om witte tanden te krijgen

Poetsen met tandpoeder met activated charcoal is een effectieve manier om wittere tanden te krijgen, maar zoals besproken is het niet wenselijk om dit vaker dan eens per week te doen. Daarom bent u mogelijk op zoek naar een andere oplossing voor het verkrijgen van een stralend witte lach (anders dan het poetsen met een whitening tandpasta). In ons assortiment treft u ook enkele andere opties aan die uw interesse zouden kunnen wekken, zoals:

-        een mondspoeling voor wittere tanden

-        een tandcrème tegen vlekjes op de tanden

-        een tandenbleekset om de tanden te bleken

Online tandpoeder bestellen?

Wilt u nu online tandpoeder of een ander tandenbleekmiddel bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. In ons assortiment vindt u tandpoeder op basis van verschillende ingrediënten, afhankelijk van uw behoeften. Heeft u nog vragen over dit product? Dan helpt onze klantenservice u daar graag bij!

Bestelt u uw tandpoeder op werkdagen voor 21.30, dan heeft u het morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.