DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

SPF 50

SPF 50 staat voor zonnebrandfactor 50. Wanneer kunt u het beste SPF 50 gebruiken? En welke producten met SPF 50 zijn er verkrijgbaar? Lees hier alles over SPF 50.Lees meer

Wat is SPF 50?

SPF 50 staat voor Sun Protection Factor 50. Sun Protection Factor geeft aan hoe goed een zonnebrandcrème uw huid beschermt. Zonnebrandcrème is bedoeld om uw huid direct te beschermen tegen zonnebrand en zonneallergie. Op de lange termijn kan het ook helpen tegen huidveroudering en huidkanker. 

Zonlicht bevat UVB-straling die schadelijk kan zijn voor de huid. De Sun Protection Factor geeft aan hoeveel UVB-straling van de zon de crème kan tegenhouden. Het getal van de SPF geeft aan hoelang het duurt voordat de huid verbrandt. Zo betekent SPF 50 dat het 50 keer langer duurt dan normaal voordat de huid verbrandt. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken na 10 minuten in de zon verbrandt, dan verbrandt u met SPF 50 pas na 10 x 50 = 500 minuten. 

Hierbij moet u zich wel regelmatig (iedere 2 uur) insmeren met de zonnebrandcrème. Als u dit doet, dan houdt SPF 50 98% van de UVB-straling tegen. Er bestaan producten met SPF 50 voor het hele lichaam, maar er is ook speciale SPF 50 gezichtscrème verkrijgbaar. Verder kunt u SPF 50 lotion, spray of stick kopen.

Waarom zonnebrandcrème met SPF 50 gebruiken?

Zonnebrandcrème met SPF 50 geeft een goede bescherming van de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Blootstelling aan UVB-straling kan de huid laten verbranden. Dit kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zoals het dunner worden van de huid en het ontstaan van rimpels. UVB-straling kan zelfs huidkanker veroorzaken. Sommige zonnebrandcrèmes met SPF 50 beschermen ook tegen UVA-straling. Deze straling veroorzaakt geen verkleuring of verbranding, maar is wel heel schadelijk voor de huid. 

Hoe gebruik ik zonnebrandcrème?

Voor een optimale werking van zonnebrandcrème met SPF 50, moet u het product op de volgende manier gebruiken:

 • Breng het product zo’n 30 minuten aan voordat u de zon ingaat;
 • Breng het product ruim en egaal aan op de huid;
 • Smeer iedere 2 uur uw huid nogmaals in. Doe dit ook na het zwemmen, zweten of afdrogen.

Wanneer SPF 50 gebruiken?

Hoe hoger de Sun Protection Factor, hoe meer bescherming de zonnebrandcrème biedt. Zonnebrandcrème met factor 50 geeft dus een goede bescherming tegen zonnebrand. Maar elke huid is verschillend en heeft daarom een bijpassende beschermingsfactor nodig. Over het algemeen gelden de volgende adviezen:

 • Extreem lichte huid: SPF 50;
 • Lichte huid, huid met pigmentvlekken, kinderen: SPF 30 of SPF 50;
 • Licht getinte huid: SPF 15 of SPF 30;
 • Getinte huid: SPF 5 of SPF 10.

Verder is ook de zonkracht belangrijk. Als het onbewolkt en warm is, dan is de zon feller dan als het bewolkt is. Hoe sterker de zonkracht, hoe meer UV-stralen de aarde bereiken. De kans op verbranding is dan ook groter bij een sterkere zonkracht. Bij het weerbericht wordt aangegeven wat de zonkracht is. De zonkracht loopt van 0 tot 10, van geen zonkracht tot zeer sterke zonkracht. Bij een sterke zonkracht heeft u dan ook meer bescherming nodig tegen de zon.

Wanneer SPF 50 gebruiken?

Hoe hoger de Sun Protection Factor, hoe meer bescherming de zonnebrandcrème biedt. Zonnebrandcrème met factor 50 geeft dus een goede bescherming tegen zonnebrand. Maar elke huid is verschillend en heeft daarom een bijpassende beschermingsfactor nodig. Over het algemeen gelden de volgende adviezen:

 • Extreem lichte huid: SPF 50;
 • Lichte huid, huid met pigmentvlekken, kinderen: SPF 30 of SPF 50;
 • Licht getinte huid: SPF 15 of SPF 30;
 • Getinte huid: SPF 5 of SPF 10.

Verder is ook de zonkracht belangrijk. Als het onbewolkt en warm is, dan is de zon feller dan als het bewolkt is. Hoe sterker de zonkracht, hoe meer UV-stralen de aarde bereiken. De kans op verbranding is dan ook groter bij een sterke zonkracht. Bij het weerbericht wordt aangegeven wat de zonkracht is. De zonkracht loopt van 0 tot 10, van geen zonkracht tot zeer sterke zonkracht. Bij een sterke zonkracht heeft u dan ook meer bescherming nodig tegen de zon.

Producten met SPF 50

Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u verschillende verzorgingsproducten met SPF 50, zoals zonnebrand en SPF dagcrème. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

 • Nivea Sun Gezicht Mineral UV Protection SPF50+: dit is een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht met minerale UV-filters. De antioxidanten en biologische aloë vera bieden directe bescherming tegen zonnebrand, langdurige huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering. De crème verstopt de poriën niet. Hierdoor is deze zonnebrandcrème ideaal als dagcrème.
 • La Roche-Posay Anthelios Wet Skin Gel Zonnebrand SPF50+: deze zonbescherming kunt u gebruiken op de natte huid. Zweten, zwemmen of ander contact met water kan de beschermingsfactor van zonnebrand normaal gesproken verminderen. De speciale Anthelios Wet Skin legt een hydrofoob laagje aan op de huid wat bij contact met vocht niet oplost. Dit zorgt ervoor dat de bescherming van de huid tegen de zon intact blijft.

Waar koop ik zonnebrand met SPF 50?

Verzorgingsproducten met SPF 50 online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost SPF 50?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment verzorgingsproducten met SPF 50, met de huidige prijs. Ook ziet u het hier wanneer er SPF 50 zonnebrand in de aanbieding is.