DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Oordopjes motor

Wist u al dat motorrijden met gehoorbescherming van essentieel belang is? Gehoorschade treedt namelijk al op boven 80 decibel. De uitlaat van de meeste motoren haalt met gemak 80 decibel, maar dit is niet het grootste gevaar voor gehoorschade bij motorrijders. Het gevaar schuilt echter in de windruis onderweg. Gebruik daarom gehoorbescherming als u gaat motorrijden, bijvoorbeeld de Alpine Motosafe oordoppen.Lees meer
 • Lucovitaal Perfect Slim-fit Schuim Oordopjes 1ST

  Lucovitaal Perfect Slim-fit Schuim Oordopjes | 1ST

  Voorraad: > 50
  24,99
  60% korting
  9,99
 • Alpine MotoSafe Pro Oordopjes 1ST
  Gratis verzending

  Alpine MotoSafe Pro Oordopjes | 1ST

  (1)
  Voorraad: 33
  27,95
  10% korting
  25,16

Waarom motorrijden met gehoorbescherming zo belangrijk is

Heeft u na het motorrijden last van oorsuizen of een piep in uw oren? Dit komt door het lawaai waaraan u wordt blootgesteld. Met name het ruisen van de wind kan blijvende gehoorschade veroorzaken. Ook met een goed windscherm, een stille helm en op lage snelheden is het geluid hard genoeg om onomkeerbare schade toe te brengen. Daarnaast is het lawaai zeer vermoeiend en bent u daardoor minder geconcentreerd op het verkeer. Het is belangrijk om uw oren op de motor goed te beschermen, want gehoorschade kunt u al door één rit oplopen.

Door de gehoorschade beschadigen de trilhaartjes in het slakkenhuis en groeien deze niet meer aan. Met als gevolg dat u de hele dag (en nacht) een piep in het oor kunt ervaren. Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, wordt veroorzaakt doordat het gehoororgaan signalen doorgeeft die de hersenen vertalen als geluid. Tinnitus kan invloed hebben op uw dagelijks functioneren. Zo kunt u, als gevolg van oorsuizen, last krijgen van psychische klachten als slaapstoornissen, concentratieproblemen, vermoeidheid, irritatie, angst en neerslachtigheid. Voorkom oorsuizen en andere hoorproblemen door tijdens het motorrijden uw gehoor met Alpine Motosafe oordoppen te beschermen.

Uw snelheid en de kans op gehoorbeschadiging

Hoe sneller u op de motor rijdt, hoe groter de kans dat u een gehoorbeschadiging oploopt. Om een voorbeeld te geven: bij een snelheid van 120 kilometer per uur is het volume van windruis onder de helm gemiddeld 98 decibel. Dit betekent dat u al na 7 minuten blijvende gehoorschade kunt oplopen. En bij 106 decibel is dit zelfs al na 90 seconden! Bovendien raakt u eerder vermoeid, waardoor u minder geconcentreerd deelneemt aan het verkeer.

SnelheidGeluid van windruis onder de helmMax. tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/uur94 dB15 minuten
120 km/uur 98 dB7 minuten
140 km/uur102 dB3 minuten
160 km/uur 106 dB90 seconden

Motorrijden met gehoorbescherming: gebruik Alpine Motosafe oordoppen

Alpine Hearing Protection heeft een nieuwe innovatieve lijn Alpine MotoSafe oordoppen ontwikkeld: de Alpine MotoSafe TourRace en Pro. Dankzij deze lijn is er nu een ideale gehoorbeschermer voor elk type motorrijder.

Alpine MotoSafe oordoppen dempen het schadelijke geluid, zonder een afgesloten gevoel te geven. Omgevingsgeluiden zoals de motor zelf, het verkeer, de navigatie en intercom blijven voldoende hoorbaar, dankzij de innovatieve AlpineAcousticFilters. De Alpine MotoSafe oordoppen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waarbij de demping is afgestemd op het gebruik. Dankzij de unieke zachte filters zitten de Alpine MotoSafe oordoppen nu nog comfortabeler onder de helm.

Voor tijdens een toertocht: Alpine MotoSafe Tour

Speciaal voor het toeren zijn de MotoSafe Tour oordoppen ontwikkeld. Ideaal als u op rustige snelheid door de bergen of de stad rijdt. Alpine MotoSafe Tour oordopjes hebben een gemiddelde dempingswaarde en zijn daardoor bijzonder geschikt voor wanneer u bijvoorbeeld een toertocht wilt maken tijdens uw vakantie. De Alpine MotoSafe Tour Oordoppen worden geleverd met een handig bewaartasje, zo heeft u de oordoppen altijd bij de hand.

Voor het circuit: Alpine MotoSafe Race

Op hoge snelheden is het volume van de windruis onder de helm harder en dus eerder schadelijk. Ook als u zonder windscherm of met een open helm rijdt hebt u meer demping nodig. Speciaal daarvoor zijn de Alpine MotoSafe Race oordoppen ontwikkeld. De MotoSafe Race oordopjes hebben een zware dempingswaarde en zijn daardoor bijzonder geschikt voor wanneer u bijvoorbeeld een ritje wilt maken op het circuit. De Alpine MotoSafe Race Oordoppen worden geleverd met een handig bewaartasje, zo heeft u de oordoppen altijd bij de hand.

Een handige set: Alpine MotoSafe Pro

Alpine MotoSafe Pro bestaat uit een complete set MotoSafe Tour en MotoSafe Race oordoppen. Een handige set voor motorrijders die van alle markten thuis zijn en die dus per situatie de demping willen kiezen. De Alpine MotoSafe Pro Oordoppen worden geleverd met een handig bewaartasje, waar u beide sets makkelijk in op kunt bergen. In de verpakking van Alpine MotoSafe Pro vindt u tevens een Alpine Clean reinigingsspray voor het schoonmaken van de doppen.

Met de ideale pasvorm

Alpine MotoSafe oordoppen zijn gemaakt van AlpineThermoShape materiaal. Dit zachte en flexibele materiaal vormt zich door de warmte van het oor naar de gehoorgang voor de ideale pasvorm. De Alpine MotoSafe oordoppen zijn bovendien de enige op de markt met zachte, flexibele filters, waardoor ze zeer comfortabel onder de helm zitten. Doordat er geen siliconen in het materiaal zijn verwerkt zweten, jeuken of irriteren de oordoppen niet.

De gehoorbeschermers van Alpine zijn officieel getest door officiële keuringsinstanties en hebben de CE-markering. Alpine biedt gehoorbeschermers voor onder meer muzikanten, kinderen, reizigers, watersporters, uitgaanspubliek, motorrijders en mensen met slaapproblemen. Het assortiment van Alpine is verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl