DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Oogpotlood

Op zoek naar een oogpotlood voor een intense look? Bestel nu uw oogpotloden bij DeOnlineDrogist.nl! Lees meer

Wat is een oogpotlood?

Een oogpotlood is – en het woord zegt het eigenlijk al – een potloodje waarmee u een lijn rondom uw ogen kunt zetten. Dit kan zowel een lijntje op uw ooglid zijn, als een lijntje onder uw ooglid of ogen. Een oogpotlood kan zacht zijn of juist wat harder qua textuur. Ook kunt u kiezen uit veel verschillende kleurtjes en varianten, met en zonder glitter. En wat dacht u van waterproof oogpotloden? Altijd handig als uw oog make-up niet uitloopt wanneer u een date heeft bijvoorbeeld of buiten in de regen loopt!

Een oogpotlood aanbrengen

Het is belangrijk om te weten hoe u het beste een oogpotlood aanbrengt. Hieronder ziet u in enkele stappen hoe u een oogpotlood gebruikt. 

  1. First things first! Om een goede, strakke lijn te kunnen zetten is het belangrijk om uw potlood te slijpen. Dat kan met een oogpotlood puntenslijper

  2. Ook is het handig om te werken met een make-up spiegeltje, zodat u goed ziet wat u aan het doen bent. 

  3. Vervolgens kunt u met het potlood een lijntje trekken rondom uw ooglid. Begin bijvoorbeeld op een voorzichtige manier langs de bovenkant van uw wimpers. Doe dit vanaf de binnenkant van uw oog tot aan uw ooghoek. Een vaste hand is hierbij wel handig voor een strak resultaat. U kunt dit ook doen op uw onderste wimperrand én op de binnenranden van uw ogen. Hiermee dient u wel op te passen dat u uw oog niet bezeert uiteraard.

  4. Uw look helemaal compleet maken? Een oogpotlood combineert vaak fantastisch met een mascara, dus experimenteer er gerust op los!

Verschillende looks met een oogpotlood

Creëer verschillende looks met allerlei soorten potloden voor de ogen. Of u nu een galafeest heeft, een leuke afspraak met vriendinnen, een romantische avond of een werkdag, er zijn verschillende manieren om uw ogen te laten spreken. Hieronder zetten we enkele voorbeelden van looks op een rij:

·     De Smokey eye: een bekende look die u creëert door een lijn rondom uw ogen te zetten en die vervolgens te vervagen met bijvoorbeeld een oogschaduwkwastje. Deze look is leuk voor een feestje of een date.

·       De intense look: laat uw ogen er intens en mysterieus uitzien door beide ogen compleet te omlijnen met een donkere kleur oogpotlood. Een look die mooi kan zijn tijdens een etentje.

·       De ooglift look: deze creatie laat uw ogen frisser lijken. U zet een ‘wing’ (een lijntje met een ronde krul omhoog) bij uw ooghoeken. Leuk voor een doordeweekse dag of lunch met vriendinnen!

Wat is het verschil tussen een oogpotlood en een eyeliner?

Naast oogpotloden bestaat er ook de eyeliner, die net zo geschikt is om de ogen mooi op te maken. Er is echter wel een verschil tussen beide make-up producten.

Zo heeft de textuur van een oogpotlood een poederachtige vorm, terwijl een eyeliner juist meer vloeibaar is. Het voordeel hiervan is dat u eenvoudiger strakkere, harde lijnen zet met een eyeliner. Het nadeel is dat u deze lijnen niet kunt vervagen, zoals bij een smokey eye look de bedoeling is.

Wat te doen als uw oogpotlood uitloopt?

U heeft het vast weleens ervaren: u heeft een belangrijke afspraak, maar komt er achter dat uw make-up is uitgelopen. Dit komt bijvoorbeeld door een vette huid of het gebruik van een vette oog crème. Om te voorkomen dat u erbij loopt als een pandabeer die net heeft gehuild, zijn er enkele trucjes. Zo kunt u een foundation aanbrengen op uw ogen die uw oog make-up als het ware vastzet. Een concealer kan ook helpen. Dit doet u voordat u uw ogen opmaakt.

Is oogpotlood slecht voor de ogen?

Oogpotlood is in de regel niet schadelijk voor uw ogen, mits u de potloden op een correcte en verantwoorde manier gebruikt. Slijp uw potloden voor gebruik en bewaar ze op een droge en schone plek.

Heeft u weleens rode, tranende ogen die geïrriteerd aanvoelen en daarom voor een ongemakkelijk gevoel zorgen? Dan kan het zijn dat u gevoelige ogen heeft. Niet alle oogpotloden zijn dan geschikt voor uw ogen. Dit La-Roche Posay Toleriane Eye Pencil Black oogpotlood daarentegen, is wél geschikt voor de gevoelige ogen en hypoallergeen. Of wat dacht u van Benecos potloden, die biologisch en veganistisch zijn? Ook deze vormen geen problemen voor de gevoelige ogen. 

Hoelang is oogpotlood houdbaar?

Make-up heeft meestal een houdbaarheidsdatum. Er staat een logo van een potje met open deksel afgebeeld op bijna alle cosmetica-producten. Op dit logo staat een getal, gevolgd door een ‘M’. Dit staat voor het aantal maanden waarop het desbetreffende product gebruikt kan worden.

Oogpotloden kunnen 1 tot 3 jaar gebruikt worden, mits ze regelmatig geslepen worden met een daarvoor bestemd puntenslijpertje. Dit slijpen voorkomt ook de toename van bacteriën. Een oogpotlood dat niet meer bruikbaar is, bevat vaak een schimmellaag. Gooi uw product dan altijd weg!

Welke oogpotloden verkopen wij bij DoD?

DeOnlineDrogist.nl verkoopt verschillende soorten oogpotloden van diverse merken. Hieronder ziet u de oogpotlood-merken die wij verkopen:

·       Benecos – een trendy merk met alleen maar biologische producten in allerlei kleurtjes

·       Rimmel London – hét hippe, trendy merk met een scala aan cosmeticaproducten

·       La Roche-Posay – verzorgingsproducten voor de gevoelige of intolerante huid

·       GRN – dit is een natuurlijke cosmetica- en verzorgingslijn voor verschillende huidtypes

·       Deborah Milano – een Italiaans make-up merk met duurzame producten

·       Eau Thermale Avène – de beste huidverzorging, ook voor de gevoelige huid

·       Borlind – een merk dat 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt met kruidenextracten uit biologische teelt

Oogpotlood kopen

Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u allerlei soorten oogpotloden kopen. U kunt kiezen uit diverse merken, maar ook uit verschillende kleurtjes. Of u nu te maken heeft met een gevoelige huid of een extra zwart oogpotlood wilt, wij hebben genoeg keus.

Heeft u vragen over oogpotloden en het gebruik hiervan? Onze gediplomeerde drogisten staan u graag te woord per email, chat of telefoon.