DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Monnikspeper (Agnus Castus)

Wat is monnikspeper? Waarom wordt het gebruikt door met name vrouwen en wanneer kunt u monnikspeper bijvoorbeeld gebruiken? Welke supplementen met monnikspeper zijn er allemaal te koop? Lees hier alles over monnikspeper en bestel gemakkelijk en snel online.Lees meer

Wat is monnikspeper?

Monnikspeper is een plant uit de ijzerkruidfamilie. Het wordt ook wel Vitex agnus cactus of Kuisheidsboom genoemd. De plant kan zo’n twee meter hoog worden en heeft violetblauwe bloemen. De vruchten zijn klein en zwartrood van kleur. 

Monnikspeper komt in het wild vooral voor in het Middellandse Zeegebied, maar kan in Nederland ook in de tuin geplant worden op een zonnige standplaats. 

Monnikspeper zou in het verleden door monniken gekweekt en gebruikt worden om de kuisheidsbelofte te kunnen naleven. Het kruid zou namelijk het libido verminderen waardoor lichamelijke verlangens beter konden worden weerstaan. Tegenwoordig worden monnikspeper supplementen vooral gebruikt door vrouwen als ondersteuning bij de menstruatie, overgang en voor een goede geestelijke balans*. Monnikspeper kan ook bij paarden gebruikt worden ter ondersteuning hormoonhuishouding.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Hoe werkt monnikspeper?

Hoe werkt monnikspeper precies, wat doet het? En op wanneer kunt u monnikspeper bijvoorbeeld gebruiken. Monnikspeper wordt met name vaak gebruikt door vrouwen. Het kan u ondersteunen op de volgende vlakken:

 • Het kruid kan u ondersteuning en comfort bieden rondom de menstruatie*;
 • Monnikspeper wordt ook toegepast ter ondersteuning en comfort tijdens de overgang*. Zo helpt het u bijvoorbeeld bij opvliegers, wisselende stemmingen en prikkelbare gevoelens*;
 • Verder is het gunstig voor een goede geestelijke balans*.

* De werking van Monnikspeper is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. 

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Welke supplementen met monnikspeper zijn er?

Er zijn verschillende supplementen met monnikspeper die u gemakkelijk en snel bestelt op DeOnlineDrogist.nl. Zo zijn er capsules, druppels en thee.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden:

 • Vitotaal Monnikspeper Capsules: Deze capsules bevatten 270 mg monnikspeper per capsule. U slikt hiervan tweemaal daags 1 capsule met een half glas water. U neemt dit na de maaltijd in. Gebruik maximaal 6 capsules per dag; 
  • AOV 833 Vitex Agnus Castus Vegacaps: Deze capsules bevatten per vegacap 200 mg Monnikspeper (Vitex agnus castus)-extract gestandaardiseerd op 0,5% agnuside en 0,6% aucubine. Hiervan gebruikt u eenmaal daags 1-2 vegacaps 's morgens eventueel op een nuchtere maag, tenzij anders geadviseerd; 
 • Bonusan Vitex Agnus Castus Tinctuur: Dit zijn druppels met als belangrijke inhoudsstoffen iridoïde glycosiden (onder andere agnuside, aucubine), flavonoïden, etherische oliën en bitterstoffen. Hiervan is het gebruik: 3 tot 4 maal daags 15 tot 20 druppels. 

 Let op:

 • Overschrijd de aanbevolen dosering van supplementen niet;
 • Supplementen kunnen een aanvulling vormen op de gezonde voeding. Ze zijn geen vervanging van gezond en gevarieerd eten en een gezonde levensstijl;
 • Bewaar supplementen bij kamertemperatuur en in het donker;
 • Houd supplementen buiten bereik van kinderen.

Hebben monnikspeper supplementen bijwerkingen?

Over het algemeen zijn er geen ernstige, ongewenste bijwerkingen van monnikspeper bekend. In zeldzame gevallen kunnen hoofdpijn, huidreacties of spijsverteringsproblemen optreden bij gebruik van dit kruid. Ook kan monnikspeper de werking van de anticonceptiepil en andere medicatie gericht op het vrouwelijke hormoonsysteem beïnvloeden. Medicatie die op het dopaminesysteem werkt kan ook worden beïnvloed. Gebruikt u dit soort medicijnen overleg dan voor gebruik van monnikspeper met uw arts.

Monnikspeper is daarnaast ook niet geschikt voor vrouwen die borstkanker, kanker van het baarmoederslijmvlies of een andere hormoongevoelige kanker hebben of hebben gehad.

Mag ik monnikspeper gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

U kunt monnikspeper beter niet gebruiken wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Overigens is dit kruid ook niet geschikt voor baby en kind.

Waar kan ik monnikspeper supplementen kopen?

Monnikspeper supplementen online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten monnikspeper supplementen?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment monnikspeper supplementen, met de huidige prijs. Ook ziet u hier wanneer monnikspeper supplementen in de aanbieding zijn.