DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Katoenen handschoenen

Waarom zou u katoenen handschoenen dragen? En wat is het voordeel van katoenen handschoenen bij huidaandoeningen zoals eczeem? In dit artikel leest u alles over katoenen handschoenen.Lees meer
 • Maat M

  DuoProtect Handschoenen Katoen 1PR

  DuoProtect Handschoenen Katoen | 1PR

  Voorraad: > 50
  3,49
 • DuoProtect Handschoen Katoen XL 1PR

  DuoProtect Handschoen Katoen XL | 1PR

  Voorraad: > 50
  3,49
 • Maat S

  DuoProtect Handschoenen Katoen 1PR

  DuoProtect Handschoenen Katoen | 1PR

  Voorraad: > 50
  3,49
 • DuoProtect Snijbestendige Handschoenen M 1PR

  DuoProtect Snijbestendige Handschoenen M | 1PR

  Voorraad: 26
  5,39
 • DuoProtect Snijbestendige Handschoenen L 1PR

  DuoProtect Snijbestendige Handschoenen L | 1PR

  Voorraad: 29
  5,39
 • DuoProtect Snijbestendige Handschoenen XL 1PR

  DuoProtect Snijbestendige Handschoenen XL | 1PR

  Voorraad: 14
  5,39

Wat zijn katoenen handschoenen?

Katoenen handschoenen, zijn handschoenen ter bescherming van uw handen. Ze worden gemaakt van katoen. Het is één van de vele typen handschoenen die we kennen. U vindt bij DeOnlineDrogist.nl ten behoeve van de bescherming van uw handen namelijk ook nitril, latex en vinyl handschoenen bestellen.

Waarom katoenen handschoenen?

Beschermende katoenen handschoenen van hoge kwaliteit helpen u om uw handen te beschermen bij het werken in de food- en nonfood sector, de medische sector en de automotive industrie bijvoorbeeld. Katoen is een ademend materiaal met een hoog vochtopnemend vermogen. Het is dus soms ook fijn katoenen handschoenen onder uw beschermende handschoenen te dragen wanneer u werkt in de industrie.

Katoenen handschoenen zijn niet geschikt om ziekteverwekkers tegen te houden. Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld latex, nitril of vinyl wegwerphandschoenen. Katoenen handschoenen zijn dus niet geschikt voor uw persoonlijke bescherming tegen ziekteverwekkers. 

Wat is katoen en wat zijn de eigenschappen van katoen?

Katoen is een ademend materiaal. Het neemt vocht op en is luchtdoorlatend. Hierdoor heeft u geen last van zweethanden in katoenen handschoenen.

Katoenen handschoenen bij eczeem?

Mensen met huidaandoeningen aan de handen hebben soms baat bij het gebruik van katoenen handschoenen. Eczeem of psoriasis bijvoorbeeld komt ook voor op de handen. Hierbij moet u vaak crème smeren. Om ervoor te zorgen dat crème de kans krijgt om goed in te trekken, kunt u katoenen handschoenen dragen. Door het dragen van de handschoenen krijgt de huid de kans om te herstellen. 

Eczeem aan de handen

Eczeem aan de handen ontstaat bijvoorbeeld na veelvuldig wassen van de handen. Vaak wassen met water en zeep verstoort de huidbarrière op de handen. De huid wordt droog en raakt snel geïrriteerd. Mensen die werken als kapper, schilder of schoonmaker hebben vaker last van handeczeem.

Gelijk na het wassen van de handen een vette crème aanbrengen is fijn voor de handen. Uw huid blijft hierdoor beter gehydrateerd en krijgt minder kans om uit te drogen. Was de handen niet te vaak, maar weet wel dat handen wassen beter is voor uw huid dan het gebruik van ontsmettingsmiddel. Dat droogt de huid namelijk nog sneller uit.

Welke katoenen handschoenen zijn online te koop?

Katoenen handschoenen koopt u gemakkelijk online bij DeOnlineDrogist.nl.

DuoProtect Katoenen Handschoenen zijn witte handschoenen, gemaakt van katoen, van hoge kwaliteit. De handschoenen hebben een perfecte pasmaat. Deze handschoenen zijn geschikt voor een breed scala aan sectoren zoals bijvoorbeeld de food- en nonfood sector, de medische sector en de automotive industrie.

De witte katoenen handschoenen van DuoProtect zijn er in verschillende maten, u vindt ze hier:

Katoenen handschoenen wassen of is het een wegwerphandschoen? 

Het voordeel van katoen is dat u het kunt wassen. De meeste katoenen handschoenen mogen op 60 graden in de wasmachine. Hierdoor worden ze weer schoon en fris en kunt u ze hergebruiken.

Waar kan ik katoenen handschoenen kopen?

Katoenen handschoenen online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten katoenen handschoenen?

Bovenaan deze pagina ziet u ons assortiment katoenen handschoenen, met de huidige prijs. Ook ziet u hier wanneer katoenen handschoenen in de aanbieding zijn. 

Andere soorten handschoenen

Er zijn online nog vele andere soorten handschoenen te koop, waaronder:

 • Latex handschoenen: Latex is een van de meest gebruikte materialen voor wegwerphandschoenen. Het is een natuurlijk rubber dat goede bescherming biedt, vanwege de dikte van het materiaal. Het nadeel is wel dat sommige mensen niet tegen latex kunnen, vanwege een latexallergie;
 • Nitril handschoenen: Nitril handschoenen zijn het meest gebruikte alternatief voor latex handschoenen. Sommige mensen kunnen niet tegen latex. Dan is een andere handschoen nodig voor de uitvoering van medische handelingen.
 • Vinyl handschoenen: Vinyl is nog een ander materiaal voor wegwerphandschoenen. Deze worden gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Ze zijn net zo elastisch als de latex handschoen, maar ze scheuren wel iets sneller.

Kijk hier voor alle medische handschoenen >>