DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Imodium

Wanneer de natuurlijke balans van de voedings- en vochtabsorptie in uw darmen wordt verstoord, begint uw spijsvertering anders te werken. Dat kan leiden tot een veelvuldige stoelgang en een losse, waterige ontlasting.In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt Imodium niet door uw stoelgang te blokkeren. In plaats daarvan bevat Imodium een actief ingrediënt met de naam loperamide, dat werkt door uw spijsverteringsstelsel te normaliseren. Imodium is geschikt voor de symptomatische behandeling van acute of chronische diarree wanneer het niet mogelijk is de oorzaak aan te pakken. Imodium helpt om je darmen weer normaal te laten functioneren. En jou snel van je diarree af te helpen, zodat je je normale activiteiten kan hervatten!Lees meer
 • Imodium 2mg Instant Smelttablet 10TB

  Imodium 2mg Instant Smelttablet | 10TB

  Voorraad: > 50
  6,99
 • Imodium Capsules 2mg 12CP

  Imodium Capsules 2mg | 12CP

  Voorraad: > 50
  6,99
 • Imodium Capsules 2mg 6CP

  Imodium Capsules 2mg | 6CP

  Voorraad: > 50
  3,99

Af van diarree met Imodium

Waarschijnlijk heb je er wel eens last van gehad: diarree. Dit ongemak is allesbehalve prettig, en het komt nooit uit als je het hebt. Hieronder lees je waarom je diarree krijgt en wat je er aan kan doen, zoals Imodium slikken.

Het wat, hoe en waarom van diarree

Je weet waarschijnlijk wel dat diarree dunne ontlasting is. Maar wist je dat we officieel spreken van diarree als je meer dan drie keer per dag dunne tot waterdunne of brijachtige ontlasting hebt?
De diarree kan hevig zijn en een paar dagen duren, dan heb je last van acute diarree. Is het wat minder heftig en duurt het weken tot maanden, dan heb je last van chronische diarree.

Acute diarree kan ontstaan door een darminfectie (die is ontstaan door een bacterie, virus of parasiet) of een voedselinfectie of voedselvergiftiging. Een vorm daarvan is reizigersdiarree: diarree die je op reis of net na je reis krijgt en die 3 tot 5 dagen duurt. Meestal krijg je dit soort diarree doordat je eten of drinken besmet was met bacteriën.
Chronische diarree kan behoorlijk wat verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie ergens anders in het lichaam, allergie, een darmziekte of het gebruik van antibiotica. Als je langer dan twee werken chronische diarree heb, doe je er verstandig aan naar de huisarts te gaan. Deze kan de oorzaak van je diarree waarschijnlijk aanpakken.

Acute diarree behandelen

Acute diarree gaat vaak uit zichzelf over, zonder dat je er wat aan hoeft te doen. Soms is diarree echter heel erg onhandig en komt het niet uit. Dan kun je Imodium gebruiken.

Hoe werkt Imodium?

In Imodium zit loperamide, dat is de actieve stof van dit medicijn. Loperamide remt de beweging van de darmen, te sterk voortstuwende bewegingen worden dus verminderd. Ook trekt je anus samen. Door deze werkingen van loperamide blijft je ontlasting langer in je darmen. Dat zorgt weer voor hardere ontlasting. Als je Imodium gebruikt moet je dus minder vaak naar het toilet en zal je ontlasting niet meer zo waterig zijn. De oorzaak van de diarree wordt niet aangepakt met Imodium.

Dosering van Imodium

De dosering Imodium die je moet nemen hangt af van welke diarree je hebt en hoe oud je bent. Geef kinderen van 2 tot 8 jaar geen Imodium. Je kunt kiezen tussen smelttabletten van 2 mg of gewone tabletten van 2 mg. Volwassenen nemen bij last van plotselinge diarree 2 tabletten als begindosis, en daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 tablet, zolang de diarree duurt. Maximaal 8 capsules per dag!

Kinderen die ouder zijn dan 8 jaar nemen als begindosis 1 capsule, daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 tablet, zolang de diarree duurt. Het aantal tabletten dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Kijk voor de exacte, maximale dosering in de bijsluiter van de smelttabletten of die van de gewone tabletten Imodium. Kijk ook voor de dosering van Imodium bij chronische diarree in de bijsluiter.

Hou je aan de dosering: doe je dat niet en neem je meer tabletten, heb je kans op verstopping! Denk er bovendien aan om genoeg te drinken.

Lees altijd de bijsluiter zorgvuldig voordat je een geneesmiddel inneemt.