DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Guldenroede

Wat is guldenroede en wat kan dit betekenen voor de nieren en vochthuishouding in uw lichaam? Guldenroede supplementen online bestellen? Lees meer

Wat is Guldenroede?

Guldenroede is een plant die al van oudsher wordt gebruikt voor de ondersteuning van de nieren. Het is een kruid met goudgele bloemen. De gele bloemen werden ook wel gebruikt voor het maken van gele verf. Guldenroede wordt ook wel solidago genoemd.

Guldenroede of solidago supplementen

Nog altijd wordt guldenroede gebruikt in supplementen. U kunt er thee van zetten of er tabletten van innemen. Bovenaan deze pagina ziet u het complete aanbod aan guldenroede supplementen van DeOnlineDrogist.anl.

Wanneer kunt u guldenroede supplementen gebruiken?

Het kan soms handig zijn om de nieren en daarmee de vochthuishouding in het lichaam extra te ondersteunen. Bijvoorbeeld op vakantie of als het erg warm is, tijdens de menstruatie of bij zout eten. Solidago kan de nieren ondersteunen en er zo aan bijdragen de vochthuidhouding in het lichaam in balans te houden*.

Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Wat doet guldenroede?

Wat doet het en waar is guldenroede eigenlijk goed voor? Solidago ondersteunt de nierfunctie en vochthuishouding in het lichaam. Het lichaam bestaat voor 80 procent uit water. Dit natuurlijke extract draagt eraan bij dat het vocht goed kan blijven doorstromen. Het helpt op deze manier ook bij het afvoeren van afvalstoffen.

Enkele voordelen van solidago of guldenroede:

 • Het is goed voor de nierfunctie en de urinewegen*;
 • Ondersteunt u bij ongemak voorafgaand aan de menstruatie*;
 • Ondersteunt u bij overgangsverschijnselen*;
 • Draagt bij aan flexibele gewrichten*;
 • Het bevat antioxidanten die bescherming bieden tegen vrije radicalen*;

* Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Welke guldenroede supplementen zijn er allemaal?

Bij de OnlineDrogist.nl zijn diverse supplementen met guldenroede te bestellen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

 • Solidago van A.Vogel
  De tabletten van Vogel Solidago zijn honderd procent natuurlijk. Naast extracten van Solidago (guldenroede) bevatten ze ook Betula pendula (berkenblad). Deze blaadjes ondersteunen de nieren en hebben een ontgiftende werking*. Naast tabletten is dit supplement ook in druppels verkrijgbaar.
 • Solidago Complex van Bonusan
  Dit complex ondersteunt met name de vochthuishouding en het milieu in de blaas. Daarnaast zijn er planten toegevoegd die andere processen en onderdelen in het lichaam ondersteunen. De toegevoegde brandnetel bevat mineralen (waaronder silicium), vitamine C en B-vitaminen en draagt bij aan de nier- en blaasfuncties. Ook zit er heermoes in dit complex, dat zeer rijk is aan mineralen en voedend is. Tot slot heeft de toegevoegde Arnica montana (valkruid) een positieve invloed op de gezonde bloedsomloop.

* Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Hoe gebruik ik guldenroede supplementen?

Er zijn guldenroede capsules, en tabletten die u kunt innemen met water. Maar er is ook tinctuur verkrijgbaar. U kunt ook thee zetten van Guldenroede blad. Lees de gebruiksaanwijzing om te zien hoe vaak en in welke dosis u dit supplement kunt gebruiken.

Waarschuwingen

 • Gebruik guldenroede supplementen niet als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen;
 • Neem geen guldenroede in wanneer uw hart en/of bloedvaten onvoldoende werken waardoor u last heeft van vochtophoping. Overleg bij hart- en vaatziekten altijd met uw arts, voordat u zelfstandig supplementen gaat gebruiken;
 • Ook wanneer u een nierprobleem heeft, mag u guldenroede supplementen niet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd functioneren van de nieren of chronische nierinsufficiëntie of een nierontsteking;
 • Een supplement kan een aanvulling zijn op de gezonde voeding en de gezonde leefstijl. Het is nooit een vervanging hiervan;
 • Neem niet meer in dan de dosering die wordt aanbevolen;
 • Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing;
 • Houd supplementen buiten bereik en zicht van kinderen.

Guldenroede tijdens zwangerschap

Er is niet veel bekend over het gebruik van solidago of guldenroede tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Daarom wordt aangeraden geen guldenroede te gebruiken in deze periode. Overleg altijd eerst met uw arts wanneer u graag supplementen zou willen gebruiken.

Wat zijn bijwerkingen van solidago?

Over het algemeen wordt guldenroede of solidago goed verdragen in de aanbevolen dosering. In zeldzame gevallen of bij te hoge dosering van de guldenroede supplementen treedt irritatie van de slijmvliezen of verstopping van de darmen op.

Waar kan ik guldenroede supplementen kopen?

Wilt u supplementen met guldenroede of solidago online bestellen? Dat kan gemakkelijk en snel bij DeOnlineDrogist.nl. Uiteraard is het mogelijk om meer informatie te krijgen over onze producten, de werking ervan of over onze werkwijzen. De klantenservice staat u graag te woord voor het beantwoorden van vragen, of voor deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag  in huis. Bovendien worden bestellingen die meer dan 20 euro bedragen gratis aan huis geleverd.

Wat kosten supplementen met guldenroede?

Bovenaan deze pagina ziet u de huidige prijs van de verschillende supplementen. Ook ziet u het hier wanneer guldenroede supplementen eventueel in de aanbieding zijn.