shopping awards persoonlijke verzorging 2023
DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
0
€ 0,00
Forlax Macrogol Poeder 20ST
Forlax Macrogol Poeder 20ST

Forlax Macrogol Poeder 20ST

11,89

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

 • Merk: Forlax
 • Inhoud: 20ST
 • EAN: 8717903661505
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Is osmotisch laxeermiddel

Algemeen
Forlax Macrogol Poeder. Het bevat de werkzame stof macrogol 4000 en behoort tot een groep geneesmiddelen die men aanduidt als osmotische laxeermiddelen. Het poeder zorgt ervoor dat er vocht wordt toegevoegd aan de ontlasting, dat helpt bij het oplossen van de problemen die worden veroorzaakt door een erg trage darmbeweging. Het poeder wordt niet opgenomen in de bloedbaan en wordt niet afgebroken door het lichaam. Dit geneesmiddel bestaat uit een poeder dat u oplost in een glas water (minstens 50 ml) en vervolgens opdrinkt. Het duurt meestal 24 tot 48 uur voordat het geneesmiddel werkt. De behandeling van obstipatie met elk geneesmiddel is alleen bedoeld als aanvulling op een gezonde leefstijl en een goed dieet.

Dosering
De geadviseerde dosering is één tot twee sachets per dag, bij voorkeur in te nemen als een enkele dosis in de ochtend. De dagelijkse dosis kan aangepast worden afhankelijk van het effect dat het middel heeft, en kan variëren van één sachet om de dag (vooral bij kinderen) tot maximaal twee sachets per dag. Los de inhoud van de sachets direct voor gebruik op in een glas water (minstens 50 ml) en drink de vloeistof op.

Bijsluiter Waarschuwingen

Algemeen
Er zijn gevallen bekend van allergische reacties bij volwassenen waarbij uitslag en opzwellen van het gezicht of de keel (angio-oedeem) optraden na het nemen van producten die macrogol (polyethyleenglycol) bevatten.
Er zijn geïsoleerde ernstige allergische reacties gerapporteerd met flauwvallen, bewustzijnsverlies of ademhalingsproblemen en een algeheel ziek gevoel tot gevolg. Als bij u een van deze symptomen optreedt, stop dan onmiddellijk met het nemen van Forlax 10g en zoek onmiddellijk medische hulp.
Omdat dit geneesmiddel soms diarree kan veroorzaken, moet u voordat u dit geneesmiddel neemt met een arts of apotheker nagaan of u: • een verminderde lever- of nierfunctie heeft, • diuretica (vochtafdrijvende tabletten) neemt, of op leeftijd bent, omdat u dan risico kan lopen op verlaagde concentraties natrium (zout) of kalium in uw bloed.
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit medicijn inneemt, als u weet dat u slikproblemen heeft. Vermijd het mengen van Forlax 10 g en voedingsverdikkingsmiddelen op basis van zetmeel als u moeite heeft met slikken. Dit kan leiden tot een waterige vloeistof die in uw longen kan terechtkomen en longontsteking kan veroorzaken als u niet goed kunt slikken.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
Gebruik dit medicijn niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die vindt u op de verpakking. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Spoel medicijnen niet door de gootsteen of de wc en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met medicijnen moet doen die u niet meer gebruikt. Als u medicijnen op de juiste manier afvoert, worden ze op een juiste manier vernietigd en komen ze niet in het milieu terecht.


Meer uit ons assortiment:

 • Microlax Microklysma 4ST

  Microlax Microklysma | 4ST

  7,55
 • Healthypharm Laxeerdrank Lactulose 300ML

  Healthypharm Laxeerdrank Lactulose | 300ML

  5,75
 • Wapiti Darmfunctie Complex Tabletten 60ST

  Wapiti Darmfunctie Complex Tabletten | 60ST

  -20%
  9,56
  11,95
 • Leidapharm Paracetamol 500mg 50TB

  Leidapharm Paracetamol 500mg | 50TB

  1,19
 • Prodent Coolmint Tandpasta 75ML

  Prodent Coolmint Tandpasta | 75ML

  -39%
  1,45
  2,39

Aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist