DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR1
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR2
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR3

Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR

16,95
 • Merk: Benzac
 • Inhoud: 40GR
 • EAN: 8717306850018
 • Bijsluiter:

  lees voor gebruik de bijsluiter

 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
 • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Een snelle, effectieve behandeling tegen puistjes – binnen 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd

Algemeen
Benzac Gel bij Jeugdpuistjes is een doeltreffende en snelle oplossing voor de behandeling van acne en mee-eters, specifiek ontwikkeld voor jongeren met huidproblemen. De krachtige werkzame stof in dit product is benzoylperoxide, wat de sleutel is tot zijn effectiviteit. Het werkt door de bron van puistjes aan te pakken, namelijk de bacteriën die jeugdpuistjes veroorzaken. Dit gebeurt door de bacteriën te doden en zo het ontstaan van nieuwe puistjes te voorkomen. In slechts 14 dagen zijn er merkbare verbeteringen in de zichtbaarheid van puistjes. Het product Benzac 50 mg/ml is geclassificeerd als een geneesmiddel vanwege de aanwezigheid van benzoylperoxide, dat speciaal is geformuleerd om acne effectief te behandelen. Benzoylperoxide kan het haar of de kleding verbleken of ontkleuren.

Benzac Gel bij Jeugdpuistjes:
 • Na 14 dagen zichtbare vermindering van puistjes
 • Vermindert de roodheid en zwelling van puistjes
 • Doodt de bacteriën die puistjes veroorzaken
 • Remt de aanmaak van overtollig talg
 • Maakt verstopte poriën vrij
Hoe te gebruiken?
Geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

Bij een gevoelige huid of indien bijwerkingen optreden bij gebruik van andere middelen tegen puistjes, eerst de gel op een klein oppervlak proberen, bijv. achter het oor of in de holte van de elleboog.

 1. Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water en droog de huid zorgvuldig af.
 2. Breng vervolgens ’s avonds Benzac 50 mg/ml in een dunne laag aan op de aangetaste zones (niet inmasseren), bij voorkeur voor het slapen gaan. Bij personen met een gevoelige huid is het aangeraden om de gel éénmaal daags aan te brengen voor het slapengaan.
 3. Was de gel er ’s ochtends vroeg weer af.

Als dit na enkele dagen goed wordt verdragen dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds). Indien dit onvoldoende resultaat geeft en het geneesmiddel goed verdragen wordt, kan overgegaan worden op een gel met een hogere concentratie benzoylperoxide (100 mg/ml). De keus van de concentratie hangt af van het type van de huid. Voor een gevoelige huid zal Benzac 50 mg/ml gekozen worden. Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, moet op een lagere concentratie overgegaan worden of moet de behandeling gestaakt worden. Dit laatste is onder meer van toepassing als jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, optreden.

Niet gebruiken indien u allergisch bent voor één van de stoffen van dit geneesmiddel.
Niet gebruiken op beschadigde delen van de huid.


Gebruikt u andere medicijnen, of heeft u dat kort geleden gedaan, bent u zwanger of geeft u borstvoeding, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

ema

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: benzoylperoxide. De hulpstoffen in dit middel zijn: natriumdioctylsulfosuccinaat, natriumedetaat, poloxameer 182, carbomeer 980, propyleenglycol (E1520), colloïdaal siliciumdioxide (E551), glycerol (E422), acrylaatcopolymeren, natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Bijsluiter Waarschuwingen

Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Sluit de tube goed na elk gebruik. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de tube en de doos na “Exp”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Na eerste opening van de tube, product nog 3 maanden houdbaar. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.
- Vermijd elk contact van het middel met de ogen, de mond, de neusvleugels en de slijmvliezen. Indien dit onverhoopt toch gebeurt dan direct grondig spoelen met veel stromend water. Was altijd de handen na het aanbrengen van dit middel.
- Benzoylperoxide kan het haar of de kleding verbleken of ontkleuren. - Gebruik dit middel niet op beschadigde delen van de huid. - Intensief zonnebaden en zonnebankgebruik dienen vermeden te worden tijdens behandeling.
 - Bij normaal gebruik zal waarschijnlijk een licht branderig gevoel bij de eerste applicatie voorkomen. Verder zullen lichte roodheid en schilfering de eerste dagen optreden. Tijdens de eerste weken van de behandeling zal een toegenomen schilfering voorkomen bij de meeste patiënten. Dit is niet schadelijk en verdwijnt, normaal gezien, binnen een dag of twee indien de behandeling tijdelijk onderbroken wordt.  Indien ernstige irritatie optreedt met jeuk, zwelling en het afschilferen van de huid moet het gebruik van het product worden stopgezet en dient u uw arts of apotheker te raadplegen. - Vertel het uw arts indien één van bovenvermelde waarschuwingen op u van toepassing is of in het verleden is geweest.

Vragen & Antwoorden
Is dit produkt geschikt voor kinderen?

In principe is het zo dat alle zelfzorg geneesmiddelen voor gebruik zijn bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, tenzij specifiek aangegeven dat het een product voor kinderen betreft.
Bij twijfel kunt u dit altijd navragen bij uw huisarts.

Meer uit ons assortiment:

 • Gratis verzending La Roche-Posay Effaclar Serum 30ML

  La Roche-Posay Effaclar Serum | 30ML

  40,95
 • La Roche-Posay Effaclar H Iso-biome dagcrème - voor onzuivere huid met neiging tot acne 40ML

  La Roche-Posay Effaclar H Iso-biome dagcrè... | 40ML

  16,95
 • Cetaphil Milde Huidreiniger + Hydraterende Crème Combinatievoordeel 2 stuks

  Cetaphil Milde Huidreiniger + Hydrat... | 2 stuks

  -25%
  18,18
  24,24
 • Cetaphil Milde Huidreiniger 200ML

  Cetaphil Milde Huidreiniger | 200ML

  -25%
  8,05
  10,74
 • La Roche-Posay Effaclar Duo+M Gel Creme - Anti imperfections 40ML

  La Roche-Posay Effaclar Duo+M Gel Creme - ... | 40ML

  17,95

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist