DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Benzac

Last van jeugdpuistjes? Benzac Gel is een geneesmiddel dat dient als behandeling tegen puistjes. U bestelt Benzac Gel bij DeOnlinedrogist.nl.
 • Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml 40GR

  Benzac Gel bij Jeugdpuistjes 50 mg/ml | 40GR

  Voorraad: > 50
  16,95

Wat is Benzac gel?

Benzac is een gel waarmee u zelf puistjes behandelt. Jeugdpuistjes ontstaan veelal in de puberteit. Wanneer hormonen allerlei veranderingen teweegbrengen in het lichaam. Ook de huid reageert hierop: er ontstaat acne. Veel jongeren krijgen te maken met puistjes in het gezicht. Benzac helpt u er snel weer vanaf!

Benzac® 50mg/ml Gel bevat benzoylperoxide. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter

Wat zit er in Benzac Gel?

Benzac® 50mg/ml Gel bevat het actieve ingrediënt benzoylperoxide, dat werkt tegen puistjes. Benzac gel bevat geen parfum, conserveermiddelen of kleurstoffen.

Hoe werkt Benzac gel bij jeugdpuistjes?

Het actieve ingrediënt benzoylperoxide is de werkzame stof in Benzac gel. De gel:

 • Doodt de bacteriën doodt die acne veroorzaken;
 • Vermindert de gel de roodheid en zwelling van puistjes;
 • Remt de aanmaak van overtollig talg;
 • En het maakt verstopte poriën vrij.

Hoe lang Benzac gebruiken?

Het wordt aanbevolen de behandeling minstens zes weken lang toe te passen, om een zichtbaar resultaat te bereiken.

Hoe ontstaan jeugdpuistjes?

Tijdens de puberteit maakt het lichaam meer talg aan. Dit maakt de huid vetter. Poriën raken verstopt, waardoor puistjes ontstaan. Veel jongeren hebben weleens last van jeugdpuistjes. Maar ook op volwassen leeftijd komt acne voor. Bij vrouwen ontstaan puistjes veelal tijdens de menstruatieperiode, veroorzaakt door hormoonschommelingen in het lichaam. De producten van Benzac helpen puistjes tegen te gaan.

Stress heeft een negatieve invloed op je huid en kan puistjes verergeren. Ook de zon en agressieve huidreinigers dragen bij aan het ontstaan van puistjes. Het is daarom belangrijk om milde acne verzorgingsproducten te gebruiken.

Hoe verzorg ik een huid met puistjes?

Hoewel het ontstaan van jeugdpuistjes niets te maken heeft met slechte hygiëne, is het wel belangrijk om het gezicht dagelijks goed te reinigen. Het liefste doet u dit met een milde facewash of reinigingsmelk en lauwwarm water. Een agressieve reiniger met veel actieve stoffen ontdoet uw huid namelijk van de gezonde beschermlaag. Dit geeft huidirritatie en kan ook leiden tot een toename van puistjes. Kies daarom voor een milde reiniger met weinig actieve stoffen.

Druk puistjes niet uit

Het is belangrijk om te proberen niet aan de puistjes te zitten. Druk ze vooral niet uit als ze hier nog niet klaar voor zijn. Door puistjes te vroeg uit te drukken duurt het langer totdat de huid geneest. Bovendien kan het littekens veroorzaken.

Hoe gebruik ik Benzac?

Om jeugdpuistjes gericht te behandelen, kunt u de Benzac gel gebruiken. Breng de gel dun aan op de puistjes. De gel hoeft niet ingemasseerd te worden. Als u net start met het gebruik van het product, kunt u het aanbrengen het beste opbouwen zodat uw huid kan wennen aan de behandeling. Begin bijvoorbeeld met het één keer per dag en bouw dit langzaam op naar twee keer per dag.

Wanneer breng ik Benzac Gel aan?

Benzac gel tegen puistjes gebruikt u bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan, nadat u uw huid heeft gereinigd. Vooral voordat u gaat slapen is het namelijk erg belangrijk om uw huid goed te reinigen en te verzorgen. Uw nachtrust is een belangrijk moment voor de huid. Gedurende de nacht vindt de herstelperiode van de huid plaats.

Reinig uw huid dus voordat je naar bed gaat met een milde reiniger en smeer je gezicht in met een niet-comedogene crème of serum. De barrièrefunctie van de huid is op dit moment van de dag het minst sterk en kan daarom verzorgende en herstellende stoffen uit verzorging ook het beste opnemen. Na deze verzorging brengt u de speciale behandelingsproducten met actieve stoffen tegen acne aan, zoals de Benzac Gel tegen puistjes.

Hoe snel werkt Benzac?

Na een aantal weken gebruik van Benzac zal er zeker resultaat te zien zijn! Voor het beste resultaat kun je:

 • Enkel huidproducten gebruiken die niet-comedogeen zijn. Dit staat meestal vermeld op verpakkingen van verzorgings- en make-up producten. Niet-comedogeen betekent dat een verzorgingsproduct de poriën niet afsluit en puistjes dus niet verergert.
 • Proberen stress zoveel mogelijk te voorkomen. Stress kan namelijk een puistjes aanval uitlokken. Ontspanning en een goede nachtrust zijn daarom belangrijk.

Zijn er bijwerkingen van Benzac?

Benzac kan een aantal bijwerkingen hebben. Zo kan het geneesmiddel een blekend effect op haren, wenkbrauwen en gekleurd textiel hebben. Gebruik daarom bij voorkeur een wit laken, handdoek en kussensloop tijdens het gebruik van Benzac® 50mg/ml Gel.

De huid kan tijdens het gebruik rood worden en droog, schilferig en branderig aanvoelen. Maar let op: staak het gebruik wanneer er jeuk en zwelling met vochtophoping ontstaat!

Meer informatie over de behandeling van acne?

Meer lezen over de behandeling van puistjes en acne? Lees in deze blog hoe u acne het beste kunt behandelen en verzorgen

Waar koop ik Benzac?

Benzac online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. 

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost Benzac?

Bovenaan deze pagina ziet u ons de huidige prijs van Benzac gel.