Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Supplementen baby en kind>Vitamine d kind

Davitamon Vitamine D Olie 25ML

Vitamine D aanvulling voor baby's

Davitamon Vitamine D Olie 25ML
Davitamon Vitamine D Olie 25ML

×

of

Korting 15%
7,99 * 6,79 *

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

 • Merk:  Davitamon
 • Inhoud: 25ML
 • EAN: 8710537703535
 • * Let op! Van dit product verkopen we maximaal 6 stuks per persoon, het is niet mogelijk dit artikel in grotere hoeveelheden te bestellen!

Productbeschrijving

Algemeen
Davitamon D olie is belangrijk bij de opbouw en behoud van sterke botten en tanden. Baby's en peuters hebben vaak extra vitamine D nodig. Bij kinderen in de groei vindt namelijk de opbouw van botten en tanden in een veel sneller tempo plaats dan na die tijd. In deze periode wordt de basis gelegd voor een goede ontwikkeling van stevige botten en een goed gebit. Omdat de dagelijkse voeding en het zonlicht te weinig vitamine D opleveren voor kinderen in de groei, is het geven van extra vitamine D vaak noodzakelijk.

Dosering
Baby's en kinderen van 0-4 jaar: 10 druppels per dag gedurende het hele jaar. Kinderen vanaf 4 jaar die weinig buiten komen of met een donkere huidskleur: 10 druppels per dag gedurende het hele jaar. De druppels op een lepeltje doen en vervolgens aan het kind toedienen. Vermijd bij toediening contact van het flesje met de mond of etenswaren. Speeksel en etenswaren kunnen de inhoud van het flesje verontreinigen.Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Waarschuwingen
Het aanbevolen gebruik niet overschrijden. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. Op een koele en donkere plaats bewaren (niet in de koelkast).

Ingredienten

 

Ingredienten
Gezuiverde arachideolie PINDA, vitamine D, antioxidant: alfa-tocoferol.

Samenstelling
Per dagdosering van 10 druppels: vitamine D 10µg 200%

 

ADH= aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

 

Gebruiksaanwijzing Vragen & Antwoorden
Voor wie is extra vitamine D geschikt?

Een aantal groepen hebben meer vitamine D nodig dan opgenomen kan worden via de voeding. De kans op een tekort is aanzienlijk groter bij deze groepen. Het gaat om kinderen tot 4 jaar, vrouwen die zwanger zijn, vrouwen die borstvoeding geven, ouderen (vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar) en mensen met een getinte huid (in een getinte huid wordt minder vitamine D geproduceerd).

Wat is de inhoud van Davitamon Vitamine D Olie?

Davitamon Vitamine D Olie bevat de volgende samenstelling:
Beschrijving:
Olie (1 druppel = 1 ?g (40 I.E.) vitamine D3
opgelost in plantaardige olie)

Vitamines ADH*
D3 5 ?g 33 %

* = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid volgens de Gezondheidsraad.

Wat moet ik doen bij overdosering?

Mocht er sprake zijn van overdosering, adviseren wij om de huisarts te raadplegen. Een juiste behandeling is alleen goed vast te stellen als er meer gegevens bekend zijn over het kind en de ingenomen hoeveelheid druppels c.q. tabletjes. Wij kunnen hiervoor geen algemene richtlijnen geven.

Zijn de producten van Davitamon hooggedoseerd?

Alle doseringen zijn conform het advies van de vastgestelde Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid samengesteld.

Zijn de vitamines A en D in Davitamon producten plantaardig of dierlijk?

Vitamine A wordt synthetisch bereid. Vitamine D wordt gewonnen uit schapenwol maar tijdens het bereidingsproces zodanig bewerkt dat er nauwelijks nog sprake is van dierlijke eigenschappen.

Waarom heeft Davitamon D en Davitamon AD aquosum geen pipetje?

Er is om hygienische redenen voor een druppelaar gekozen. Een pipetje wordt na gebruik teruggezet in de vloeistof en kan sneller in aanraking komen met voeding of speeksel, waardoor er meer kans op verontreiniging ontstaat.

Wat is het verschil tussen Davitamon olie, aquosum of tabletjes?

Davitamon D en AD is verkrijgbaar in vloeibare vorm en in tabletvorm. De tabletten geef je aan je kindje wanneer het ongeveer een jaar oud is en een tabletje zelf goed kan innemen. Voor die tijd is het handig vitamine D in de vorm van druppels te geven. De druppels zijn verkrijgbaar in een neutrale, geur- en smaakloze versie (olie) en in een waterbasis versie met lichte anijssmaak (aquosum). Sommige kindjes verdragen de in olie opgeloste vitamines minder goed, waarbij er voor aquosum gekozen kan worden.

Productreviews(2)

10/10 op basis van 2 reviews van klanten en testers

Klant: Review geschreven na aankoop in onze webshop.

?

Klant: Review geschreven na aankoop in onze webshop.

Tester: Review geschreven na ontvangst gratis proefverpakking.

?

Tester: Review geschreven na ontvangst gratis proefverpakking.

Beoordeling

 • 5 sterren

  2 reviews
 • 4 sterren

 • 3 sterren

 • 2 sterren

 • 1 sterren

10/10

Neilly

7 oktober 2020

Dit product komt goed overeen met de beschrijving. Vitamine D Olie is wel gebruikersvriendelijk en heeft een redelijk lekkere smaak.

Alleen voor ingelogde gebruikers!0

Alleen voor ingelogde gebruikers!0

10/10

Romy

31 augustus 2020

Het heeft een fijne dagdosering en komt goed overeen met de beschrijving. Vitamine D Olie heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Alleen voor ingelogde gebruikers!0

Alleen voor ingelogde gebruikers!0

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Heeft u een vraag over Davitamon Vitamine D Olie 25ML?

Meer uit ons assortiment