DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Couperose crème

Last van couperose? Kijk hier hoe het kunt aanpakken en verminderen.Lees meer
 • Biodermal Couperose Crème 30ML
  Gratis verzending

  Biodermal Couperose Crème | 30ML

  (17)
  Voorraad: 41
  39,99
  20% korting
  31,99
 • Samst Zweeds Kruiden Balsem Pot 100ML

  Samst Zweeds Kruiden Balsem Pot | 100ML

  Voorraad: 48
  7,99

Couperose

Het lijkt alsof u altijd bloost, u hebt continu rode wangen en een kwetsbare, gevoelige huid. Als dit bij u het geval is, hebt u waarschijnlijk last van couperose.

Couperose is niet schadelijk, wel vervelend

Couperose is dus te herkennen aan een rode gezichtshuid. Gelukkig is het niet schadelijk voor de gezondheid, maar veel mensen vinden het niet mooi staan bij zichzelf en storen zich aan de rode wangen. Hoe ontstaan die rode wangen eigenlijk?

De rode vlekken op uw wangen ontstaan doordat heel veel kleine bloedvaatjes in de bovenste laag van uw huid, de opperhuid, toenemen en zich uitzetten. Normaal gesproken zijn die bloedvaatjes gesloten. Bij stress, inspanning of verhoging van temperatuur zetten de bloedvaatjes uit. Ook kan het komen door alcohol of pittig eten. De precieze oorzaken van couperose zijn niet bekend, maar vaak is het wel erfelijk.

Couperose behandelen

U kunt het verminderen door een laserbehandeling te ondergaan. Daarnaast kan u ook naar een schoonheidsspecialist die de huid dichtschroeit waardoor de zichtbare haarvaatjes verdwijnen. Er zijn echter ook minder ingrijpende mogelijkheden om couperose te behandelen. U kunt namelijk diverse crèmes gebruiken om couperose te verminderen.

Eucerin Anti-Redness Corrigende Fluid kalmeert uw huid en zorgt voor intensieve hydratatie zodat deze minder gevoelig wordt. Daarnaast bevat het groene pigmenten, waardoor de rode kleur verdwijnt.

Dermaforte Couperose & Rosacea Elke dag werkt wat anders. Het zorgt ervoor dat de huid samentrekt, waardoor de bloedvaatjes minder zichtbaar worden. Wees niet bang voor een droge, trekkerige huid: het is een zeer milde crème die erg goed hydrateert.

Ook Biodermal heeft een crème, de Biodermal Couperose Crème. Deze beschermt de huid door een soort barriere op te leggen. Net als de crème van Eucerin zitten er groene pigmenten in het product, waardoor de roodheid van de huid minder wordt.