DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zo verwijdert u de (steel)wratjes zelf!

Wratjes en steelwratjes zijn een veelvoorkomend ongemak. Zowel kinderen als ouderen kunnen er mee te maken krijgen. Tegenwoordig zijn er een aantal hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het behandelen van deze huidaandoening. Maar hoe weet u welk product geschikt is én wat is eigenlijk het verschil tussen wratten en steelwratjes? In deze blog vertellen we u er meer over en leggen we uit hoe u gebruik kunt maken van HeltiQ Wratweg* en HeltiQ Steelwratjes*.

Wat is een wrat en hoe ontstaan ze?

Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. U kunt ze meestal herkennen aan een bloemkoolachtig uiterlijk. Wratten komen vooral voor op de handen en voeten. Ook kunnen wratjes op andere plekken ontstaan. In de meeste gevallen geven wratten geen pijn. Als ze onder de voet zitten kan dit wel een pijnlijk gevoel geven bij het staan of lopen.

Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus. Als dit virus in contact komt met de huid, kan er een wrat ontstaan. Als u of uw kind een wrat heeft, zorg er dan voor dat er niet aan gekrabd of gepunnikt wordt. Dit kan ervoor zorgen dat een wrat zich verder gaat verspreiden.

Wist u dat wratten in veel gevallen na een jaar spontaan verdwijnen? Als u last of pijn van en aan een wrat ervaart, kunt u ervoor kiezen deze met een hulpmiddel te verwijderen. Bijvoorbeeld met HeltiQ Wratweg*.

Wat is een steelwratje en hoe ontstaan ze?

Steelwratjes, ook wel fibromen of skin tags genoemd, zijn zachte huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Dit type wrat is zacht en gemakkelijk heen en weer te bewegen en te herkennen aan dezelfde kleur als uw huid. Steelwratjes ontstaan door wrijving van huid tegen huid en komen daardoor vooral op plekken voor als onder de oksels en borsten en in de hals of nek.

Steelwratjes zijn in tegendeel tot wratten niet besmettelijk. Er is nog weinig bekend over hoe dit type wrat te voorkomen is. Wel is bekend dat genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje een rol spelen bij het ontstaan van steelwratjes.

Heeft u een steelwratje en wilt u deze graag zelf verwijderen? Dit kan met HeltiQ Steelwratjes*. Hieronder vertellen we u meer over het gebruik van beide producten.

Zelf hand- en voetwratten verwijderen met HeltiQ Wratweg*

Met HeltiQ Wratweg* kunt u eenvoudig, betrouwbaar, veilig én effectief zelf hand- en voetwratten verwijderen. We vertellen u graag hoe u het kunt gebruiken:

  • Stap 1: bepaal aan de hand van het schema in de gebruiksaanwijzing de grootte van de te behandelen wrat.
  • Stap 2: positioneer de wrat naar boven en plaats de kap over de wrat, zodat de rand van de kap aansluit op de huid.
  • Stap 3: houd met de vingers de kap goed vast en activeer het spuitbusje door deze met de duim 3 tot 5 keer (afhankelijk van de grootte van de wrat) kort na elkaar stevig in te drukken. Houd de spuitbus vervolgens 10 seconden op de wrat. Neem na 10 seconden het spuitbusje van de wrat.
  • Stap 4: reinig na gebruik de opening van de kap met het reinigingsdoekje dat is bijgesloten in de verpakking. Bij verhoogde en/of zeer gevoelige wratten kunt u, ter bescherming van de behandelde wrat, één van de bijgeleverde pleisters aanbrengen.

Met de HeltiQ Wratweg* kunt u ook waterwratjes behandelen. Dit gaat door middel van cryotherapie. Cryotherapie is een betrouwbare bevriezingsmethode die al jarenlang wordt toegepast door huisartsen en dermatologen en bewezen effectief is. Vaak is één enkele behandeling voldoende om de waterwratjes te laten verdwijnen. Waterwratjes worden bij de behandeling met Wratweg* slechts licht bevroren waardoor ze uitdrogen, minder gaan jeuken en sneller verdwijnen. Daarnaast wordt de kans op het ontstaan van littekens ook kleiner.

HeltiQ Steelwratjes

Met HeltiQ Steelwratjes* kunt u steelwratjes in de hals en nek en onder de oksels en borsten op een snelle manier zelf verwijderen. Wilt u zelf steelwratjes verwijderen? Volg dan onderstaande stappen!  

  • Stap 1: plaats een beschermpleister om het te behandelen steelwratje.
  • Stap 2: plaats de verwisselbare applicator in de opening van de kap en houdt deze naar beneden.
  • Stap 3: druk stevig met de duim 4x op de onderkant van de spuitbus om de applicator te bevochtigen.
  • Stap 4: houdt de spuitbus nog 10 seconden naar beneden gericht.
  • Stap 5: druk de applicator zachtjes tegen het steelwratje aan gedurende 40 seconden.
  • Stap 6: verwijder de applicator en daarna direct de beschermpleister.
  • Stap 7: verwijder de applicator uit de kap en gooi deze verwisselbare applicator weg.
  • Stap 8: behandel per gebied niet meer dan 2 steelwratjes per keer.

Na de behandeling duurt het vaak 10 tot 14 dagen voordat het steelwratje eraf valt. Er wordt dan een nieuwe, gezonde huid zichtbaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de behandeling na 14 dagen herhalen tot maximaal 4x per steelwratje. Vaak is één behandeling wel voldoende. Wist u dat het effect van het bevriezen van steelwratten nog beter is direct na het douchen? Het weefsel van de steelwrat is dan zachter waardoor de bevriezing nog beter zijn werk kan doen.

Bestel HeltiQ Wratweg* en HeltiQ Steelwratjes* bij De Online Drogist

Wilt u zelf die vervelende en soms pijnlijke (steel)wratjes verwijderen? Bij De Online Drogist bestelt u zowel HeltiQ Wratweg* als HeltiQ Steelwratjes*. Bovendien wordt uw bestelling al vanaf €20 gratis thuisbezorgd.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Deel dit artikel

Alles voor wondverzorging

Lees meer