DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
twee meisjes met groente en fruit in hun handen

Wel of geen voedingssupplementen
voor uw kind?

Verschillende adviezen kunnen ervoor zorgen dat u het even niet meer weet: kunt u nu het beste wel of geen voedingssupplementen aan uw kind geven? Bij het volgen van een gezonde voedingsstijl, hebben kinderen over het algemeen geen extra voedingstoffen nodig in vorm van voedingssupplementen. Gezond eten kan met kinderen echter een grote uitdaging zijn, voedingssupplementen kunnen dan goede ondersteuning bieden. Daarnaast wordt door de overheid aanbevolen om in bepaalde levensfases extra vitamine D & K bij te slikken.

Wanneer heeft mijn kind extra vitamine D nodig?

Vanaf de geboorte tot aan het vierde levensjaar van een kind, wordt in Nederland geadviseerd om extra vitamine D aan uw kind te geven. Deze vitamine is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden en voor een goede werking van het immuunsysteem. Als uw kind weinig buitenkomt of een donkere of licht getinte huidskleur heeft, is het aanbevolen om ook na het vierde jaar extra vitamine D te geven. Vitamine D wordt namelijk aangemaakt wanneer de huid in contact komt met de zon. Kinderen met een getinte huidskleur moeten langer in de zon verblijven om evenveel vitamine D aan te maken als iemand die niet getint is.

Door middel van het geven van voedingssupplementen kunt u ervoor zorgen dat uw kind extra vitamine D binnenkrijgt. Let hierbij goed op hoeveel vitamine D een voedingssupplement bevat, we adviseren u om kinderen van 1 t/m 10 jaar niet meer dan 50 microgram vitamine D per dag te geven en kinderen tot 1 jaar niet meer dan 25 microgram. Vitamine D kunt u toedienen in vorm van vitamine druppels, smelttabletten of kauwgellies.

supplementen

Speciaal voor kinderen

bestel hier
 • easyVit EasyDefence 30ST

  19,95

  easyVit

  EasyDefence 30ST

 • Davitamon Vitamine K Olie 10ML

  20% korting

  Davitamon

  Vitamine K Olie 10ML

 • easyVit EasyFishoil 30ST

  19,95

  easyVit

  EasyFishoil 30ST

 • Davitamon Junior 3+ Kauw Vitamines Framboos 120KTB

  20% korting

  Davitamon

  Junior 3+ Kauw Vitamines Framboos 120KTB

Voor kinderen die te weinig vetzuren binnenkrijgen

Kinderen vinden vis niet altijd even lekker, het kan dus lastig zijn om ervoor te zorgen dat ze voldoende visvetzuren binnenkrijgen. Omega- 3 vetzuren spelen een rol bij het verminderen van kans op hart- en vaatziekten. Om de inname van deze essentiële vetten bij uw kind te ondersteunen kunnen voedingssupplementen helpen. Deze voedingssupplementen zijn vaak beschikbaar in een vloeibare of vaste vorm.

Moeite met het innemen van voedingssupplementen?

Kinderen kunnen soms opzien tegen het innemen van een vitaminedruppel of tablet. Voor uw kinderen kunt u daarom kiezen voor de aangename EasyDefence en de EasyFishOil kauwgellies. Deze kauwgellies van easyVit® bevatten geen toegevoegde suikers en geen andere onnodige toevoegingen. Ze worden daarnaast gemaakt met een innovatieve technologie waardoor de opneembaarheid van de belangrijke ingrediënten is gemaximaliseerd. Bovendien worden alle gellies op zo’n manier verpakt dat ze beschermd zijn tegen zuurstof en vocht, wat zorgt voor het behoud van de gunstige effecten, de stabiliteit en de versheid.

De EasyDefence gellies kunnen worden gebruikt om de weerstand van kinderen te verhogen. Ze hebben een lekkere Tutti Frutti smaak en bevatten klinisch bewezen actieve Wellmune bèta-glucan en 12,5 microgram vitamine D om de normale werking van het immuunsysteem van kinderen te ondersteunen. De EasyFishOil gellies hebben een lekkere frisse citroen- en sinaasappelsmaak en voorkomen dat uw kindje last krijgt van zure reflux of gasvorming. De gellies bevatten een hoge concentratie omega-3 die ervoor zorgt dat kinderen gemakkelijk aan hun dagelijkse behoefte omega-3 en DHA komen.