DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Vind balans tussen lichaam en geest

Het vinden van balans tussen lichaam en geest is een eeuwenoude zoektocht, waarbij het één niet los kan worden gezien van het ander. In onze hedendaagse, hectische wereld kan deze harmonie verstoord worden, waardoor stappen ondernomen kunnen worden richting evenwicht. Deze balans is de sleutel tot een gezond, gelukkig en productief leven. AOV gelooft dat de mens onderdeel is van de natuur en dat evenwicht de basis is voor gezondheid. In deze blog neemt De Online Drogist u mee naar het vinden van deze balans.

De geest beïnvloedt het lichaam net zozeer als het lichaam de geest beïnvloedt. Stressgevoelens kunnen leiden tot ongemakken in het lichaam. Regelmatige lichaamsbeweging, zoals yoga of hardlopen, helpt niet alleen de fysieke conditie maar kan ook de mentale helderheid en een gevoel van welzijn bevorderen. Een harmonieuze verbinding tussen lichaam en geest kan dus worden ondersteund door middel van mindfulness, beweging, voldoende rust en gezonde voeding. En daarnaast kunnen voedingssupplementen zoals magnesium ook bijdragen aan een goede geestelijke balans. 


De rol van voeding

Een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk om gezond te blijven. Door gevarieerd te eten krijgt u meerdere voedingsstoffen binnen die kunnen bijdragen aan een goede balans tussen lichaam en geest. In onze drukke levens kan gevarieerd eten soms best wel een uitdaging zijn. Herkent u dit ook? Hieronder benoemen wij een paar belangrijke voedingsbronnen die u zeker niet mag vergeten tijdens uw maaltijd. 


  • Eiwitten zijn de bouwstenen voor onze neurotransmitters en spieren, essentieel voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Goede bronnen zijn mager vlees, vis, ei, peulvruchten, noten en zaden.

  • Onverzadigde vetten zijn gezonde vetten, zoals omega 3-vetzuren. Bronnen van omega 3-vetzuren zijn vette vis zoals: zalm, avocado, lijnzaad, chiazaden en walnoten. 

  • Koolhydraten die voorkomen in volle granen, groenten en fruit dragen bij aan een geleidelijke afgifte van glucose in het bloed. Dit helpt onder andere bij het reguleren van de stemming en energieniveaus en daarmee bij het evenwicht van lichaam en geest. 

  • Vitamines en mineralen spelen een rol in de ondersteuning van de hersenfunctie en het emotioneel welzijn. Vitamine B1, B2 en B3 ondersteunen de energieproductie en het functioneren van het zenuwstelsel. Magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht, terwijl ijzer helpt bij het verminderen van vermoeidheid en bijdraagt aan het behoud van cognitieve functies. Groene bladgroenten, volkorenproducten, noten en zaden zijn uitstekende bronnen van deze voedingsstoffen. Zink kan bijdragen aan een goede weerstand en helpt zo de lichaamscellen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

  • Supplementen ter ondersteuning van een holistisch welzijn. Holistisch welzijn betekent het streven naar een evenwichtige en harmonieuze staat van gezondheid, waarbij uw fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten in balans zijn. AOV biedt als aanvulling op een gezonde voeding en leefstijl pure orthomoleculaire voedingssupplementen én kennis om uw natuurlijke balans tussen lichaam en geest te ondersteunen en te behouden als basis voor gezondheid. De supplementen van AOV vindt u in de vorm van een los ingrediënt of juist in een combinatie van verschillende nutriënten, zoals vitaminen, mineralen of kruiden. Neem bijvoorbeeld het supplement magnesium, dit mineraal helpt bij meer dan 300 enzymreacties in het lichaam. Zo draagt magnesium bij aan een heldere, veerkrachtige geest en is goed voor uw gemoedstoestand. Het is dus een gunstig mineraal voor een goede geestelijke balans. Door dit nutriënt, naast de voeding, aan te vullen via een supplement, kan het bijdragen aan de basis voor uw holistisch welzijn.


AOV

Voedingssupplementen

Bestel nu
  • AOV 105 One Daily Tabletten 60TB

    25% korting

    AOV

    105 One Daily Tabletten 60TB

  • AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg Vegacaps 90VCP

    25% korting

    AOV

    570 IJzer Bisglycinaat 15mg Vegacaps 90VCP

  • AOV 520 Selenium 200mcg Vegacaps 60VCP

    25% korting

    AOV

    520 Selenium 200mcg Vegacaps 60VCP

  • AOV 111 Multi Probiotica 60VCP

    25% korting

    AOV

    111 Multi Probiotica 60VCP

AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen 

AOV kan u helpen bij het vinden van uw balans tussen lichaam en geest. AOV is opgericht in 1987 door een pionier op het gebied van orthomoleculaire kennis, Ruud Nieuwenhuis. Sinds 1990 ontwikkelt AOV pure supplementen en ondersteunt het al ruim 30 jaar gezondheidsprofessionals met kennis en educatie. 


Pure supplementen zonder hulpstoffen 

AOV heeft ruim 165 voedingssupplementen voor u. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn. Verder zijn ze vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, echte pure supplementen dus! Voor het maken van onze plantaardige capsules gebruikt AOV zo min mogelijk hulpstoffen. De hulpstoffen die worden gekozen zijn van plantaardige oorsprong, rijstmeel of microkristallijne cellulose. Rijstmeel kent u misschien wel maar microkristallijne cellulose komt u wellicht minder bekend voor. Dit is een vezel van plantaardige oorsprong, een polysacharide, die voorkomt in bomen en planten.


Groene verpakking 

U vindt AOV supplementen in een verpakking met groene flacon van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Door te kiezen voor rPET draagt u bij aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en daar worden wij blij van! 


Maak kennis met 510 Magnesium Bisglycinaat 

Nu u alles heeft gelezen over de harmonie tussen lichaam en geest, stelt De Online Drogist u graag voor aan een supplement dat goed is voor geestelijke balans en ondersteuning biedt bij het geheugen, het concentratievermogen en de leerprestaties. Ook kan het helpen bij het behoud van soepele spieren en sterke botten. Dit is namelijk de 510 Magnesium Bisglycinaat van AOV. Dit supplement bevat een organisch, aminozuur-gebonden magnesium en levert 120 mg magnesium per vegacaps. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en te vinden in een groene verpakking van 100% gerecycled plastic. 


Meer weten?

Voor vragen kunt u direct contact opnemen met onze gediplomeerde drogisten


Deel dit artikel