DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Mãnuka Health Honing

Manuka Health honing

Quiche met geitenkaas, peer en Mānuka honing

Het is voorjaar! In dit seizoen vinden er vaak gezellige tuinfeestjes of borrels plaats. Heeft u ook wat leuks op de planning staan met het gezin, familie of vrienden? Verras en verwen uzelf en uw naasten met een heerlijk recept met een bijzonder ingrediënt: Mānuka honing van Mānuka Health. Bent u nieuwsgierig hoe u deze smaakvolle en frisse quiche van speltmeel met geitenkaas, peer en Mānuka honing maakt? Lees dan snel verder.

Paasrecept

Recept voor een quiche voor ± 8 porties

Tijd: ± 2 uur

Ingrediënten

Voor het deeg:

250 gram speltmeel

125 gram boter

1 ei

Snufje zout

Voor het glazuur:

4 eieren

200 milliliter slagroom

1 theelepel mosterd

Zout en peper

Voor de topping:

2 sjalotten

1 peer

200 gram geitenkaas

3 stengels van citroentijm

3 takjes rozemarijn

1 handje walnoten

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel Mānuka Honing MGO 100+ van Mānuka Health

Bereiding

Kneed in een keukenmachine het meel met koude boter (in kleine stukjes), een snufje zout en het ei, tot een glad deeg. Vorm vervolgens het deeg tot een bal en wikkel het in vershoudfolie. Laat het ongeveer een uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg na de rusttijd dun uit tussen twee lagen vershoudfolie. Het deeg moet ongeveer 3 centimeter groter worden uitgerold dan de omtrek van de taartvorm. Plaats het deeg in de taartvorm en vorm een mooie rand door de rand met een mes glad af te snijden.

Bedek de bodem van de quiche met bakpapier en verdeel daarover droge peulvruchten (bijvoorbeeld doperwten). Dit wordt ook wel blind bakken genoemd. Hierdoor zal de quichebodem niet te veel rijzen, gaart het gelijkmatig en krijgt u een krokante bodem. Bak het deeg ± 15 minuten op 180°C in een heteluchtoven.

Schil ondertussen de sjalotten en snijd ze in fijne ringetjes. Pluk en hak de rozemarijn en citroentijm fijn. Doe wat olie in een pan en fruit de sjalotten met de helft van de kruiden glazig. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Snijd ook de geitenkaas in plakjes.

Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Als de quichebodem klaar is, verwijder dan de droge peulvruchten en het bakpapier. Verdeel het sjalottenkruidenmengsel over de quichebodem. Verdeel de perenschijfjes daarover en giet af met het glazuur. Plaats de geitenkaasplakken gelijkmatig over het glazuur. Strooi gehakte walnoten hierover en besprenkel met Mānuka-honing. Verdeel de tweede helft kruiden die nog over is over de quiche.

Bak de quiche op 180°C gedurende 25 tot 30 minuten op het middelste rooster. Het glazuur moet stevig zijn en de geitenkaas moet lichtbruin zijn.

Mãnuka Health Honing

Bestel direct
  • Manuka health Honing MGO 100+ 500GR

    37,95

    Manuka health

    Honing MGO 100+ 500GR

  • Manuka health Honing MGO 250+ 500GR

    56,95

    Manuka health

    Honing MGO 250+ 500GR

  • Manuka health Honing MGO 400+ 250GR

    56,95

    Manuka health

    Honing MGO 400+ 250GR

  • Manuka health Honing MGO 550+ 250GR

    79,95

    Manuka health

    Honing MGO 550+ 250GR

Ontdek Mānuka Health

Nieuwsgierig naar de andere producten van Mānuka Health? Ontdek de bonbons in de heerlijke smaken: honing-gember-citroen, honing-citroen, honing-propolis of honing-zwarte bes. Heeft u last van droge lippen? Verzorg uw lippen met de natuurlijke lippenbalsem van Mānuka Health. Een ware verwennerij voor uw lippen met de hydraterende, verzachtende en beschermende ingrediënten zoals Manuka-honing MGO 25+ en verschillende oliën, waaronder castorolie, zoete amandelolie, abrikozenolie, calendula-olie, cacao-olie en jojoba-olie.