Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: lanette crème voor extreem droge huid

Lanette crème voor extreem droge huid

Een verzachtende en beschermende crème zoals lanette crème kan je gebruiken als je een (extreem) droge huid hebt.

Lanette crème gebruiken voor een extreem droge huid

Je kunt een dergelijke crème ook gebruiken als je eczeem hebt, je huid jeukt of als je aan psoriasis lijdt. Soms helpt een lanette crème niet genoeg bij deze aandoeningen. Gebruik dan een lanette crème waarin ook vaseline zit verwerkt of kies voor zalf.


Wil je lanette crème gaan gebruiken voor je droge, rode, gevoelige huid? Smeer je huid dan rustig minstens twee keer per dag in. Het is een ‘gewone’ crème en trekt dus nadat je hem hebt aangebracht op je huid lekker snel in. Je kunt het als een basiscrème beschouwen die de beschermlaag van je huid intact maakt en verzorgt (hier lees je meer over de ‘winterjas’ van je huid). Het houdt je huid soepel, voorkomt uitdroging van de huid en zorgt dat het beter vocht vasthoudt. Je zult na een paar dagen merken dat je huid minder jeukt en dat kloofjes en pijnlijke plekken zullen verminderen. Je huid komt dus weer in betere conditie!

Deze crème is overigens zeker niet alleen geschikt voor op je gezicht, mocht je dat misschien denken. Je kunt hem ook goed op bijvoorbeeld je benen en armen smeren – dat zijn vaak plekken waar je huid droog en schraal wordt, juist in de winter.


Wil je dus een vette, verzorgende basiscrème die je droge huid weer in conditie brengt, kies dan voor een lanette crème. De Online Drogist.nl verkoopt crème van Bipharma en van Vita Cura.