DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Hoe herkent u een goed kurkuma supplement?

Kurkuma is een specerij dat tegenwoordig heel populair is en ook wordt toegepast in voedingssupplementen. Waarom is dat? Wat zijn de effecten van kurkuma op uw gezondheid en wat kan het betekenen voor de gezondheid van uw gewricthen? En hoe herkent u nou een goed kurkuma supplement?

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een specerij dat oorspronkelijk uit India afkomstig is. Het wordt gewonnen uit de wortels van de Curcuma longa plant. Kurkuma maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van kerriepoeder. Maar vanwege de gunstige eigenschappen ervan, waaronder op onze gewrichten¹, wordt het ook als supplement gebruikt.

Hoe ziet kurkuma eruit?

De kurkuma wortel lijkt voor wat zijn uiterlijk betreft wat op gember, alleen is hij donkergeel tot oranje van binnen. Daarom wordt kurkuma ook wel geelwortel genoemd. Andere namen zijn tumeric of koenjit.

Curcumine

De werkzame stof in kurkuma is curcumine. Deze stof zorgt voor de gele kleur van de wortel en is verantwoordelijk voor de gunstige effecten¹ van kurkuma op het lichaam.

Waar is kurkuma goed voor?

De werkzame stof in kurkuma, curcumine, heeft verschillende positieve effecten op het lichaam. Zo draagt het onder andere bij aan gezonde gewrichten¹. U kunt een kurkuma supplement bijvoorbeeld slikken wanneer uw gewrichten wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Andere gunstige eigenschappen van de curcumine in kurkuma:

• Het werkt als antioxidant, het beschermt zo onze gezonde cellen¹;

• Het helpt het de lever gezond te houden¹;

• Het heeft een ondersteunende rol voor de spijsvertering¹;

• Het stimuleert ook uw eetlust¹;

• En kurkuma kan daarnaast bijdragen aan een goede mentale balans¹.

Kurkuma

Bestel direct
  • Vitakruid Curcuma C3-2X Capsules 60CP

    15% korting

    Vitakruid

    Curcuma C3-2X Capsules 60CP

  • Vitakruid Curcuma C3-2X Capsules 120VCP

    20% korting

    Vitakruid

    Curcuma C3-2X Capsules 120VCP

    Goede kurkuma, hoe herkent u die?

    Om te kunnen genieten van de gunstige eigenschappen die kurkuma bezit¹, is het belangrijk dat de kurkuma die u gebruikt van goede kwaliteit is. De kurkuma die u bijvoorbeeld in de supermarkt koopt, om als kruiden over uw eten te gebruiken, bevat niet zo veel curcumine. Ook een supplement met onbewerkte kurkuma bevat maar weinig van de werkzame stof. Een goed kurkuma supplement is geconcentreerd en bevat een hoogwaardig curcumine extract met zo’n 95% curcumine erin.

    Een goed kurkuma supplement

    Een voorbeeld van een supplement dat hoogwaardig curcumine extract bevat, is het kurkuma supplement van Vitakruid: Vitakruid Curcuma C3-2X Capsules. Dit supplement bevat een hoog gehalte aan curcumine. En waar andere supplementen vaak alleen curcumine I bevatten, bevat Vitakruid Curcuma C3-2X de alle belangrijke soorten curcuminoïden. Namelijk: curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine. Samen vormen ze de perfecte mix.

    Om het supplement zo goed mogelijk opneembaar te maken voor uw lichaam, wordt het extract van de Curcuma longa wortel gecombineerd met Bioperine®, een extract afkomstig van de zwarte peper vrucht. Het maakt de curcumine maar liefst 20 keer beter opneembaar.

    Kortom: een goed kurkuma supplement, bevat:

    • Een hoge concentratie curcumine;

    • De verschillende soorten curcuminoïden: curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine;

    • En zwarte peper (Bioperine®) om de opname ervan te bevorderen.

    Let op: Een supplement kan een goede aanvulling zijn op uw gezonde voeding, het is nooit een vervanging ervan.

    ¹Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

    • Vitakruid