Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: arniflor eerste hulp bij blauwe plekken

Arniflor Eerste Hulp bij blauwe plekken

Vandaag gaan we eens dieper in op een specifiek product, namelijk de Arniflor Eerste Hulp gel en zalf.


Arniflor Eerste Hulp is een gezondheidsproduct. Het is een plantaardig middel en je gebruikt het bij ‘blauwverkleuring van de huid’, dus als je een blauwe plek hebt opgelopen. Zo’n plek ziet er natuurlijk niet zo fraai uit en doet vaak pijn, dus het is handig om een middel tegen blauwe plekken in huis te hebben.

Arniflor

Eerste hulp bij blauwe plekken

 • Vsm Arniflor Eerste Hulp Gel 25GR

  7,55

 •  
 • Vsm Arniflor Eerste Hulp Gel 75GR

  12,45

 •  
 • Vsm Arniflor Eerste Hulp Zalf 25GR

  7,55

 •  
 • Vsm Arniflor Eerste Hulp Zalf 75GR

  12,45

 •  

Wat zit er in Arniflor Eerste Hulp?

Naast wat ingrediënten die zorgen dat de zalf of gel smeerbaar en vloeibaar is, zitten er twee werkzame stoffen in. Die zorgen ervoor dat de blauwe plek verdwijnt.

Arnica Montana extract

De Arnica is een plant die ook wel valkruid wordt genoemd en in de bergen groeit. Het extract wordt gehaald uit de wortelstok. Arnica is één van de belangrijkste middelen bij kneuzingen of verstuikingen. Er wordt gezegd dat de plant de doorbloeding van weefsel bevordert en ontstekingsremmend werkt.

Calendula Officinalis Extract

Over dit plantje schreven we eerder al meer. Het werkt ontsmettend en ook lekker verzachtend voor de huid.

Hoe werkt Arniflor Eerste Hulp?

Een blauwe plek krijg je als je je hebt gestoten: je bloedvaatjes zijn dan gekneusd, waardoor er wat bloed uit de bloedvaatjes lekt en zichtbaar wordt net onder de huid.

De twee planten die hierboven stonden zorgen ervoor dat de doorbloeding van de spieren en gewrichten wordt gestimuleerd. Daardoor verloopt de genezing van een blauwe plek sneller. De blauwe plek is minder goed te zien is en je zult merken dat je er minder last van hebt.

Zalf of gel?

Qua werking maakt het niet uit welk Arniflor Eerste Hulp product je kiest. De zalf is vetter, daardoor is hij goed geschikt als je een droge huid hebt. De gel is niet vet, trekt snel in en kan je gemakkelijk gebruiken bij een grote blauwe plek.


De gel of zalf smeer je maximaal drie keer per dag op de gewenste plekken op je huid. Masseer de gel of zalf licht in.


Let op: gebruik Arniflor Eerste Hulp alleen op de intacte huid, dus niet op open wonden en andere beschadigde huid, ook niet op kleine schaafwondjes.

Arniflor is verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl.