DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Beeldschermreiniger

Een beeldscherm met vieze vingers schoonmaken? Hoe maakt u een beeldscherm schoon? En welke beeldschermreinigers zijn hiervoor beschikbaar? Lees meer

Vragen over het reinigen van beeldschermen

Ergert u zich al weken aan die vette vingers op uw beeldscherm maar heeft u geen idee hoe u die nou het beste schoon kunt maken? Mag u een beeldscherm nou met nat afdoen of niet? En welke producten zijn speciaal geschikt voor het schoonmaken van uw scherm? Na het lezen van dit artikel heeft u nooit meer last van vieze vlekken op uw beeldscherm.

Wat is een beeldschermreiniger?

Een beeldschermreiniger is een spray, een vloeistof of een doekje waarmee u beeldschermen kunt reinigen. Of het nu de monitor van uw computer is; het beeldscherm van uw laptop; uw tablet of telefoon. Met een beeldschermreiniger verwijdert u vette vlekken, viezigheid en stof van uw scherm. 

Waarom uw beeldscherm van uw computer, telefoon of tablet reinigen?

U kunt uw beeldscherm reinigen om vlekken, vieze vingers of stof van het apparaat te verwijderen. Hierdoor is het apparaat weer hygiënisch voor gebruik en het kijkt bovendien ook een stuk fijner, wanneer u naar een schoon scherm kijkt.

Wanneer een beeldscherm reinigen?

Wanneer is een beeldscherm aan een schoonmaakbeurt toe? Op het moment dat u vlekken of stof op uw scherm hebt, is het duidelijk dat het apparaat een schoonmaakbeurtje verdient. Maar beter is het om structureel uw beeldscherm mee te nemen in uw schoonmaakroutine. 

Zeker op kantoor, op school, in een studieruimte of in de bibliotheek, waar openbaar gebruikt wordt gemaakt van computers, is schoonmaken van beeldschermen erg belangrijk. Denk aan de aan- en uitknop die steeds aangeraakt wordt. En vergist u zich niet: mensen raken ook vaak met hun vingers een scherm aan om iets aan te wijzen. Dat gebeurt uiteraard zeker ook wanneer het om een touchscreen gaat. Schoonmaken dus!

Zeker wanneer u zo goed als mogelijk wilt voorkomen dat ziekteverwekkers als de griep, het verkoudheidsvirus of coronavirus wordt overgedragen, is het het extra belangrijk dat oppervlakken regelmatig gereinigd worden. U kunt handcontactpunten en andere oppervlakken op die manier ontsmetten. En zo ook een beeldscherm. Met name beeldschermen die door verschillende mensen (openbaar) gebruikt worden en dus door velen worden aangeraakt.

Hoe kunt u de tv of beeldscherm schoonmaken?

Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten bij het schoonmaken van de tv. Het is bijvoorbeeld niet verstandig het beeldscherm te nat te maken, omdat er anders water het apparaat in kan lopen. Tv schermen zijn over het algemeen niet waterdicht. Ben dus voorzichtig met water en volg de volgende stappen:

  • Zorg er eerst voor dat het scherm uitgeschakeld is en niet warm meer is. Als het scherm is afgekoeld kunt u beginnen met het reinigen ervan;
  • Haal eerst een droge stofdoek over de tv om het stof te verwijderen;
  • Neem vervolgens een licht vochtig microvezeldoekje dat u goed uitwringt voordat u het gebruikt op het scherm. En verwijder hiermee eventuele vlekken of vette vingers van het scherm. U kunt bij het schoonmaken een beeldschermreiniger gebruiken;
  • Let op dat u voorzichtig te werk gaat, duw niet te hard en voorkom beschadiging van uw scherm;
  • Maak het scherm weer goed droog en zet hem pas weer aan als hij helemaal opgedroogd is.

Welke beeldschermreiniger gebruiken?

Welke schoonmaakmiddelen kunt u gebruiken bij het schoonmaken van uw beeldscherm? Gewone desinfectiemiddelen zijn niet altijd geschikt voor op beeldschermen. Het kan de beschermende coating van een scherm aantasten. Dat is zonde. Neem daarom een geschikte beeldschermreiniger voor het schoonmaken van uw scherm.

Er zijn beeldschermreinigers te koop, die er speciaal voor gemaakt zijn en die u gemakkelijk en snel online kunt bestellen bij DeOnlineDrogist.nl. Een greep uit ons assortiment beeldschermreinigers:

  • Een spray om uw beeldscherm mee te reinigen: Bijvoorbeeld HG Beeldschermreiniger 125ml, voor een snelle, gemakkelijke en streeploze reiniging van uw beeldscherm. U kunt deze spray ook gebruiken voor uw tablet, laptop, navigatiesysteem en mobiele telefoon. Een andere spray is de Hagerty Multimedia Spray.
  • Schoonmaakdoekjes voor onder andere beeldschermen: Zeiss Lens Wipes Alcoholfree doekjes zijn geschikt voor het schoonmaken van smartphones, tablets, laptops, camera's en LCD-schermen;

Telefoon vies?

Telefoons zijn over het algemeen behoorlijk vieze voorwerpen, als het gaat over de hoeveelheid bacteriën die erop zitten. U neemt uw telefoon overal mee naartoe. Pakt hem te pas en te onpas uit uw broekzak of tas. En ook wanneer uw telefoon rinkelt tijdens het eten koken, het tuinieren of wanneer u net moest niezen pakt u hem beet. Een telefoon krijgt zo heel wat viezigheid te verduren. En u maakt hem waarschijnlijk minder vaak schoon dan dat u uw handen wast. Ook een tablet die veel aangeraakt wordt zal vele bacteriën op het scherm hebben zitten.

Daarom is het geen overbodige luxe om ook uw telefoon en tablet zo nu en dan eens aan een schoonmaakbeurtje te onderwerpen. Ook daar kunt u beeldschermreinigers voor gebruiken.

Beeldschermreiniger online bestellen

Ergert u zich al weken aan die vette vingers op uw scherm? Doe er wat aan. Bestel vandaag nog gemakkelijk en snel online, bij DeOnlineDrogist.nl een geschikte beeldschermreiniger. Hiermee maakt u uw beeldscherm veilig en grondig schoon, zonder dat u het beschadigt.