shopping awards persoonlijke verzorging 2023
DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
0
€ 0,00

Zonnebrand gezicht

Bescherm uw huid met een goede zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht. Wilt u weten waarom u het beste kunt kiezen voor een gezichtszonnebrand en welke zonnebrand bij uw huidtype past? Lees dan ons advies onder de producten.

Aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

1

Waarom is het belangrijk om mijn gezicht in te smeren met zonnebrand?

In de zomer, maar ook zeker in de winter is het belangrijk om uw gezicht goed in te smeren met zonnebrand. Door zonnebrandcrème met Sun Protection Factor (SPF) op uw gezicht te gebruiken, beschermt u uw huid tegen verbranden. Ook verkleint het de kans op huidkanker en vertraagt het huidveroudering en het ontstaan van pigmentvlekken.

UV staat voor ultraviolette straling. Er zijn twee verschillende soorten uv-straling. Dit zijn uv-A-stralen en uv-B-stralen. Uv-A-stralen zijn het hele jaar door aanwezig en dringen dieper door in de huid dan uv-B-stralen. Deze stralen worden ook niet tegengehouden door glas en dringen door de kleding heen. UVA zorgt vooral voor huidveroudering. Uv-B-stralen laten uw huid verbranden. Beide soorten stralen kunnen huidkanker veroorzaken.

U kunt op de verpakking van de zonnebrand zien of de zonnebrandcrème ook geschikt is uv-A-straling. Wanneer er op het etiket van de zonnebrand een rondje om de tekst UVA staat, biedt het product ook bescherming tegen UVA. Enkel producten met dit logo bieden deze bescherming. 

Waarom is het beter om een zonnebrand speciaal voor het gezicht te gebruiken? 

Het heeft veel voordelen om zonnebrand speciaal voor het gezicht te gebruiken in plaats van normale zonnebrand. We vertellen u graag wat hier de voordelen van zijn. Zonnebrand voor het gezicht…

 • trekt sneller in, is minder vet en glimt niet.

 • laat geen vlekken achter in uw kleding of op textiel.

 • gaat rimpels en huidveroudering (pigmentvlekken) tegen.

 • beschermt de gevoelige huid beter dan normale zonnebrand.

 • verkleint de kans op puistjes omdat het de poriën minder snel verstopt.

Tip: heeft u altijd last van een hele droge huid? Dan kunt u ook gebruik maken van zonnebrandcrème als dagcrème. Omdat een gezichtszonnebrand snel intrekt, kunt u al na een aantal seconden uw make-up aanbrengen.

Welke SPF (factor) kan ik het beste gebruiken voor mijn gezicht?

Welke SPF u nodig heeft, is afhankelijk van uw huidtype welke factor u voldoende bescherming geeft. We onderscheiden vier huidtypen van elkaar, ieder met een eigen advies:

 • Huidtype 1. Deze huid is zeer licht en heeft meestal sproeten. U verbrandt snel als u in de zon bent en wordt niet tot nauwelijks bruin. Wanneer u huidtype 1 heeft, kunt u het beste factor 50 voor uw gezicht gebruiken.

 • Huidtype 2. Factor 30 kan het beste gebruikt worden bij huidtype 2. Dit huidtype is te herkennen aan een langzaam bruin wordende huid en een huid die snel verbrandt.

 • Huidtype 3. Als uw huid niet snel verbrandt, makkelijk bruin wordt en licht getint is, kunt u het beste een zonnebrand voor uw gezicht gebruiken met factor 20.

 • Huidtype 4. Passen de kenmerken getinte of donkere huid, snel bruin worden en bijna nooit verbranden bij u? Dan kunt u het beste gebruik maken van een zonnebrand met SPF 15.

Zonnebrand voor het gezicht voor de gevoelige huid

Heeft u een gevoelige huid? Let dan goed op welke zonnebrand u voor uw gezicht kiest. Wanneer u namelijk gebruik maakt van een zonnebrand die niet geschikt is voor een gevoelige huid, kan uw huid (erger) gaan irriteren. La Roche-Posay, Eucerin en Vichy hebben zonnebrand speciaal voor de gevoelige huid. Zonnebrandcrèmes voor deze huid zijn meestal vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen.

Zonnebrand voor het gezicht voor de onzuivere en vette huid

Een vette huid ziet er vaak glimmend uit, zeker rond de neus, de kin en het voorhoofd. Vaak zijn er ook mee-eters en/of puistjes zichtbaar op de huid. Het is verstandig om een speciale zonnebrand te gebruiken. Een normale zonnebrand kan er namelijk voor zorgen dat de poriën verder verstopt raken. De matterende zonnefluïde SPF 50 van Biodermal is speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Het ingrediënt Zinc PCA helpt puistjes, veroorzaakt door zonnebrand, voorkomen. 

Hoe kies ik een goede zonnebrandcrème?

De keuze voor een goede zonnebrand heeft vooral met uw eigen voorkeuren te maken. Ze zijn er namelijk in veel soorten en maten. Met onderstaande tips kiest u een goede zonnebrandcrème voor uw gezicht.

 • Ga na welke vorm van zonnebrand u het fijnst vindt. Zonbescherming voor uw gezicht is er namelijk in verschillende vormen. Van sprays en crèmes tot lotions en gels. In lotions en gels zit meer water dan in een crème. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker uit te smeren is. Daarentegen bevatten crèmes meer vetten waardoor uw huid minder snel uitdroogt. Wilt u graag voor een snelle optie gaan? Dan is een zonnebrand gezichtsspray een aanrader.

 • Naast de vorm is het belangrijk om de juiste factor (SPF) te kiezen. In bovenstaande tekst kunt u teruglezen welke factor het meest geschikt is voor uw huid. Bij kinderen is het altijd raadzaam om minimaal factor 30 te gebruiken. Baby’s moeten zelfs, indien mogelijk, helemaal uit de zon blijven en regelmatig goed ingesmeerd worden met factor 50.

 • Zonnebrandcrèmes voor het gezicht zitten meestal in tubes van 30 of 50 ml. Bij het maken van uw keuze voor een gezichtszonnebrand kunt u ook rekening houden met de grootte van een verpakking. Zonnebrand is namelijk niet langer dan één jaar houdbaar. Wanneer u het product wel nog na dit jaar gebruikt, biedt de zonnebrand minder bescherming en kan uw gezicht sneller verbranden. Kies daarom voor een tube die bij u (en uw gezinssituatie) past. 

Welke zonnebrand kan ik gebruiken tijdens de wintersport?

Niet iedere zonnebrand voor het gezicht kan gebruikt worden tijdens wintersport. Gezichtszonnebrand op waterbasis kan namelijk bevriezen en daardoor de werking verliezen. In extreme kou kan zo’n crème zelfs bevriezen op uw huid. De meeste merken hebben een speciale lijn met zonnebrand voor de wintersport. De kracht van de zon in de bergen is zeer sterk en door de sneeuw wordt er veel uv-straling weerkaatst. Om deze reden is het aan te raden om een zonnebrand van SPF 30 of hoger te gebruiken als u gaat wintersporten.

Zonnebrand voor het gezicht bestellen

Zonnebrand voor het gezicht bestelt u gemakkelijk en regelmatig in de aanbieding bij DeOnlineDrogist.nl. Bovendien wordt uw bestelling al vanaf €20.- gratis verzonden.