Welke soorten schoonmaakdoekjes zijn er?
In ons assortiment treft u zowel papieren doekjes als vochtige schoonmaakdoekjes aan, passend bij iedere schoonmaakklus. Om hierop te filteren klikt u simpelweg het gewenste product aan in het menu. Weet u niet zeker welke soorten schoonmaakdoekjes er zijn en waarvoor deze geschikt zijn? Lees dan verder om hierover meer te weten te komen.
Alcoholdoekjes
Een alcoholdoekje zorgt voor schone oppervlakten. Omdat goede hygiëne belangrijk is, is het gebruik van alcoholdoekjes aan te raden. Alcoholdoekjes zijn voor eigenlijk de meeste oppervlakten geschikt, maar ook uw handen zijn er goed schoon mee te krijgen. Het is hierdoor mogelijk om deze doekjes thuis, op kantoor en ook in de gezondheidszorg in te zetten. Verder is het handige aan alcoholdoekjes dat de oppervlakte snel droogt na het gebruik ervan. Ook blijft er doorgaans geen heftige geur of smaak achter.
Dweilen
Met een dweil wordt uw vloer gemakkelijk snel schoon. Dit doet u door een sopje te maken met schoonmaakmiddel en water. Vervolgens kunt u de dweil met dweildoek in het sopje doen, deze uitwringen en daarna uw vloer schoonmaken. Belangrijk hierbij is om de dweil tussendoor regelmatig uit te spoelen en achteraf de vloer goed te laten drogen. Lopen op een natte vloer kan namelijk gelijk voor nieuwe vlekken zorgen.
Hygiënische doekjes
Hygiënische doekjes zijn uitermate geschikt om uw gehele huis schoon te maken. Deze doekjes zijn vochtig en daardoor zeer geschikt om diverse oppervlakten in een handomdraai te kunnen reinigen. De doekjes zorgen voor een glanzend en schoon resultaat en zijn onder meer te gebruiken voor de keuken, badkamer en wc. Bovendien laten ze een fijne geur achter, om uw huis ook hygiënisch te laten ruiken. Een voordeel van hygiënische doekjes is dat naspoelen hierbij niet nodig is. Dit maakt ze ook handig om onderweg ergens te gebruiken. Er bestaan ook hygiënische doekjes met alleen natuurlijke ingrediënten die zijn gemaakt van plantaardige vezels. Hierdoor zijn deze doekjes biologisch afbreekbaar, wat ze een milieuvriendelijke optie maakt.
Keukenpapier
Met keukenpapier kunt u eenvoudig vocht en vet opvangen. Doordat keukenpapier gemaakt wordt van dik papier met een speciale structuur, is het sterk van aard. Hierdoor kan viezigheid uitstekend geabsorbeerd worden. Keukenpapier wordt voornamelijk in en rond de keuken gebruikt, bijvoorbeeld om oppervlakten mee schoon te maken, maar ook om geknoeide vloeistoffen op te nemen.
Microvezeldoeken
De microvezeldoek is een ideale doek voor de schoonmaak van uw huis. Met microvezeldoeken kunt u zonder verdere schoonmaakmiddelen een schoon resultaat creëren. Door de techniek die gebruikt wordt om deze doeken te maken, houden ze vocht en vet goed vast. Op deze manier kan een oppervlak volledig worden schoongemaakt zonder dat hier een chemisch schoonmaakmiddel aan te pas komt.
Stofdoekjes
Met een stofdoek kunnen verschillende oppervlakten eenvoudig worden gereinigd, zoals diverse meubels en de televisie. Door het gebruik van een stofdoek wordt huisstof weggehaald. Stofdoeken zijn met name geschikt voor kleinere oppervlakten. Een dergelijke doek is bijvoorbeeld niet geschikt om een complete vloer mee schoon te maken.
Vaatdoekjes
Vaatdoekjes zijn geschikt om het aanrecht en de gootsteen schoon te maken. De naam is wellicht ietwat verwarrend, omdat de vaat niet met deze doek wordt afgedroogd. Daarom wordt deze doek ook wel een aanrechtdoek genoemd. Het is belangrijk deze doek regelmatig schoon te maken, omdat deze veel bacteriën kan bevatten, zeker wanneer deze niet regelmatig wordt gewassen. Het wordt daarom ook aanbevolen om deze doek alleen voor het aanrecht te gebruiken en na gebruik te wassen op 90 graden. Dan worden alle bacteriën gedood.
Zemen
Een zeem wordt gebruikt om gladde voorwerpen schoon of droog te maken. Handig aan een zeem is dat deze veel water kan opnemen. Dit water kan er bovendien eenvoudig worden uitgewrongen. Dit maakt de zeem ook geschikt voor de glazenwasser, bovenal omdat deze geen strepen achterlaat op de ramen.
Welke schoonmaakdoekjes heb ik nodig?
Welke schoonmaakdoek u nodig heeft, is afhankelijk van de schoonmaakklus. Wilt u de vloer gaan schoonmaken, of juist het aanrecht? Wilt u uw meubels schoonmaken, of juist uw bureau? Voor elke schoonmaakklus is weer een andere doek geschikt.
Wat betekent de kleur van mijn schoonmaakdoekjes?
In de professionele schoonmaakwereld wordt er met verschillende kleuren schoonmaakdoeken gewerkt. Blauwe doekjes worden voor het interieur in het algemeen gebruikt. Rood en roze zijn code voor sanitair, groen voor de vloer en geel voor de keuken.
Welke schoonmaakdoekjes zijn biologisch afbreekbaar?
Tegenwoordig zijn er steeds meer duurzame schoonmaakmiddelen die beter voor de planeet zijn. Denk bijvoorbeeld aan microvezeldoeken die biologisch afbreekbaar zijn en die gemaakt zijn van verantwoord geproduceerde en biologisch afbreekbare vezels. Ook keukenpapier wordt tegenwoordig steeds vaker duurzaam, bijvoorbeeld het keukenpapier van The Good Roll of de duurzame vaatdoeken en bamboedoekjes van Vileda en Eco Egg.
Hoe was ik mijn schoonmaakdoekjes?
Om ervoor te zorgen dat de bacteriën op de schoonmaakdoekjes doodgaan, is het verstandig de doeken te wassen op 60 of op 95 graden. Het kan in de meeste gevallen geen kwaad om de vieze schoonmaakdoeken bij uw overige was te voegen, zoals bij uw sokken, handdoeken en beddengoed. Dit komt doordat wasmachines eerst vuil en bacteriën wegspoelen en het wasmiddel er pas daarna bijkomt. Dit zullen schadelijke bacteriën niet overleven. Wel wordt aanbevolen de schoonmaakdoek eerst grondig uit te wringen voordat deze in de wasmachine gaat.
Online schoonmaakdoekjes kopen?
Wilt u nu online schoonmaakdoekjes bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. In ons assortiment vindt u zowel papieren als stoffen schoonmaakdoekjes, met én zonder alcohol. Heeft u nog vragen over dit product? Dan helpt onze klantenservice u daar graag bij!
Bestelt u uw schoonmaakdoekjes op werkdagen voor 21.30, dan heeft u ze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.