Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
shopping-awards-persoonlijke-verzorging-2022
DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
0
€ 0,00

Losecosan

 • Losecosan 20mg Tabletten 14TB

  Losecosan 20mg Tabletten | 14TB

  (17)
  Voorraad: > 50
  14,59

Aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Hoe ontstaan maagzuur gerelateerde maagklachten?

Iedereen heeft maagzuur, het wordt in uw maag aangemaakt en is nodig om voedsel te verteren en bacteriën te doden. Het kan zijn dat er teveel maagzuur wordt aangemaakt in uw maag. Dit teveel aan maagzuur kan het slijmvlies aan de binnenkant van de maag gaan irriteren. En dat voelt als een vervelend brandend gevoel in de maag, achter je borst.

Welke zelfzorggeneesmiddelen zijn er om verlichting te geven?

Wanneer u last heeft van brandend maagzuur of daarbij horende symptomen, zoals een brandend gevoel in uw maag of een branderige smaak achter in de keel, zijn er verschillende zelfzorgmedicijnen verkrijgbaar. Deze medicijnen zijn er in verschillende categorieën onderverdeeld:• Maagzuurbinders, zoals Rennie*, geven snel en effectief verlichting bij acute klachten. Ze zetten overtollig maagzuur om in water en andere lichaamseigen stoffen. Maagzuurbinders werken vaak tot 4 uur lang. • Maagzuurremmers, ook wel bekend als PPI’s, kunnen verlichting geven bij klachten zoals terugkerend brandend maagzuur. Protonpompremmers worden opgenomen in het bloed en zullen dus niet per direct klachten verlichten, maar werken tot wel 24 uur.

Verlichting bij terugkerend brandend maagzuur

Losecosan valt onder de protonpompremmers. Het werkzame bestanddeel van Losecosan is omeprazol. Eén tablet Losecosan werkt tot 24 uur lang tegen terugkomend brandend maagzuur door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen.

 • Dosering

  Dosering: • 1 tablet per 24 uur doorslikken met een glas water of oplossen in water of vruchtensap • Losecosan mag voor, tijdens of na de maaltijd worden ingenomen • Geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar • Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen • Losecosan kan ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden
 • Goed om te weten

  Wanneer u last heeft van brandend maagzuur mag u bij de start van de behandeling (op de eerste dag/dagen) een maagzuurbinder, zoals Rennie, met Losecosan combineren voor een snelle verlichting. Neem dan eerst Losecosan in en 20 minuten later Rennie. Rennie zorgt dat het overtollige maagzuur dat al in uw maag aanwezig is, wordt omgezet in water en andere lichaamseigen stoffen. Losecosan als maagzuurremmer wordt tegelijkertijd in het bloed opgenomen en remt de overtollige maagzuurproductie bij de bron. Lees voor het gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken door nierpatiënten, bij ernstige nierfunctiestoornissen en/of nierstenen, verlaagd fosfaatgehalte in het bloed of een veel te hoog calciumgehalte in het bloed. *Lees altijd de bijsluiter of raadpleeg uw arts als u zwanger bent. Losecosan® bevat omeprazol. Losecosan® 20mg is een geneesmiddel en kan niet in combinatie met alle medicijnen gebruikt worden. Losecosan® 20mg en MUPS® zijn geregistreerde handelsmerken van AstraZeneca. Het MUPS® tablet is beschermd door patent in eigendom van AstraZeneca. Losecosan® 20mg wordt in licentie in de handel gebracht door Bayer B.V.KOAG 80-0220-0579