Hoofdpagina>Verzorgingsproducten>Lichaamsverzorging>Huidongemakken>Waterpokken

KidsClin Coolmousse Waterpokken 100ML

Speciaal voor kinderen met waterpokken om irritaties tegen te gaan en littekenvorming te voorkomen

14,99
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
KidsClin Coolmousse Waterpokkenis een medisch hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van waterpokken bij kinderen. Waterpokken jeuken hevig. Krabben is uit den boze, dat kan voor nare ontstekingen en littekens zorgen, maar probeer dat jonge kinderen maar eens wijs te maken! Verzorg ze liever met KidsClin Coolmousse Waterpokken, dat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van waterpokken bij kinderen. Het lichte, verkoelende schuim helpt tegen de jeuk, zodat je kindje niet hóeft te krabben. De natuurlijke bacterieblokker in KidsClin voorkomt bovendien dat de open(gekrabde) blaasjes gaan ontsteken en littekens achterlaten.

Dosering
Breng de CoolMousse ten minste driemaal daags aan of wanneer verlichting gewenst is. Voor extra verkoelende verlichting bewaart u het in de koelkast.

De behandeling van huidoppervlakken met waterpokken:
-Wrijf het schuim zachtjes in de huid. Het lichte, zachte schuim wordt snel door de huid opgenomen.

Voorkómen van littekenvorming:
- Vaker aanbrengen van het schuim vergroot de werkzaamheid. De CoolMousse verlicht de jeuk en beschermt de huid, waardoor de neiging tot krabben vermindert en het risico op bacteriële infecties afneemt.

KidsClin CoolMousse is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter.

Vragen & Antwoorden
Hoe lang duurt waterpokken?

Waterpokken duurt doorgaans 1 tot 2 weken, gerekend vanaf het moment dat de eerste rode vlekjes zichtbaar zijn. Besmetting heeft dan 11 tot 21 dagen eerder al plaatsgevonden. Je kind kan wat hangerig zijn, maar is meestal niet erg ziek. Als het zich goed voelt, kan het gewoon naar school, kinderdagverblijf of crèche. Kinderen hebben elkaar immers vaak al besmet voordat de ziekte zichtbaar is.

Mag je vliegen als je waterpokken hebt?

Kinderen (en volwassenen) met waterpokken mogen niet vliegen zonder medische verklaring waarin staat aangegeven dat het veilig is om te vliegen. Het annuleren of uitstellen van je vertrek wordt overigens gedekt door een annuleringsverzekering. Zou het op vakantie gebeurd zijn, net voor je weer naar huis gaat, dan mag je kind ook niet vliegen en had je waarschijnlijk wat langer op je vakantieadres moeten blijven. De kosten voor het wijzigen van de vlucht en de extra overnachtingen worden dan vergoed door je reisverzekering.

Hoe besmettelijk zijn waterpokken voor volwassenen?

Je kunt in principe maar één keer in je leven waterpokken krijgen. Heb je het ooit gehad, dan is er geen enkel risico op besmetting. Ook als je nooit waterpokken hebt gehad, heb je voldoende antistoffen aangemaakt en is de kans dat je immuun bent 95%.

Moet je je kind thuishouden als hij waterpokken heeft?

Als je kind zich goed voelt, kan hij gewoon naar het kinderdagverblijf. Kinderen hebben elkaar immers vaak al besmet vóór de blaasjes ontstaan. De uitbraak is dus al in volle gang. Thuishouden van school, kinderdagverblijf of crèche heeft daarom geen enkele zin, tenzij je kind te ziek of koortsig is natuurlijk. Het is altijd goed dit even af te stemmen met de leiding, want andere ouders kunnen wel bezwaar maken.

Hoe word je door waterpokken besmet?

Waterpokken wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus, een erg besmettelijk virus. Het wordt voornamelijk overgedragen door minuscule druppeltjes die zich in de lucht verspreiden bij het praten, niezen of hoesten. Besmetting vindt plaats door inademing van deze druppeltjes maar ook via direct contact met besmette personen. Daarom is de ziekte ook zo gemakkelijk overdraagbaar onder kinderen. Na de besmetting duurt het 11 tot 21 dagen voordat de eerste huiduitslag optreedt.

De ziekte is besmettelijk van vijf dagen vóór het verschijnen van de eerste uitslag - je kind kan dus besmet worden door een ander kind waarbij de waterpokken nog niet zichtbaar zijn - totdat alle blaasjes korstjes hebben gekregen (ongeveer een week later). Hebben kinderen de waterpokken eenmaal gehad, dan zijn ze meestal voor hun leven immuun.

Wanneer moet je een arts raadplegen?

Waterpokken is vervelend vanwege de jeuk en de koorts, maar over het algemeen is het een onschuldige kinderziekte. Voor ouderen, zwangere vrouwen en kinderen jonger dan zes maanden kunnen waterpokken wel risico’s met zich meebrengen. In die gevallen is het verstandig de huisarts te raadplegen. Doe dit ook zodra je kind een van de volgende verschijnselen vertoont:

koorts die langer dan vier dagen aanhoudt of hoger is dan 39°C
zware hoest of moeite met ademhalen
gebied met huiduitslag waar pus uit lekt (dikke, kleurloze vloeistof)
de huid rond de uitslag zet op en wordt zeer rood, warm of pijnlijk
hevige hoofdpijn
abnormale slaperigheid of moeite met wakker worden
huiduitslag die zich naar de ogen uitbreidt
moeite met kijken naar felle lampen
moeite met lopen
verwardheid
ernstige ziekteverschijnselen of braken
stijve nek

Gebruik bij een kind met waterpokken nooit aspirine. Aspirine kan leiden tot het Reye-syndroom, mogelijk met leverfalen en zelfs de dood tot gevolg. Paracetamol mag wel.

Voor kinderen met een verminderd afweersysteem kan waterpokken wel nare gevolgen hebben. Dit zijn onder meer kinderen met leukemie of een immuunziekte en kinderen die medicijnen gebruiken die het natuurlijke afweersysteem verzwakken.

Mag mijn kind gewoon douchen met waterpokken?

Ook met waterpokken mag je kind gewoon onder de douche. Zorg er wel voor dat het water lauw of koel is, want warm water verergert de jeuk. Gaat je kind liever in bad, dan mag dat ook, maar liever niet te lang zodat de korstjes niet verweken. Dep je kind na afloop zachtjes droog om de gevoelige huid en de korstjes te ontzien.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over KidsClin Coolmousse Waterpokken 100ML?