DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
KidsClin CoolMousse Waterpokken 100ML
KidsClin CoolMousse Waterpokken 100ML

KidsClin CoolMousse Waterpokken 100ML

14,99
 • Merk: KidsClin
 • Inhoud: 100ML
 • EAN: 8711596579949
 • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
 • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
 • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Verkoelend schuim voor directe verlichting van jeuk bij waterpokken

Algemeen
KidsClin CoolMousse Waterpokken is een medisch hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van waterpokken bij kinderen. Waterpokken kunnen hevig jeuken, maar krabben is daarentegen wel uit den boze! Krabben kan namelijk zorgen voor nare ontstekingen en littekens, maar probeer dat jonge kinderen maar eens wijs te maken! Verzorg ze daarom liever met deze lichte verzachtende en verkoelende schuim dat vervelende jeuk helpt te verlichten.

CoolMousse van KidsClin bevat een unieke formule die verrijkt is met het gepatenteerde 2QR-complex, afkomstig van Aloë Vera. Aloë Vera helpt het nestelen van schadelijke bacteriën te blokkeren, waardoor infecties worden voorkomen en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van de huid. Bovendien voorkomt het dat de open (gekrabde) blaasjes gaan ontsteken en vermindert de kans op blijvende littekenes. De CoolMousse bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is vrij van cortisonen, parfum en parabenen.

Heeft u kindje geen waterpokken, maar wel last van jeuk door andere huidirritaties? Dan kunt u ook gebruik maken van KidsClin CoolMousse Jeuk & Huidirritatie.

Hoe te gebruiken?

Breng KidsClin Waterpokken CoolMousse ten minste driemaal daags aan of wanneer verlichting gewenst is. Wrijf het schuim zachtjes in de huid. Het lichte, zachte schuim wordt snel door de huid opgenomen.

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Waarschuwingen
Waterpokken kunnen een verhoogd risico vormen voor ouderen, zwangeren en kinderen die jonger zijn dan 6 maanden. In al deze gevallen is het verstandig uw huisarts te raadplegen. Het is ook raadzaam om contact met de huisarts op te nemen wanneer het kind zieker lijkt dan te verwachten is, het hoge koorts krijgt, de huiduitslag zich naar de ogen uitbreidt of de huid rond de plekken opzet en pijnlijk of zeer rood wordt. En twijfelt u of u daadwerkelijk te maken heeft met waterpokken? Vraag uw huisarts dan om advies.

Bewaar KidsClin CoolMousse buiten bereik en zicht van kinderen. Spoel met ruim water indien KidsClin CoolMousse in contact komt met de ogen. Twijfelt u of uw kind allergisch is voor een huidproduct? Breng het dan voorzichtig aan op en plekje ter grootte van een euromunt in de elleboogplooi (binnenkant arm) van uw kind. Wacht 24 uur en controleer dan hoe de huid reageert. Wanneer er geen negatieve reactie optreedt (meer roodheid, bultjes of jeuk) kunt u het product gebruiken.

Bewaar KidsClin CoolMousse altijd op een koele en droge plaats. Voor extra verkoelende werking kunt u KidsClin CoolMousse in de koelkast bewaren. Let op dat u KidsClin CoolMousse niet gebruikt na de vervaldatum die u op de dispenser ziet staan. Gebruik het bovendien niet langer dan 30 dagen na het eerste gebruik.
Ingrediënten

Ingrediënten
Aqua, Aloe barbadensis Extract*, Betaine, Laureth-9, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Sodium Cocopolyglucose Tartrate, Phenoxyethanol, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Chamomilla recutita Flower Extract, Lavandula angustifolia, Polyglyceryl-10 Laurate.

* Bevat Galactoarabinan Polyglucoronic Acid Crosspolymer (2QR)

Gebruiksaanwijzing Vragen & Antwoorden
Hoe lang duurt waterpokken?

Waterpokken duurt doorgaans 1 tot 2 weken, gerekend vanaf het moment dat de eerste rode vlekjes zichtbaar zijn. Besmetting heeft dan 11 tot 21 dagen eerder al plaatsgevonden. Je kind kan wat hangerig zijn, maar is meestal niet erg ziek. Als het zich goed voelt, kan het gewoon naar school, kinderdagverblijf of crèche. Kinderen hebben elkaar immers vaak al besmet voordat de ziekte zichtbaar is.

Mag je vliegen als je waterpokken hebt?

Kinderen (en volwassenen) met waterpokken mogen niet vliegen zonder medische verklaring waarin staat aangegeven dat het veilig is om te vliegen. Het annuleren of uitstellen van je vertrek wordt overigens gedekt door een annuleringsverzekering. Zou het op vakantie gebeurd zijn, net voor je weer naar huis gaat, dan mag je kind ook niet vliegen en had je waarschijnlijk wat langer op je vakantieadres moeten blijven. De kosten voor het wijzigen van de vlucht en de extra overnachtingen worden dan vergoed door je reisverzekering.

Hoe besmettelijk zijn waterpokken voor volwassenen?

Je kunt in principe maar één keer in je leven waterpokken krijgen. Heb je het ooit gehad, dan is er geen enkel risico op besmetting. Ook als je nooit waterpokken hebt gehad, heb je voldoende antistoffen aangemaakt en is de kans dat je immuun bent 95%.

Moet je je kind thuishouden als hij waterpokken heeft?

Als je kind zich goed voelt, kan hij gewoon naar het kinderdagverblijf. Kinderen hebben elkaar immers vaak al besmet vóór de blaasjes ontstaan. De uitbraak is dus al in volle gang. Thuishouden van school, kinderdagverblijf of crèche heeft daarom geen enkele zin, tenzij je kind te ziek of koortsig is natuurlijk. Het is altijd goed dit even af te stemmen met de leiding, want andere ouders kunnen wel bezwaar maken.

Hoe word je door waterpokken besmet?

Waterpokken wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus, een erg besmettelijk virus. Het wordt voornamelijk overgedragen door minuscule druppeltjes die zich in de lucht verspreiden bij het praten, niezen of hoesten. Besmetting vindt plaats door inademing van deze druppeltjes maar ook via direct contact met besmette personen. Daarom is de ziekte ook zo gemakkelijk overdraagbaar onder kinderen. Na de besmetting duurt het 11 tot 21 dagen voordat de eerste huiduitslag optreedt.

De ziekte is besmettelijk van vijf dagen vóór het verschijnen van de eerste uitslag - je kind kan dus besmet worden door een ander kind waarbij de waterpokken nog niet zichtbaar zijn - totdat alle blaasjes korstjes hebben gekregen (ongeveer een week later). Hebben kinderen de waterpokken eenmaal gehad, dan zijn ze meestal voor hun leven immuun.

Wanneer moet je een arts raadplegen?

Waterpokken is vervelend vanwege de jeuk en de koorts, maar over het algemeen is het een onschuldige kinderziekte. Voor ouderen, zwangere vrouwen en kinderen jonger dan zes maanden kunnen waterpokken wel risico’s met zich meebrengen. In die gevallen is het verstandig de huisarts te raadplegen. Doe dit ook zodra je kind een van de volgende verschijnselen vertoont:

koorts die langer dan vier dagen aanhoudt of hoger is dan 39°C
zware hoest of moeite met ademhalen
gebied met huiduitslag waar pus uit lekt (dikke, kleurloze vloeistof)
de huid rond de uitslag zet op en wordt zeer rood, warm of pijnlijk
hevige hoofdpijn
abnormale slaperigheid of moeite met wakker worden
huiduitslag die zich naar de ogen uitbreidt
moeite met kijken naar felle lampen
moeite met lopen
verwardheid
ernstige ziekteverschijnselen of braken
stijve nek

Gebruik bij een kind met waterpokken nooit aspirine. Aspirine kan leiden tot het Reye-syndroom, mogelijk met leverfalen en zelfs de dood tot gevolg. Paracetamol mag wel.

Voor kinderen met een verminderd afweersysteem kan waterpokken wel nare gevolgen hebben. Dit zijn onder meer kinderen met leukemie of een immuunziekte en kinderen die medicijnen gebruiken die het natuurlijke afweersysteem verzwakken.

Mag mijn kind gewoon douchen met waterpokken?

Ook met waterpokken mag je kind gewoon onder de douche. Zorg er wel voor dat het water lauw of koel is, want warm water verergert de jeuk. Gaat je kind liever in bad, dan mag dat ook, maar liever niet te lang zodat de korstjes niet verweken. Dep je kind na afloop zachtjes droog om de gevoelige huid en de korstjes te ontzien.

Meer uit ons assortiment:

 • HeltiQ Verkoelende Gel bij Waterpokken 1ST

  HeltiQ Verkoelende Gel bij Waterpo... | 1ST

  18,22
 • HeltiQ Zemelen Gel 100ML

  HeltiQ Zemelen Gel | 100ML

  13,87
 • Donttellmum Waterpokken Behandeling 50ML

  Donttellmum Waterpokken Behandeling | 50ML

  -10%
  17,06
  18,95
 • HeltiQ Zemelen Bad 200ML

  HeltiQ Zemelen Bad | 200ML

  8,06
 • Abena Zinc Oxide 10% Spray 100ML

  Abena Zinc Oxide 10% Spray | 100ML

  12,99