Hoofdpagina>Etherische olie

Aromed Olie Bergamot Bio 10ML

Heeft o.a. zuiverende en antiseptische eigenschappen

15,37
  • Merk:  Aromed
  • Inhoud: 10ML
  • EAN: 8714139007015
  • Op voorraad:  3  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Aromed Olie Bergamot heeft o.a. zuiverende en antiseptische eigenschappen. Ook heeft het een krampstillende en kalmerende werking. Traditioneel werd de olie gebruikt als koortswerend middel, maar het is ook heel goed bij huidproblemen en voor de lucht- en urinewegen. Het werkt ontspannend en opwekkend. Bergamot kan ook worden gebruikt voor: angst, keel, mond, blaas, maag, slapeloosheid, opgezet gevoel, gebrek aan eetlust, vermoeidheid.

Oorspronkelijk stamt de Bergamotboom van de Canarische eilanden. Deze kruising tussen bittere Sinaasappel en Citroen behoort tot de Rutaceae familie. Het is een boom van 4 à 5 mtr. die men nu vooral in Zuid-Italië, Azië en Ivoorkust aantreft, de vruchten lijken op miniatuur sinaasappelen. Bergamot olie wordt gewonnen door koude persing van de buitenste delen van de schil van de onrijpe vrucht. De kleur is groen-oranje maar kan bij het ouder worden veranderen naar kastanje-olijfkleurig en heeft een typische fruitige, warm bloemige, frisse en levendige geur.

Hoe te gebruiken?
Enkele druppels toevoegen aan je basis olie, massage olie of basiscrème. Maak zelf uw `Earl Grey thee’ door aan 50 gr. thee 7 druppels Bergamot toe te voegen.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Aromed Olie Bergamot Bio 10ML?

Meer uit ons assortiment