DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Draisma

Draisma is een bekend merk op het gebied van levertraan. Waar is levertraan goed voor? Hoe neemt u levertraan het beste in? En welke vitamines zitten er in de Draisma capsules? Lees alles over levertraan en de smaakloze capsules van Draisma. Bestel de Draisma producten eenvoudig online.Lees meer
  • Draisma Vitamine A + D Levertraancapsules 100CP

    Draisma Vitamine A + D Levertraancapsules | 100CP

    (1)
    Voorraad: > 50
    12,95

Wat is Draisma?

In 1855 begon de apotheker Samuel van Valkenburg een specialiteitshandel in levertraan. Aan zijn bedrijfsnaam voegde hij de naam van zijn moeder toe: Draisma van Valkenburg. Draisma levertraan was oorspronkelijk een drankje met vitamine A en vitamine D. De levertraan werd ingenomen met een echte levertraanlepel en de smaak bleef vrij lang hangen.

De smaak van levertraan

Levertraan staat bekend om de vieze smaak, die vooral als sterk en vissig wordt beschreven. Levertraan in de vloeibare vorm innemen doen veel mensen dan ook niet graag, zeker wanneer ze vroeger verplicht levertraan in moesten nemen en dat heel smerig vonden.

Omdat de smaak van levertraan over het algemeen als zeer onprettig wordt ervaren, zijn er tegenwoordig ook levertraancapsules. De capsules zijn smaakloos en dat maakt het innemen ervan een stuk makkelijker. De capsules van Draisma openen pas in de maag en u proeft dus geen vissige smaak.

Levertraan: waar komt dat vandaan?

Draisma levertraan gebruikt al sinds het begin pure levertraanolie van kabeljauw. De kabeljauw die hiervoor gebruikt wordt, wordt gevangen in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan. De levertraanolie wordt vervolgens in een capsule gegoten die pas in de maag opent. De capsule zorgt ervoor dat u de levertraan niet proeft.

Is levertraan gezond?

Levertraan wordt al jarenlang gebruikt als voedingssupplement voor een goede weerstand. In levertraan zitten allerlei voedingsstoffen die gezond zijn, zoals vitamine A en D, maar ook jodium, fosfor en omega-3 vetzuren. Bij een gezond en gevarieerd dieet en een gezonde leefstijl krijgen veel meeste mensen de nodige voedingsstoffen binnen. Maar ter aanvulling hierop kan een supplement als levertraan je helpen.

Wat zit er in levertraan?

In levertraan zitten de voedingsstoffen vitamine A en vitamine D:


Vitamine A in levertraan

De levertraan capsules van Draisma bevatten vitamine A. Vitamine A helpt om het ijzergehalte in het bloed op pijl te houden en draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Ook voor de huid en het tandvlees is vitamine A goed, net als voor het gezichtsvermogen. Vitamine A komt voor in natuurlijke producten, zoals vleeswaren, zuivel, vis en eidooiers, maar kun je ook via een supplement zoals levertraan innemen.

Vitamine D in levertraan

De levertraan capsules van Draisma bevatten ook vitamine D, een essentiële vitamine die bijdraagt aan de opname van calcium in de botten. Op die manier draagt vitamine D bij aan stevige en gezonde botten. Daarnaast draagt vitamine D ook bij aan het behoud van gezonde spieren. Vitamine D ondersteunt de natuurlijke weerstand.

Van nature komt vitamine D voor in voedingsmiddelen die afkomstig zijn van dieren. Maar, de belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Zonlicht zorgt ervoor dat we zelf vitamine D aanmaken in onze huid.

Wanneer neem ik levertraan?

Er zijn verschillende redenen waarom u levertraan in kunt nemen. Veel mensen die levertraan gebruiken, doen dat om de weerstand op een natuurlijke manier te ondersteunen. Of omdat het bijdraagt aan gezonde spieren en botten.

Voor mensen die weinig zonlicht krijgen, is levertraan een goede keuze vanwege de vitamine D die erin zit. Zeker in de wintermaanden, wanneer de zon minder schijnt, profiteert u van de vitamine D in de levertraan.

Hoe neem ik levertraan capsules in?

De Draisma levertraan capsules zijn eenvoudig in te nemen. U neemt dagelijks één capsule in met een glas water. Zo slikt u de capsule makkelijk door en proeft u niets van de levertraan. Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosering.

Is levertraan hetzelfde als visolie?

Bij veel mensen bestaat er verwarring over levertraan en visolie. Is dat hetzelfde of zit daar verschil tussen? Levertraan en visolie zijn niet hetzelfde, maar levertraan is een vorm van visolie. Visolie wordt gewonnen uit de organen van de vette vissoorten, zoals sardines of haring. Levertraan wordt specifiek uit de lever van kabeljauwachtigen gewonnen en is dus een specifieke soort visolie. Verschillen tussen de twee zitten in de voedingsstoffen, die niet hetzelfde zijn voor visolie en levertraan.

Let op

  • Levertraan wordt afgeraden voor kleine kinderen en de Draisma capsules zijn voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar;
  • Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden;
  • Draisma is een supplement. Een supplement is geen vervanging van gezonde voeding en een gezonde leefstijl, maar een aanvulling daarop;
  • Bij zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik wordt aangeraden om uw huisarts te raadplegen voor u Draisma levertraan inneemt.

Bijwerkingen van levertraan

In sommige gevallen kunnen er bijwerkingen optreden bij het innemen van levertraan. Voorbeelden hiervan zijn misselijkheid, een verminderde eetlust en diarree.

Waar koop ik Draisma producten?

U bestelt Draisma producten snel en eenvoudig bij DeOnlineDrogist.nl. Heeft u vragen over onze werkwijze of over het product zelf? Neem contact op met de klantenservice en ontvang antwoord op al uw vragen. Gediplomeerde drogisten voorzien u graag van deskundig advies.

Bestel uw Draisma producten voor 21.30 uur en ontvang ze de volgende dag al in huis. Bestellingen van meer dan twintig euro worden gratis verzonden.

Wat kosten Draisma producten?

U vindt het volledige overzicht met Draisma producten verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl bovenaan deze pagina. Per product staat duidelijk aangegeven wat de prijs per stuk is en u kunt zien of er momenteel producten in de aanbieding zijn.