DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Dexsil

Dexsil is een merk van B+Pharma. Onderzoek heeft aangetoond dat Silicium een essentiele rol speelt in alle ondersteunende structuren van het lichaam. Dexsil is de hoogst opneembare vorm van silicium.Lees meer
  • Dexsil Ice Gel Roller Verkoelend 50ML

    Dexsil Ice Gel Roller Verkoelend | 50ML

    Voorraad: 0
    11,95
    15% korting
    10,16
    Blijf op de hoogte
  • Dexsil Gel Sport Spier Verwarmend 100ML

    Dexsil Gel Sport Spier Verwarmend | 100ML

    Voorraad: 0
    17,94
    15% korting
    15,25
    Blijf op de hoogte

Wat is silicium?

Silicium, ook wel kiezelzuur genoemd, is een essentiële stof voor het lichaam. Silicium is een veelvoorkomend element op aarde; het komt voor in klei- en zandgrond. Helaas is dit spoorelement in vaste vorm niet goed opneembaar voor het menselijk lichaam. Planten kunnen het echter wel (beperkt) uit de bodem absorberen. Silicium geeft stevige celwanden en een krachtig wortelstelsel bij de plant.

Nu kunnen mensen geen silicium in vaste vorm opnemen, organisch silicium (uit planten), is wél goed opneembaar voor het menselijk lichaam. Met andere woorden: door plantaardig voedsel te nuttigen dat rijk is aan silicium, kunnen mensen dit spoorelement binnen krijgen. Heermoes en brandnetel zijn voorbeelden van planten die rijk zijn aan silicium. Ook champignons, bruine rijst, granen en spinazie bevatten dit belangrijke spoorelement.

Waarom hebben we silicium nodig?

Silicium gaat verbindingen aan met stoffen die van nature in huid, haar en nagels voorkomen. Het versterkt het bindweefstel, waardoor huid, haar en nagels steviger worden. Daarnaast draagt silicium bij tot een goede conditie van het skelet, de gewrichten, de huid en het hart. Ook voorkomt dit spoorelement het neerslaan van calcium in de weefsels. Silicium gaat verhardingen op de verkeerde plaatsen tegen.

Hoe herkent u een tekort aan silicium?

Een tekort aan silicium is meestal in uw haar, huid en nagels terug te zien. Nagels worden brokkelig en breekbaar, de huid verliest haar elasticiteit en krijgt rimpels en het haar verliest haar glans en wordt droog. Deze symptomen komen vaak op latere leeftijd voor, omdat de siliciumconcentratie in het bloed afneemt naarmate men ouder wordt. Wanneer het lichaam extra organisch silicium opneemt zullen huid, haar en nagels versterken en elastischer worden.

Dexsil Organisch Silicium is goed opneembaar

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 7% uit silicium. Naarmate men ouder wordt neemt het siliciumgehalte in het lichaam af. Daarbij komt dat het lichaam na het veertigste levensjaar moeilijker silicium op kan nemen. Het kan dan raadzaam zijn om voedingssupplementen op basis van organisch silicium te gebruiken om tekorten aan te vullen.

Dexsil bevat de best opneembare vorm van silicium. Dexsil is verkrijgbaar in vloeibare, drinkbare oplossing en als gewrichtsgel voor uitwendig gebruik:

  • Dexsil Organic Silicium met Zink
    Een drinkbare oplossing met zink. Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten en speelt een rol in het celdelingsproces. Zink draagt tevens bij tot de instandhouding van een normale huid en tot de instandhouding van normaal haar en normale nagels.
  • Dexsil MSM / Glucosamine / Chondroïtine met Zink en Koper.
    Een drinkbare oplossing met zink en koper. Koper draagt bij tot de instandhouding van normaal bindweefsel. Koper helpt tevens bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het bevat naast Zink en Koper, Silicium (kiezelzuur), MSM, Glucosamine en Chondroïtine.
  • Dexsil Gewrichten & Spieren Forte Gel
    Gel voor uitwendig gebruik. Organisch silicium zorgt voor soepele gewrichten en vertraagt de veroudering van het kraakbeen. Het bevordert de opname en werking van de toegevoegde Glucosamine, Chondroitine en MSM.
  • Dexsil Verwarmende Sportgel
    Een verwarmende balsem met camphor en menthol. Te gebruiken voor de verzorging van spieren en pezen, een goede circulatie en een verfrissend en licht gevoel.
  • Dexsil Ice Gel Roller
    Deze roller met silicium en menthol kunt u gebruiken bij een verstuiking van de spieren. Door de koude sensatie zal de pijn snel minder worden. Handig mee te nemen in elke sporttas.