Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9369.998 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Gezondheidsproducten>Weerstand>Weerstand complex

Bonusan Sambucus Complex 30ML

Speciaal geschikt voor kinderen, voor een goede weerstand

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827020912
  • Op voorraad:  35  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Sambucus complex is bij uitstek geschikt voor toepassing bij kinderen. Het bevordert de weerstand, is goed voor de luchtwegen en de algehele gezondheid. Het past in het bijzonder bij het kouwelijke type met aanleg voor een gebrek aan energie. Het kan ingezet worden bij zowel acute als chronische situaties of als de ‘r’ in de maand is. Gorgelen of spoelen met deze samenstelling is goed voor een frisse adem.

Hoe werkt het?
Werking
Sambucus nigra (vlierbloesem) werd al door Hippocrates (460-377 v. Chr.) gebruikt om slijm, vocht en gal af te voeren. In de Romeinse tijd beschreef Galenus (131-201 n. Chr.) de plant als ‘heet en droog’ en adviseerde het bij aandoeningen van kou en vocht. In Dodoens ‘Cruydboeck‘ uit de Middeleeuwen kende men er sterk reinigende eigenschappen aan toe. Sambucus nigra bevat als hoofdstof flavonoïden die het immuunsysteem stimuleren en activeren, waardoor de weerstand wordt verhoogd. Verder zijn de looistoffen en slijmstoffen die belang voor het gezond houden en verzachten van de luchtwegen. Sambucus nigra is ook in deze tijd nog steeds van belang als heilzame plant met sterk afvoerende en bloedreinigende eigenschappen.
Chamomilla recutica (kamille) wordt al sinds de oude Egyptenaren als één van de meest belangrijke heilzame planten gezien. In veel omstandigheden is kamille goed voor maag en darmen. Belangrijke inhoudsstoffen zijn onder andere de etherische oliën met chamazuleen (dat tijdens het destilatieproces voor de blauwe kleur zorgt) en aanverwante stoffen met beschermende eigenschappen voor maag en darmen. Daarnaast zijn de bitterstoffen stimulerend voor de spijsvertering, zorgen de flavonoïden, looistoffen en slijmstoffen voor de ontspannende en rustgevende eigenschappen en het verhogen van de weerstand. Het ondersteunt in deze samenstelling de eigenschappen van Sambucus nigra.
Thymus vulgaris (tijm) bevat vooral etherische oliën met thymol en carvacrol welke stoffen sterk antiseptisch en algemeen weerstandsverhogend zijn. Thymus vulgaris is bekend om zijn immuunstimulerende eigenschappen en zeer verzachtende en ontspannende invloed op de luchtwegen.

Gebruiksadvies
Kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar: 3 maal daags 3 tot 5 druppels.
Kinderen van 3 tot 6 jaar: 3 maal daags 6 tot 8 druppels.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 tot 4 maal daags 5 tot 10 druppels.
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 3 tot 4 maal daags 10 tot 20 druppels.
Sambucus complex is zowel acuut als chronisch zeer goed in te zetten. Het is een ’kindermiddel’ bij uitstek en geschikt voor langdurig gebruik.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed op anticoagulantia is bekend. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Echinacea complex, Foenum-graecum complex, Plantago major complex.


Ingredienten

Samenstelling per 100 ml druppels:
Sambucus nigra folia cum flores (2:1)     55 ml
Chamomilla recutita herba (2:1)     30 ml
Thymus vulgaris herba (2:1)     15 ml
alcoholgehalte 70% (v/v)

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Sambucus Complex 30ML?

Meer uit ons assortiment