Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Beauty supplementen>Huid, haar en nagels complex

Bonusan Equisetum Complex 30ML

Ter ondersteuning van de nier- en blaasfunctie, voor een goede vochthuishouding, de conditie van haar, huid en nagels

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827022121
  • Op voorraad:  21  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, dinsdag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Equisetum complex kan, door het regenererend vermogen, gebruikt worden als onderhoudsmiddel ter ondersteuning van de nier- en blaasfunctie, voor een goede vochthuishouding, de conditie van haar, huid en nagels en het behoud van sterke botten en soepele gewrichten. Naast deze opbouwfunctie is vooral het zuiverende vermogen de kracht van dit complex. Als ondersteuning kan Equisetum complex bijdragen aan een verantwoord cholesterolgehalte. Vanwege het versterken van de reinigende eigenschappen van de nieren kan Equisetum complex als drainagecomplex worden ingezet bij diegenen waarbij er een aanleg is voor opslag en vasthouden van afvalstoffen uit de stofwisseling.

Hoe werkt het?
Werking
Equisetum arvense (heermoes, akkerpaardestaart) bevat in hoge mate mineralen. De Grieken en later de Romeinen, gebruikten deze plant al om zijn bindweefselversterkende eigenschappen.
Heermoes is één van de planten die het hoogste gehalte aan kiezelzuur bevat (silicium), maar ook mineralen als kalium, calcium, ijzer, zwavel, zink en selenium komen in deze plant voor. Mineralen die nodig zijn voor de opbouw van botten en het beendergestel en het soepel houden van elastische weefsels. Kiezelzuur is van belang voor de regeneratieve processen van huid en slijmvliezen en verhoging van de weerstand. Daarnaast is het goed voor blaas, nieren en urinewegen.
Betula pendula (ruwe berk) bevat saponinen die onder andere voor een goede vochtbalans zorgen. Saponinen prikkelen het nierepitheel waardoor ze de uitscheiding van toxische stoffen vergroten. Vanwege de zuiverende eigenschappen wordt de Betula veel gebruikt in zogenaamde voorjaarskuren.
Orthosiphon stamineus (Javaanse nierthee, kattesnor) is afkomstig uit onder andere Indonesië, Java en Sumatra. Zoals de naam al aangeeft is Orthosiphon goed voor de nieren. Het bevat een hoog percentage mineralen (10%, onder andere kaliumzouten), etherische oliën en saponinen. Saponinen versterken het reinigend vermogen van de nieren. Orthosiphon stamineus is goed voor de nierfunctie en het soepel houden van spieren en gewrichten.

Gebruiksadvies
Kinderen vanaf 1/2 jaar - 3 jaar: 3 maal daags 3 tot 5 druppels.
Kinderen van 3 - 6 jaar: 3 maal daags 6 tot 8 druppels.
Kinderen van 6 -12 jaar: 3 tot 4 maal daags 5 tot 10 druppels.
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 3 tot 4 maal daags 10 tot 20 druppels.
Equisetum complex is geschikt voor langdurig gebruik.

Waarschuwing
Invloed op diuretica, corticosteroïden of digitalispreparaten is bekend. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Alchemilla complex, Capsella bursa complex, Echinacea complex, Foenum-graecum complex, Plantago major complex.


Ingredienten

 

Samenstelling per 100 ml druppels:
Equisetum arvense herba (2:1) 25 ml
Betula pendula folia (2:1) 25 ml
Orthosiphon stamineus folia (1:10) 25 ml
Solidago virgaurea flores (2:1) 25 ml
alcoholgehalte 56% (v/v)

 

 

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Equisetum Complex 30ML?

Meer uit ons assortiment