DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Weleda: veel meer dan een 100% natuurlijk verzorgingsmerk

Bent u al bekend met de producten van Weleda? Weleda ontwikkelt 100% natuurlijke producten, zonder synthetische geur- en kleurstoffen. Dit gebeurt allemaal op een zo duurzaam en eerlijk mogelijke manier. Zo is Weleda niet alleen goed voor u, maar ook voor de wereld. Weleda zet zich samen met Natuurmonumenten in voor biodiversiteit. In deze blog leest u meer over Weleda en de samenwerking met Natuurmonumenten.

Goed voor u, goed voor de wereld

Duurzaamheid geen trend

Bij Weleda is duurzaamheid geen trend, zij doen dit namelijk al ruim 100 jaar! Met meer dan 50 teeltprojecten over de hele wereld verbeteren ze de lokale omstandigheden voor mens en natuur. Weleda vindt het belangrijk dat de hele productieketen eerlijk en duurzaam is. Ze houden rekening met de leefomgeving van de plant, maar ook het welzijn van de mensen staat centraal. Daarmee is Weleda niet alleen goed voor u, maar ook voor de wereld!

Weleda haalt al haar ingrediënten uit de natuur, daarom geeft Weleda ook graag wat terug aan de natuur.

Zonder de natuur kan Weleda geen producten maken. Ze nemen evenveel van de natuur als dat ze terug geven. Sterker nog, ze geven zelfs meer terug dan ze nemen! Dat is waar duurzaamheid om gaat.

Biodiversiteit voor alles

Zorg voor het behoud van de natuur is dus ook de missie van Weleda. De verzorgingsproducten van Weleda komen rechtstreeks uit de natuur, via duurzame teelt of gecontroleerde wildpluk. Weleda realiseert zich dat ze de natuur moeten koesteren en beschermen. Daarom werkt Weleda nauw samen met Natuurmonumenten. Zo zetten zij zich samen al 10 jaar in voor verschillende biodiversiteitsprojecten.

Weleda – Natuurmonumenten

Biodiversiteitproject 2024

Weleda en Natuurmonumenten hebben een belangrijk doel: De zorg voor het behoud en de ontwikkeling van onze Nederlandse natuur. Dit doen ze door bestaande natuur te herstellen en ontwikkelen, maar ook door nieuwe gebieden aan te leggen.

Dit jaar zetten Weleda en Natuurmonumenten zich samen in om nieuwe natuur te creëren op de Marker Wadden. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze groep eilanden komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Het resultaat? Een natuurparadijs voor vissen en vogels.

Weleda

100% natuurlijke verzorgingsproducten

Bekijk producten
  • Weleda 2-in-1 Reiniging & Toner 100ML

    15% korting

    Weleda

    2-in-1 Reiniging & Toner 100ML

  • Weleda Skin Food Crème 30ML

    15% korting

    Weleda

    Skin Food Crème 30ML

  • Weleda Calendula Bodycrème 75ML

    15% korting

    Weleda

    Calendula Bodycrème 75ML

  • Weleda Planten Tandpasta 75ML

    15% korting

    Weleda

    Planten Tandpasta 75ML

Wat doet Weleda nog meer om goed te zorgen voor de mens en de natuur?

Ruim 50 teeltprojecten over de hele wereld!

Weleda heeft wereldwijd meer dan 50 teeltprojecten. Bij het verzamelen en aankopen van grondstoffen voor de producten letten ze niet alleen op ecologische aspecten, maar hebben ze ook oog voor het welzijn van de mensen die erbij betrokken zijn. Bij elk project streven ze naar een samenwerking op lange termijn waarbij eerlijke beloning, extra kansen op de arbeidsmarkt en een gezond evenwicht tussen gezin en werk centraal staan.

Biodynamische teelt

Alles wat groeit en bloeit in de tuinen van Weleda wordt verbouwd op een biologisch-dynamische manier. Door de principes van biodynamische landbouw toe te passen, hebben ze veerkrachtige ecosystemen gecreëerd die goed bestand zijn tegen hitte, regen en droogte, waar biodiversiteit kan bloeien. De bodem speelt hierin een belangrijke rol: het is een voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van planten. De natuurlijke landbouwmethoden van Weleda houden de bodem gezond en bieden een thuis voor tal van organismen. Ze maken de grond vruchtbaar, zodat gezonde planten kunnen groeien. Uit deze planten halen ze voedende stoffen voor de natuurlijke verzorgingsproducten en medicijnen.

Tevens wil Weleda hun natuurlijke grondstoffen tot aan de bron traceren. Als lid van de Union for Ethical Biotrade (UEBT) houden zij zich aan strenge sociale, economische en ecologische eisen die deze organisatie heeft opgesteld. Wist u ook dat Weleda in Nederland bij het hoofdkantoor in Zoetermeer ook een tuin heeft waar zij planten op een biologisch-dynamische manier verbouwen voor hun eigen productie?

Verpakkingen

Tot nu toe is er nog geen perfecte oplossing voor de verpakking van de producten. Alle producten van Weleda zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat er minder verpakkingsopties zijn om de inhoud te beschermen. Weleda blijft zich ontwikkelen om de verpakkingen nog beter te maken, zodat de impact op het milieu vermindert.

Door Weleda te kopen zorgt u dus niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor de wereld!