Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: vrouwelijke ongemakken op vakantie

Laat uw vakantie er niet door verpesten

Vrouwelijke ongemakken

2 minuten leestijd

Eindelijk vakantie! De tijd is aangebroken om te gaan genieten van uw welverdiende vakantie. Lekker luieren op het strand of culturele uitstapjes maken, het zijn allemaal vormen van ontspanning. Helaas zijn er een aantal vrouwelijke ongemakken die weleens voor vakantiestress kunnen zorgen. Laat vrouwelijke ongemakken uw vakantie niet verpesten met de onderstaande tips.

Vaginale ongemakken op vakantie

Vaginale ongemakken komen vaak voor, zo ook op vakantie. Door het dragen van zwemkleding, warmte en vochtigheid kunnen slechte bacteriën en schimmels de overhand nemen in de vaginale flora. Droog de intieme zone daarom na het zwemmen goed af.


Ervaart u klachten als jeuk, een branderig gevoel en geurloze witte afscheiding? Dan kan dit wijzen op een vaginale schimmelinfectie en dat is geen pretje op vakantie. Gelukkig kan de ééndaagse behandeling¹ van Canesten helpen. Deze zachte capsule is makkelijk in te brengen en helpt snel bij het verlichten van de symptomen

Dames hygiëne

hulpmiddelen voor onderweg en op vakantie

Bekijk het hier
 • Aleve Feminax 12TB

  3,90

 •  
 • Lactacyd Tissues Gevoelige Huid 15ST

  2,40

 •  
 • Canesten Canesten GYNO 1 Daagse Crème 1ST

  15,65

 •  
 • Chilly Gel Pocket Intiemtissues 12ST

  1,79

 •  

Menstruatiepijn op vakantie

Het kan balen zijn als uw menstruatie net start als u op vakantie gaat. Gelukkig kunt u voorbereid op reis met Aleve Feminax¹. Deze pil is ontwikkeld voor menstruatiepijn en vermindert klachten tot wel twaalf uur lang. Ook zorgt de pil voor minder bloedverlies, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Want hevig bloeden kan net zo vervelend zijn als een pijnlijke buik.


Aleve Feminax helpt bij menstruatiepijn doordat het de oorzaak van de pijn aanpakt: de hoge aanmaak van prostaglandines. Aleve Feminax remt de aanmaak hiervan, “de doorgevers van de pijn”. Daarnaast trekt de baarmoeder zich niet meer zo sterk samen. Zo haalt Aleve Feminax de pijn uit uw menstruatie en kunt u onbezorgd van uw vakantie genieten.

Vrouwelijke hygiëne onderweg

Vrouwelijke hygiëne is onderweg en op vakantie niet altijd makkelijk en toegankelijk. Is er bijvoorbeeld geen water en zeep beschikbaar? Met een desinfecterende handgel, spray of alcoholdoekjes kunt u uw handen reinigen. Toe aan verfrissing onderweg? Neem dan doekjes mee speciaal voor de intieme zone. Daarnaast is de beschikbaarheid van wc-papier op openbare toiletten vaak schaars. Als u met uw auto naar uw vakantiebestemming gaat, is het meenemen van wc-papier dus ook geen overbodige luxe.

¹Geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter

Vrouw onderweg naar vakantiebestemming kijkt op landkaart