Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tips voor het verzorgen van een gevoelige huid

vrouw met gevoelige huid

Tips voor de verzorging
van de gevoelige huid

3 minuten leestijd

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid en dit kan bij verschillende huidtypes voorkomen. Zo kunt u last hebben van een droge huid of een acnegevoelige huid in combinatie met een gevoelige huid. Dit kan het lastig maken om de geschikte gezichtsverzorging en de geschikte gezichtsverzorgingsroutine te vinden. In deze blog leest u een aantal tips die u op weg helpen bij de verzorging van een gevoelige huid.

Wat is een gevoelige huid?

Als u wilt weten welke gezichtsverzorging goed bij een gevoelige huid past, is het ook handig om te weten waaraan u een gevoelige huid kunt herkennen. Op die manier weet u of u ook echt last heeft van een gevoelige huid.

Bij een gevoelige huid is er sprake van een verzwakte of beschadigde huidbarrière en zenuwuiteinden in de huid die overgevoelig zijn. Doordat de huidbarrière niet goed zijn werk kan doen, kunnen irriterende stoffen makkelijker in de diepe huidlagen doordringen. Daarnaast kunnen factoren zoals temperatuurveranderingen, hard water, hormonale disbalans of het gebruik van medicatie zorgen voor symptomen als een prikkende, jeukende, tintelende of branderige huid.


Merkt u dat uw huid erg snel een reactie geeft op factoren zoals temperatuurveranderingen, een nieuwe crème met heerlijke geur, of wasmiddel? Of ervaart u snel gevoeligheid bij het aanraken van uw huid? Dan zou het goed kunnen dat u last heeft van een gevoelige huid.

Geschikte huidverzorging voor de gevoelige huid

Als u een gevoelige huid heeft kan het zijn dat u ervaring heeft met reacties op verschillende gezichtsverzorgingsproducten en dat kan frustrerend zijn. Iedere huid is anders en heeft andere behoeftes, het kan dus best even zoeken zijn naar een geschikt product. Als u last heeft van een gevoelige huid is het vooral belangrijk om terug te gaan naar de basis. Hiermee wordt bedoeld dat u het beste huidverzorgingsproducten kunt selecteren die zo min mogelijk ingrediënten bevatten en zijn gemaakt zonder geurstoffen of alcohol. Geurstoffen/parfum en alcohol zijn namelijk stoffen die bekend staan om reacties in de huid te veroorzaken.


Vindt u het lastig om een geschikt product te vinden? De Toleriane huidverzorging van La Roche-Posay is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de gevoelige huid. De producten uit deze lijn hydrateren, kalmeren en beschermen de huid stuk voor stuk en zijn geformuleerd zonder parfum/geurstoffen en alcohol waardoor ze erg veilig zijn, zelfs voor de zeer gevoelige huid.

Toleriane

Dermatologische huidverzorging speciaal voor de gevoelige huid

Bekijk snel
 • La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo Serum 20ML

  21,20

 •  
 • La Roche-Posay Toleriane Ultra dagcrème 40ML

  17,20

 •  
 • La Roche-Posay Toleriane Ultra Nachtcrème 40ML

  18,00

 •  

Wees zacht voor uw gevoelige huid

Het kan soms lastig zijn om te ontdekken waarop uw huid precies reageert, we adviseren u daarom om zacht te zijn voor uw huid en factoren die een gevoelige reactie kunnen oproepen zoveel mogelijk te vermijden. Zo kunt u het beste geen heet water gebruiken op delen van uw huid die gevoelig zijn, geen producten gebruiken die agressieve scrubdeeltjes bevatten en producten vermijden die irriterende ingrediënten bevatten.

Bij een gevoelige huid in combinatie met een huidprobleem

Naast een gevoelige huid kan het zijn dat u ook last heeft van andere huidongemakken. Heeft u last van symptomen van gevoelige huid, maar wilt u ook andere huidongemakken behandelen? Kies dan voor een product dat speciaal is gemaakt voor het huidongemak en dat geschikt is voor de gevoelige huid. Het dermatologische merk La Roche-Posay heeft in samenwerking met dermatologen verschillende huidverzorgingslijnen ontwikkeld die geschikt zijn voor de gevoelige huid en effectief zijn bij specifieke huidongemakken.


Acne gevoelige huid – Heeft u ook last van acne? Dan kunnen de producten uit de Effaclar lijn helpen. Deze producten bevatten effectieve en milde formules tegen onzuiverheden en zijn gericht op alle fases van het huidprobleem.

Ouder wordende huid – Vanaf het 25e levensjaar begint de huid ongeveer met verouderen. Zo begint de elasticiteit en het volume van de huid af te nemen en worden fijne lijntjes zichtbaar. De Redermic C, de Substiane en de Hyalu B5 lijn zijn speciaal ontwikkeld voor de ouder wordende, gevoelige huid en helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van huidveroudering.

Huid met roodheid – Heeft u naast gevoeligheid ook last van roodheid in uw huid? De Rosaliac lijn is speciaal ontwikkeld voor de reactieve huid die snel rood wordt. De producten uit deze lijn verminderen roodheid en versterken de huid.

De zeer droge gevoelige huid - Een zeer droge huid wordt vaak veroorzaakt door gebrek aan beschermende vetten bij het huidoppervlak. Hierdoor wordt de huid gevoeliger en de huid kan strak en onprettig aanvoelen. De Nutritic en Hydraphase gezichtsverzorging hydrateren en kalmeren de gevoelige huid intensief, waardoor een strak of onprettig gevoel wordt verlicht.

Test nieuwe producten eerst

Als u gezichtsverzorging heeft gevonden die aan de criteria voldoet, is het verstandig om het product eerst te testen voordat u het gaat gebruiken. Op die manier kunt u een reactie of beschadiging van het product zoveel mogelijk vermijden. Dit kunt u het beste doen door het product aan de binnenkant van uw pols aan te brengen en 48 uur te wachten. Heeft u na deze 48 uur geen roodheid en irritatie op dit plekje op uw huid? Dan kunt u het product op uw gezicht uitproberen.

Deel dit artikel