DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Saar Janssen: "Hi Renee, ik heb elke winter last van eczeem op mijn ellebogen. Het jeukt heel erg en gaat maar niet weg. Weet jij wat ik het beste kan gebruiken?"

Renée:"Eczeem is een ontsteking van de bovenste huidlagen. Dit kan getriggerd worden door de winterperiode. Mijn tip: Bepanthen Eczeem crème. Krabben aan eczeem kan de ontsteking verergeren. Deze crème verlicht de jeuk (binnen 30 minuten) en roodheid effectief & helpt het huidherstel dankzij dexpanthenol (Provitamine B5). De crème smeert makkelijk uit en trekt snel in."

Alles over eczeem

Hoe herken ik eczeem?

De huid is meestal droog en rood. Ook kunnen er schilfertjes ontstaan. In sommige gevallen kunnen er bij eczeem ook bultjes of blaasjes op de huid te zien zijn. De voornaamste kenmerken zijn: jeuk, huiduitslag, rode huid, droge huid en schilferig. Deze plekken komen het vaakst voor op het gezicht, armen, ellebogen, handen, benen, voeten en oogleden.

Hoe ontstaat eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam van allerlei huidaandoeningen, die rode en jeukende uitslag als gevolg hebben. De oorzaak van eczeem is vaak niet te achterhalen. In bepaalde situaties kan eczeem getriggerd of erger worden:

• Door aanleg of erfelijkheid

• Door allergenen. Dit zijn stoffen die een allergie kunnen veroorzaken.

• Door niet-allergene factoren. Water, zeep, wol, alcohol en voedsel kunnen eczeem uitlokken of verergeren.

• Andere factoren zoals droge huid, droge lucht, warmte, fel zonlicht, transpiratie en stress

Wat kan ik doen tegen eczeem?

Eczeem kan erg vervelend zijn, maar de klachten zijn wel te verminderen. Een crème kan de klachten verlichten en de huid helpen in het herstel. Een crème bestaat voor het grootste deel uit water, waaraan vet toegevoegd is. Hierdoor smeert een crème vrij gemakkelijk uit en trekt het ook nog eens snel in. Voor eczeem zijn er crèmes met en zonder cortisonen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen voorkeur hebben om eczeem te behandelen met een zelfzorgproduct zonder cortisonen (ook wel hormooncrème of hormoonzalf genoemd).

In enkele gevallen hebben mensen last van een zeer droge variant van eczeem. Mogelijk reageert de eczeem plek dan niet goed op de crème en heeft de plek een vettere zalf nodig. Bij een echte uitbraak van eczeem kan het beste met een hormoonzalf (die wordt voorgeschreven door uw dokter) behandeld worden.

5 extra tips bij eczeem

• Houd uw huid goed vettig door dagelijks een neutrale zalf of crème te gebruiken.

• Ga niet te vaak onder de douche of in bad. Eenmaal per dag of om de dag douchen is voldoende voor een goede hygiëne. Vaker douchen kan de huid uitdrogen. Douche of baad ook niet te warm of te lang.

• Gebruik geen of zo min mogelijk zeep, shampoo of badschuim of andere producten met toevoegingen zoals parfum. Deze kunnen namelijk de huid ook uitdrogen.

Probeer niet te krabben aan de droge of gevoelige huid. Dit is erg lastig als de huid jeukt. Zorg daarom dat uw nagels kort zijn, zodat de kans minder groot is dat u kan krabben.

• Mocht u toch nog last blijven houden van eczeem, raadpleeg dan uw huisarts. Deze kan eventueel een hormoonzalf voorschrijven of u doorverwijzen naar een dermatoloog.

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème* verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig atopisch eczeem. Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huidirritaties, zoals (atopisch) eczeem of de reactie op een allergie. Vochtregulerende stoffen zoals glycerine hydrateren de huid en de speciale lamellaire-lipiden technologie herstelt de huidbarrière tussen eczeemuitbraken door.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème:

• Verlicht jeuk en roodheid van de huid

• Start jeukverlichting binnen 30 minuten

• Herstelt de huid*

• Zonder cortisonen (geen hormonen) en parfum

• Smeert makkelijk uit, trekt snel in

Heeft u ook een vraag voor Renee? Laat het ons hier weten! 

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen. Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing