Recept: low FODMAP bananenbrood
Benodigdheden
3 rijpe bananen
3 eieren
100 g havermeel
50 g rijstmeel
50 g maïszetmeel
50 g kokosmeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
1/4 tl zout
1 tl kaneel
60 ml ahornsiroop
60 ml plantaardige olie
Optioneel: 60 g gehakte walnoten of pecannoten & pure chocolade chips
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in met olie of bedek met bakpapier.
Prak de bananen in een grote kom.
Voeg de eieren toe aan de geprakte bananen en meng dit goed.
Voeg de ahornsiroop en plantaardige olie toe aan het bananenmengsel en roer dit goed tot alles goed gemengd is.
Meng in een andere kom de droge ingrediënten: havermeel, rijstmeel, maïszetmeel, kokosmeel, bakpoeder, bakingsoda, zout en kaneel.
Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Als u walnoten of pecannoten toevoegt, vouw ze dan nu in het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van het brood wordt gestoken er schoon uitkomt.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het een paar minuten in de bakvorm afkoelen voordat u het op een rooster laat afkoelen.
Snijd het bananenbrood in plakjes en eet smakelijk!