DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat zijn liposomen?

Steeds vaker komt de term 'liposomale supplementen' voorbij. Weet u wat voor soort supplementen dat zijn? In deze blog vertellen we u graag meer over supplementen met liposomen. Wat zijn ze en wat zijn de voordelen tegenover 'reguliere' supplementen? Daarnaast lichten we een aantal liposomale supplementen van Mattisson uit.

Wat zijn liposomen?

Liposomen zijn hele kleine vetachtige bolletjes die van binnen hol zijn. Deze bolletjes hebben twee lagen fosfolipiden en lijken daardoor op onze eigen lichaamscellen. De holle binnenkanten kunnen worden gevuld met voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. De fosfolipidenlagen beschermen de inhoud van de liposomen tegen, bijvoorbeeld, ons maagzuur. Hierdoor gaat het vroegtijdige afbraak in het spijsverteringsstelsel tegen, wat zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen in ons lichaam.

Wat zijn de voordelen van liposomale supplementen?

Waarom zou u voor liposomale supplementen kiezen tegenover ‘reguliere’ supplementen? We hebben de voordelen van liposomale supplementen voor u op een rij gezet:

• Goede opname van de werkzame stoffen aan de binnenkant van de liposomen. Veel ‘reguliere’ supplementen worden minder goed door het lichaam opgenomen, omdat het wordt afgebroken door ons maagzuur. Om die reden zijn deze supplementen vaak hoger gedoseerd of moet u veel er veel meer van innemen.

• Doordat liposomale supplementen beter opneembaar zijn, hoeft u er minder van te suppleren. Liposomale supplementen zijn weliswaar (vaak) duurder, maar doordat u er minder grote hoeveelheden van hoeft in te nemen, kunt u zelfs goedkoper uit zijn, in vergelijking met ‘reguliere’ supplementen.

• Met liposomale supplementen kunt u een tekort aan een bepaalde voedingsstof effectief aanvullen. Supplementen met liposomen zijn namelijk een stuk beter opneembaar, waardoor u sneller en effectiever een tekort kunt aanvullen.

• Liposomen lijken op onze lichaamscellen. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam ze herkent en dat ze niet worden aangevallen door bacteriën in het lichaam.

Mattisson

Liposomale supplementen

Bekijk meer
  • Mattisson HealthStyle Vegan Liposomaal Vitamine D3 25mcg Druppels 50ML

    18,95

    Mattisson HealthStyle

    Vegan Liposomaal Vitamine D3 25mcg Druppels 50ML

  • Mattisson HealthStyle Mattisson Liposomaal Immuun 250ML

    29,95

    Mattisson HealthStyle

    Mattisson Liposomaal Immuun 250ML

  • Mattisson HealthStyle Liposomaal Vitamine C 1000MG 250ML

    18,95

    Mattisson HealthStyle

    Liposomaal Vitamine C 1000MG 250ML

  • Mattisson HealthStyle Liposomaal B Complex Capsules 60VCP

    26,95

    Mattisson HealthStyle

    Liposomaal B Complex Capsules 60VCP

Liposomale supplementen van Mattisson

Bent u op zoek naar liposomale supplementen? Bekijk dan eens het Mattisson Liposomaal assortiment. Alle supplementen in deze lijn zijn vloeibaar. Ideaal als u moeite heeft met pillen slikken. We lichten een aantal supplementen voor u uit.

Ondersteun uw weerstand

Gezond eten, bewegen, ontspannen en een goede nachtrust zijn belangrijk voor de werking van het immuunsysteem. Ter aanvulling op een gezonde leefstijl kunt u een supplement overwegen. Kies bijvoorbeeld voor Mattisson Liposomaal Zink + Vitamine C. Dit is een veganistisch supplement met een hoge biologische beschikbaarheid door de inkapseling van het actieve ingrediënt zink. Naast zink bevat dit supplement ook vitamine C. Zink en vitamine C ondersteunen het immuunsysteem. Vitamine C ondersteunt daarnaast ook het energieniveau en helpt bij vermoeidheid. Zink ondersteunt de botten, huid, haar en nagels. Door de liposomale vorm is dit supplement goed opneembaar door het lichaam. Heeft u liever een voedingssupplement met alleen vitamine C? Ga dan voor Mattisson Liposomaal Vitamine C. Dit supplement in vloeibare vorm heeft een natuurlijke citrussmaak. Vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Goed om te weten: dit supplement is veganistisch, allergenenvrij en bevat geen suiker of zoetstoffen.

Liposomale vitamine D

In de herfst- en wintermaanden laat de zon zich niet zo vaak zien. En dat terwijl onze huid onder invloed van de zon vitamine D kan aanmaken. Naast de zon kunnen we vitamine D ook halen uit voeding. Zo bevat vette vis, vlees, eieren en paddenstoelen van nature vitamine D. Toch is de hoeveelheid vitamine D uit de zon en voeding voor sommige groepen niet voldoende. Denk hierbij aan zwangeren, ouderen, mensen die huid bedekkende kleding dragen, mensen met een donkere huidskleur en kinderen tot 4 jaar oud. Vitamine D helpt onder andere het immuunsysteem, is goed voor de spieren, heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Bent u op zoek naar een vitamine D supplement als aanvulling op een gezond voedingspatroon? Matisson Liposomaal Vitamine D3 is een goede optie. Dit is een vloeibaar en plantaardig vitamine D3 supplement. Dankzij de liposomen is het supplement goed opneembaar.

Liposomaal hyaluronzuur

U heeft vast weleens gehoord van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature voorkomt in ons bindweefsel, gewrichten, huid, ogen en zenuwstelsel. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de huid. Hyaluronzuur is namelijk een glycosaminoglycaan. Dit is een lichaamseigen glucosebouwsteen, dat onder andere nodig is om de huid soepel en elastisch te houden. Hyaluronzuur kan grote hoeveelheden water aan zich binden. Om die reden bevatten veel huidverzorgingsproducten dan ook hyaluronzuur. Echter kan het lastig zijn om de werkzame ingrediënten door de huidlagen op de juiste bestemming te brengen. De vloeibare Mattisson Liposomaal Hyaluronzuur is zeer goed opneembaar. De fosfolipiden (de beschermende laag van de liposomen) beschermen de werkzame stoffen namelijk tegen ons maagzuur en onze leverenzymen. Hierdoor zorgen de fosfolipiden voor een hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het goed op te nemen is door het lichaam.