Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: hielspoor zooltjes kopen = minder pijn bij lopen!

Hielspoor zooltjes kopen = minder pijn bij lopen!

Doet je hiel pijn? Dan kan het zijn dat je teveel eelt op je voeten hebt. Dat is snel te verhelpen met bijvoorbeeld de Scholl Velvet Smooth Elektronische Voetvijl. Maar het kan ook zijn dat de aard van je klachten wat ernstiger is en je last hebt van hielspoor. Vandaag alles over deze kwaal en over hielspoor zooltjes kopen bij DeOnlineDrogist.nl!

Hielspoor in het kort

Over en onder je voet lopen allerlei spieren en pezen. Onderop je voet loopt een brede pees van je voorvoet naar de hiel, die de voetzoolpees genoemd wordt. De pees zit aan het hielbeen (je hiel) vast. Als je last hebt van hielspoor, doet het daar pijn.


De aanhechting van de pees is overbelast als je hielspoor hebt, hij staat onder (te) grote spanning. Door die overbelasting ontstaat er hielspoor, dat is botweefsel dat aan de aanhechting groeit. Dat kan gaan ontsteken en irriteren en pijn doen.


Doe je bijvoorbeeld veel aan hardlopen (op harde ondergrond) of sport je waarbij je veel moet springen, sta je veel tijdens je werk, heb je overgewicht, een voetafwijking of loop je verkeerd? Dat zijn allemaal oorzaken van hielspoor. Voornamelijk mensen boven de 40 à 50 jaar krijgen te maken met hielspoor.

Hielspoor zooltjes kopen = minder pijn bij lopen

Hielspoor kan flink pijn doen, vooral als je uit bed stapt na het slapen of nadat je een tijd hebt gezeten en dan opstaat. De meningen zijn verdeeld over directe oplossingen van hielspoor – die zijn er eigenlijk niet. Hielspoor gaat dan ook meestal vanzelf over.


Het is wel prettig om wat aan de pijn te kunnen doen. Houd voldoende rust, doe oefeningen en zorg voor degelijk schoeisel. Je kunt de pijn beperken: hielspoor zooltjes kopen en deze in je schoenen plaatsen kan zorgen voor minder pijn. Bij DeOnlineDrogist.nl verkopen we twee merken zooltjes die de pijn verlichten bij hielspoor: Medicovi en Footlogics.

Footlogics

De zooltjes van Footlogics bevatten een bepaald schuim dat de vorm van de voeten aanneemt, waardoor je goede ondersteuning en een goede verdeling van de druk over de voeten hebt. De zooltjes werken schokdempend en hebben gelkussentjes onder de hiel.

Medicovi

De zooltjes van Medicovi zijn gevuld met water en hebben een schokdempende hakverhoging. Daardoor wordt de druk op je hiel minder en wordt het peesblad minder belast. Zo ondersteun je je voeten en zal je minder pijn ervaren.


Hielspoor zooltjes kopen kan iedereen: ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten. Kijk op DeOnlineDrogist.nl welke maat zooltjes het beste bij jou past!