Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: detoxen met sapvastenkuur (3)

Detoxen met sapvastenkuur (3)

Vandaag: De tweede helft van de sapvastenkuur


De laatste loodjes van de sapvastenkuur werden verschillend beleefd door de teamleden van DeOnlineDrogist.nl. Het einde kwam in zicht en daarmee ook voor sommigen de drang naar eten en het gevoel een beetje ‘klaar met de kuur’ te zijn. Anders voelden zich echter energiek en hadden weinig last van honger!

detoxen met gezond fruit

Wisselende ervaringen tijdens de detox

Hierboven las u het al, de kuur werd erg verschillend ervaren naar het einde toe. Arno (financieel directeur) had veel last van dipjes in zijn energieniveau: soms voelde hij zich erg moe, dan weer prima. Zijn tip: laat het gewoon over je heen komen en neem af en toe een bouillon of slokje druivensap extra als het nodig is. Adrianne (online marketeer) kreeg tijdens de avond van dag 4 enorme hoofdpijn en die nam pas de volgende avond weer af. Marieke (contentmedewerker) daarentegen voelde zich super energiek en had nergens last van. Ook twee vrienden van het team ging het de laatste dagen goed af. Ze waren energiek, hadden een goed humeur en voelden zich fit en gezond! Zo ziet u maar, elk lichaam reageert anders op een sapvastenkuur.


Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt door bij het avondeten aan tafel te gaan zitten bij m’n gezin. Zij pizza & spaghetti, ik sap… Als ik ervoor had gekozen om dat niet te doen, dan was het vast makkelijker geweest.

– Monique (drogist & medewerker klantenservice)

Vroegtijdig gestopt met de sapvastenkuur

Ja, u leest het goed. Een aantal van het team heeft besloten de sapvastenkuur een dag eerder te stoppen. Wortelsap detox sapvastenkuurDe redenen waren verschillend: zwaar willen sporten de volgende dag, een lichaam dat teveel signalen gaf dat het genoeg was geweest en het gegeven dat een kuur van zes dagen óók een prestatie is. Dit alles maakte dat drie van de deelnemers dag 6 als laatste sapdag heeft beschouwd.


Ook voor u geldt: merkt u dat uw lichaam het niet meer aan kan, of dat het nu ‘genoeg’ is geweest? Luister dan naar uw lijf en overweeg of het verstandig is om de kuur voort te zetten of niet. De sapvastenkuur gaat voor een groot deel over doorzettingsvermogen, maar u moet de signalen van uw lichaam niet negeren.

rabenhorst fles

Normaal gesproken word ik vrij snel chagrijnig van niet of te weinig eten, dus ik verwachtte dat ik de hele week niet te genieten zou zijn. Het effect van de kuur was juist (en gelukkig!) een prima humeur!

– Trinca (bevriend met het team)

Tips tijdens het detoxen

Drink veel water en thee. Heeft u honger? Neem dan een glas water of een lekkere grote kop thee. Dit neemt echt het hongergevoel weg.


Drink het druivensap uit een wijnglas. Het druivensap geeft een lekkere opkikker en wordt nóg fijner om te drinken uit een mooi glas. Zo heeft u uw eigen feestje!


Drink het bietensap en wortelsap ijskoud. Sommigen vonden de smaak van deze sappen wat heftig. Door het goed koud te drinken, wordt het lekkerder.


Ga, waar moet, in de kluizenaars-modus. Sociale aangelegenheden kunnen lastig zijn. Anderen zien eten terwijl u dit niet kan, is niet prettig en het is dan lastig om u tijdens de kuur goed te vermaken.


Binnenkort het laatste deel over onze ervaringen met de sapvastenkuur! Hierin leest u hoe het ons tijdens de opbouwdagen verging en de meningen van de verschillende detoxers. Zelf de sapvastenkuur doen? Bestel het pakket hier!


Lees hier deel 1 en deel 2 van de blogserie ‘Detoxen met sapvastenkuur’.