DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Gillette SkinGuard

 • Gillette Skinguard Sensitive Scheermes 1ST

  Gillette Skinguard Sensitive Scheermes | 1ST

  Voorraad: 10
  16,99
  24% korting
  12,99
 • Gillette Skin Ultra Gevoelige Huid Scheergel 200ML

  Gillette Skin Ultra Gevoelige Huid Scheergel | 200ML

  Voorraad: > 50
  6,99
  26% korting
  5,19
 • Gillette SkinGuard Sensitive Scheermesjes 8ST

  Gillette SkinGuard Sensitive Scheermesjes | 8ST

  Voorraad: 0
  37,99
  47% korting
  19,95
  Blijf op de hoogte

Het ontstaan van Gillette

Gillette kent haar oorsprong in 1901. King C. Gillette kwam met het revolutionaire idee om wegwerpscheermesjes te creëren. En hoewel MIT-opgeleide wetenschappers niet in het idee geloofden om mesjes te maken die zo dun en sterk zouden zijn, snoerde hij iedereen de mond toen het eerste model op de markt verscheen. Het merk Gillette was geboren.

Het welbekende scheermerk introduceerde in 1988 als eerste een scheerkop met drie mesjes. Later, in 2006, volgde een scheermes met vijf mesjes voor het optimale scheerresultaat. Maar deze aanbieder van scheersystemen zit niet stil en blijft de scheermesjes verbeteren. Dat resulteert in een groot aanbod: van navulmesjes en scheerschuim tot wegwerpmesjes. In 2015 lanceerde Gillette de nieuwste scheermestechnologie Fusion ProShield™. Dit product bevat beschermende strips vóór en na de mesjes, waardoor het een schild vormt tegen irritatie tijdens het scheren.

Gillette staat onder andere bekend om haar reclames waarin bekende sporters het scheergerei van het merk promoten. Zo was oud-voetballer Thierry Henry te zien, maar ook golfer Tiger Woods en tennisser Roger Federer. Het gaf het merk een extra sterk imago. Gillette produceert niet alleen scheermesjes, maar ook andere producten voor het scheren en persoonlijke hygiëne. De slogan van Gillette klinkt bij velen bekend in de oren: ‘the best a man can get’. Toch kunt u bij De Online Drogist ook terecht voor Gillette scheermesjes en andere producten voor dames, onder de noemer Gillette Venus.

Scheertips voor de man

Er doen zich veel verhalen de ronde over hoe men zich moet scheren. Wat is de beste manier? En mag er tegen de haarrichting in worden geschoren? Gillette heeft op al deze vragen een antwoord.

Allereerst even een paar kleine feiten op een rij over scheren, om misverstanden te voorkomen:

 • Nat scheren: Als we het hebben over ‘nat scheren’, wordt het scheren met een scheermesje bedoeld. Dit komt doordat er bij deze manier van scheren scheerzeep (of scheerschuim, scheergel, olie) en water wordt gebruikt.
 • Droog scheren: Als we het over ‘droog scheren’ hebben, gaat het over het scheren met een elektrisch scheerapparaat. Ook al zijn er scheerapparaten bij die u met water kunt gebruiken. Bijvoorbeeld onder de douche.

Kom maar op met de tips. Gillette heeft op haar website diverse youtube-video’s staan met scheertips voor mannen. Niet alleen voor de normale huid, een gevoelige huid, maar ook voor een ruwe of zware baard. En is nat scheren beter? En hoe zit het dan met de scheerbultjes die zo nu en dan tevoorschijn komen? Gillette heeft overal een antwoord op.

Tip 1: Hoe ziet een perfecte scheerbeurt eruit?

Als u in de ochtend voor de spiegel staat, hydrateer dan eerst uw huid met warm water. Maak hierna uw gezicht schoon met de olie van Gillette om dode huidcellen te verwijderen. Als uw gezicht schoon is, pakt u de scheerschuim die bij uw huid past. Pak hierna uw scheermes en maak zachte bewegingen. Hoe precies? Dat is te zien in de video over de volledige scheersessie. Deze tutorial is na te kijken op zowel de website als de YouTube-pagina van Gillette. Hieronder volgt deze video, die miljoenen views in het bezit heeft.

Leren scheren in enkele stappen

Het is een nieuwe dag en het juist moment om te starten met iets moois. Leer hoe u het best kunt scheren door het bekijken van deze video van Gillette.

Tip 2: Hoe voorkomt u scheerbultjes?

Scheerbultjes en ingegroeide haren komen het vaakst voor bij mensen met krullend of strak opgerold haar. Maar hoe komt dit tot stand? Op de website van Gillette staat dat de scheerbultjes zich voor doen wanneer het haar terug groeit in het huidoppervlak (of in de follikel onder de huid) en geen uitweg meer heeft. De ene man heeft daar meer last van dan de ander. Dit komt voornamelijk door genetische factoren en gezichtshaarpatronen. Zo is de een dus vatbaarder voor pseudofolliculitis barbae (PFB) dan de ander. PFB is de medische term voor wat we doorgaans ‘scheerbultjes’ of ‘ingegroeide haren’ noemen. Het kan ervoor zorgen dat mannen minder zeker zijn over hun uiterlijk, want PFB kan rode vlekken tot gevolg hebben, of bobbeltjes op de huid die op puistjes lijken. Dat wil natuurlijk niemand. Om de kans op PFB te verkleinen is het van groot belang om de scheerbeurt goed voor te bereiden. Hieronder volgt een lijst met acties die moeten worden uitgevoerd:
 • Was uw gezicht en nek met een zachte reiniger of scrub
 • Zorg dat uw haar is gehydrateerd met warm water.
 • Pas dan een scheergel toe, bijvoorbeeld Fusion ProGlide Scheergel. Deze gel is uitermate geschikt om uw haar zacht te maken en beschermt daarnaast de gevoelige huid tegen krasjes en snijwondjes.

Tip 3: Het scheren van uw droge, strakke huid

Wat kunt u het best doen als uw huid droog aanvoelt. Is scheren dan verstandig? Gillette heeft ons de juiste remedie gegeven in dit soort situaties. Het is een eenvoudige oplossing. Zorg dat u vóór het scheren uw gezicht en nek wast met een zeepvrije gezichtsgel. Of met een gezichtsscrub. Let op dat hier geen zeep in zit, want dat droogt de huid namelijk uit. Gebruik vervolgens een hydraterende, conditionerende of zeepvrije scheergel. Ook deze smeersels zorgen ervoor dat uw huid minder uitdroogt.
Besteed na het scheren ook veel zorg aan uw huid. Hydrateer de huid direct na het scheren, dit verlicht het droge of strakke gevoel!

Tip 4: Tegen de haarrichting in scheren. Raadzaam?

Een eeuwenoude discussie is het: de vraag of scheren nu met de haarrichting mee, of tegen de haarrichting in zou moeten. Wat is de waarheid? Het is een natuurlijk een feit dat met de haarrichting mee scheren minder irritatie tot gevolg heeft. Aan de andere kant zorgt het er juist ook weer voor dat die extra diepe, gladde scheerbeurt niet wordt gerealiseerd. Die wordt alleen bereikt door tegen de haarrichting in te scheren.
Wat is de juiste haarrichting? Stel allereerst de juiste haarrichting vast door met uw hand door uw baard te gaan. De richting waarin u weerstand voelt is tegen de haarrichting in. Hydrateer uw huid gedurende drie minuten. Een hete douche wordt hier aangeraden. Het belangrijkste wat hierna dient te gebeuren, is het aanbrengen van een kwaliteitsscheergel, zoals Gillette Fusion ProGlide. Dit maakt het haar zachter voor dieper en meer comfortabel scheren.
Scheer met de haarrichting mee. Mocht u niet tevreden zijn, breng dan extra scheergel aan en scheer tegen de haarrichting in. Met juiste hydratatie en kwaliteitsscheergel is dat geen probleem.

Tip 5: Gebruik voor het scheren een scrub

Voor een ideale scheerbeurt is het belangrijk dat uw huid is ontschilferd. Ontschilferen is het verwijderen van dode huidcellen. Hierna komen gladdere huidcellen in het spel. Maar hoe doet u dat? Gillette en De Online Drogist raden een scrub aan om olie, vuil en oude cellen, die gezichtshaar neer kunnen drukken en het pad van het scheersysteem kunnen blokkeren, weg te wrijven. Sluit na het scheren af met het spoelen van koud water om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren. Dep daarna je gezicht droog en breng een lichte hydraterende aftershave aan.

Gillette Fusion

Gillette heeft natuurlijk vele series scheerapparaten op de markt gebracht. Een van de meest bekende zijn de scheermesjes van Gillette Fusion. Als scheersystemen zijn de Gillette Fusion Power en de Gillette Fusion Manual. Wat maakt deze scheersystemen dan zo bijzonder? De Gillette Fusion Power heeft aan de voorzijde vijf dichter bij elkaar geplaatste PowerGlide scheermesjes. Dit is juist zo ontworpen om extra comfortabel te scheren. Het ontwerp verdeelt de balans qua scheerdruk over de scheermesjes. Zo wordt de druk verminderd en waardoor het comfort naar een hoger plan wordt getild. Ook geeft het minder irritatie dan de Mach3. De Gillette Fusion Power bevat de volgende eigenschappen:

 • Een onderdeel van het scheersysteem is de precisietrimmer. Dit onderdeel neemt lastige plaatsen voor zijn rekening, zoals bakkebaarden en de gezichtsharen onder de neus.
 • Ook beschikt het scheersysteem over batterijpower voor kalmerende micropulsen. Dit resulteert in minder frictie en verbetert het glijden van de mesjes, zodat u de mesjes amper voelt.
 • Daarnaast heeft het scheersysteem een zogeheten lubrastrip. Deze strip verkleurt naar wit als uw scheermesje niet langer voorziet in een optimale scheerervaring.