DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Ecologisch wasmiddel

Duurzaamheid: het woord valt vaak tegenwoordig. Met zijn allen proberen we in Nederland steeds (milieu)bewuster en duurzamer te leven. Dat kan al door kleine veranderingen in het huishouden door te voeren. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van ecologisch wasmiddel. Lees meer
1

Waarom kiezen voor ecologisch wasmiddel?

Als u kiest voor het gebruik van ecologisch wasmiddel ontziet u het milieu meer dan als u een regulier wasmiddel gebruikt. De stoffen die in ecologisch wasmiddel zitten zijn sneller en beter afbreekbaar en dus minder milieubelastend. Daarnaast wordt het waterleven minimaal belast: het waterecosysteem wordt dus minder verstoord. Bovendien bestaat de verpakking vaak uit gerecycled materiaal en is deze ook weer opnieuw te recyclen.

Dat ecologische wasmiddelen de was niet goed schoonmaken is een fabeltje. De fabrikanten hebben hoogwaardige ingrediënten gebruikt die net zo goed schoonmaken als regulier wasmiddel.

Bij DeOnlineDrogist.nl heb je een grote keus uit ecologische wasmiddelen. Hieronder bespreken we er twee.

Klok Ecologisch wasmiddel

Het wasmiddel van Klok bevat geen parfum en kleurstoffen en is dus veilig te gebruiken voor mensen met een allergie. Dit merk draagt het EU Ecolabel, wat inhoudt dat het geproduceerd is met een lagere milieubelasting van onder meer grondstoffen, energie, schadelijke stoffen en water. Klok Ecologisch wasmiddel is verkrijgbaar in wasmiddel voor kleurwas of de witte was.

Ecover Ecologische wasmiddelen

Ecover heeft verschillende soorten wasmiddel. Zo kan u kiezen uit vloeibaar wasmiddel of poeder, geconcentreerd wasmiddel en is er bijvoorbeeld speciaal wasmiddel voor wol, zijde en andere fijne stoffen. De wasmiddelen van Ecover zijn snel en volledig biologisch afbreekbaar. Ze zijn geproduceerd op zo’n manier dat de ecologische voetafdruk van Ecover zo klein mogelijk zijn: de grondstoffen worden van zo dicht mogelijk bij de fabriek gehaald.