DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat helpt tegen keelpijn?

In deze tijd van het jaar kwakkelen we wat vaker met onze gezondheid. Keelpijn is op het moment haast niet meer weg te denken. Vaak krijgt u pijn aan uw keel als u te maken heeft met een verkoudheid. Bij keelpijn doet het pijn als u praat, slikt en eet. Wat helpt tegen keelpijn? De Online Drogist geeft zes tips om keelpijn op natuurlijke wijze te verzachten.

Gorgel met zoutwater

Heeft u last van uw keel en/of last van slijm? Probeer dan eens te gorgelen met zoutwater. Door te gorgelen wordt de keel gereinigd. Los een halve theelepel Keltisch zeezout op in een glas warm water. Het zout moet volledig opgelost zijn. Neem een slokje en gegorgel gedurende dertig seconden. Let op: gorgel niet te vaak op één dag (maximaal drie keer per dag), dit kan juist weer voor irritatie zorgen.

Probeer Mānuka Health honing

Wanneer u last heeft van keelpijn, kunt u ook honing proberen. Honing heeft een bacterie- en schimmeldodende werking en wordt daarom ook wel gebruikt om keelpijn te verzachten. Neem een theelepel Mānuka Health honing om uw keelpijn te verlichten. Liever een warme drank? Meng wat Mānuka Health honing met citroen, kaneel en verse gember in warm water. Bent u veel onderweg? Kies dan voor de Mānuka Health Honing MGO 400+ zuigtabletten. Deze zuigtabletten zijn beschikbaar in vier verschillende smaken. Naast honing bevatten de zuigtabletten ook propolis en vitamine C. Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Zuigtabletten

Mānuka Health

Bekijk producten
  • Manuka health Honing Citroen MGO 400+ zuigtabletten 65GR

    6,49

    Manuka health

    Honing Citroen MGO 400+ zuigtabletten 65GR

  • Manuka health Honing Gember Citroen MGO 400+ zuigtabletten 65GR

    6,49

    Manuka health

    Honing Gember Citroen MGO 400+ zuigtabletten 65GR

  • Manuka health Honing Zwarte Bes MGO 400+ zuigtabletten 65GR

    6,49

    Manuka health

    Honing Zwarte Bes MGO 400+ zuigtabletten 65GR

  • Manuka health Honing Propolis MGO 400+ zuigtabletten 65GR

    6,49

    Manuka health

    Honing Propolis MGO 400+ zuigtabletten 65GR

Zorg voor een goede nachtrust

Slaap is belangrijk voor onze gezondheid. Tijdens de slaap verwerken onze hersenen wat we overdag hebben meegemaakt. Ook krijgt het lichaam de kans om te herstellen. Slaap heeft invloed op hoe u zich voelt. Op dagen dat we minder goed hebben geslapen, zijn we sneller vermoeid, kan het concentratievermogen minder zijn en kunnen we sneller last hebben van stemmingswisselingen. Daarnaast heeft een goede nachtrust een positieve invloed op het immuunsysteem.

Maar, hoe zorgt u ervoor dat u goed slaapt? Allereerst is het belangrijk om blauw licht (van bijvoorbeeld uw telefoon of tv) en felle verlichting te vermijden nadat de zon is ondergegaan. Blauw licht en felle verlichting kunnen er namelijk voor zorgen dat de aanmaak van melatonine wordt geremd. Dit is een hormoon dat een rol speelt in uw dag- en nachtritme. Daarnaast is het ook verstandig om stimulerende middelen (zoals koffie, chocolade, alcohol en energydrank) te laten staan. Deze middelen beïnvloeden uw slaap negatief. Heeft u last van een snurkende partner? Probeer dan eens oordopjes. Is uw kamer te licht? Overweeg om te slapen met een slaapmasker.

Lach!

Er wordt vaak gezegd dat lachen gezond is, maar waar komt die uitspraak vandaan? Wanneer we hard moeten lachen, maken onze hersenen onder andere endorfine aan. Dit hormoon zorgt voor een fijn gevoel. Daarnaast worden de zogenoemde stresshormonen cortisol en adrenaline juist afgebroken. Ook wordt door flink te lachen het immuunsysteem gestimuleerd. Dat kunnen we wel gebruiken bij keelpijn of een verkoudheid.

Kies voor onbewerkte voeding

Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eet. Kies voor onbewerkte voedingsmiddelen. Denk aan verse groenten en fruit en hoogwaardige eiwitbronnen. Vindt u het lastig om meer groenten en fruit te eten of doet het eten van hele voedingsmiddelen pijn? Ga aan de slag met zelfgemaakte soepen, sauzen en smoothies. Op deze manier eet u ongemerkt veel meer groenten en fruit. Heeft u inspiratie nodig? Op het internet staan oneindig veel lekkere en verrassende recepten. Het hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten!

Drink voldoende water

Bij keelpijn is het belangrijk om voldoende water en/of kruidenthee te (blijven) drinken. Het drinken van water en kruidenthee kan de keelpijn helpen verzachten. Probeer bij keelpijn of een verkoudheid tussen de 8 en de 10 glazen per dag te drinken. Naast water en kruidenthee, kunt u ook gehydrateerd blijven door het drinken van smoothies en soepen.