Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: advies bij huidirritatie door het dragen van een mondkapje

Huidirritatie door het dragen van een mondkapje

Advies

3 minuten leestijd

Sinds 1 juni zijn we verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Onze zorgverleners dragen ze zelfs de hele dag door en hebben vaak weinig tijd om ze te verwisselen. Het langdurig dragen van een mondkapje kan zorgen voor huidirritatie of huidproblemen verergeren zoals acne of eczeem. De verergering of het voordoen van acne door het dragen van een mondkapje wordt ook wel maskne genoemd. DeOnlineDrogist.nl geeft tips over hoe u huidirritatie kunt verlichten en voorkomen bij het dragen van een mondkapje.

Zorg voor een schone huid én een schoon mondkapje

Als u een mondkapje draagt is het ten eerste erg belangrijk dat het mondkapje schoon is en er geen onnodige bacteriën verzameld zijn in de stof. Was daarom na ieder gebruik uw mondkapje als deze wasbaar is. Dit doet u het beste op minimaal 60° of in kokend water. Gebruikt u een wegwerp mondkapje? Gebruik dan altijd een nieuwe, ze zijn tenslotte voor eenmalig gebruik bedoelt.


Daarnaast raden we aan om uw huid in de ochtend te reinigen met een milde reiniger voordat u het mondkapje op doet. Hoe verleidelijk het ook is, make-up kunt u het beste achterwege laten. Als u foundation of lippenstift draagt onder uw mondkapje, kan dit namelijk de kans op verstopte poriën vergroten. Aan het eind van de dag, of na het dragen van het mondkapje kunt u uw huid nogmaals reinigen met een milde reiniger, bijvoorbeeld met de Toleriane Reinigende Emulsie van La Roche-Posay. Gebruik hierbij geen heet water, dit kan de huid uitdrogen en de huidbarrière beschadigen.

Huidverzorging

voor de geïrriteerde huid

Bekijk de producten
 • La Roche-Posay Toleriane Reinigende Emulsie 200ML

  12,40

 •  
 • La Roche-Posay Cicaplast Balsem B5 100ML

  15,99

 •  
 • La Roche-Posay Toleriane Ultra dagcrème 40ML

  17,20

 •  

Hydrateer en ondersteun uw huid met hydraterende verzorging

Het dragen van een masker kan er ook voor zorgen dat uw huid droog wordt. Wrijving tussen de stof van het mondkapje en uw huid is namelijk niet bevorderlijk voor de huidbarrière. Breng daarom na het reinigen van de huid een vocht inbrengende crème aan die de huidbarrière ondersteunt, zoals de Toleriane Ultra-crème. Deze crème brengt langdurige verlichting bij dagelijkse ongemakken van een zeer gevoelige huid met neiging tot allergie of intolerante huid.

Gebruik een beschermende zalf bij huidirritatie

Draagt u voor werk of tijdens het reizen langdurig een mondkapje en heeft u last van huidirritatie? De geïrriteerde delen van uw huid kunt u dan het beste insmeren met een beschermende zalf. De Cicaplast Balsem B5 kunt u opsmeren vlak voordat u het masker gaat dragen om wrijving te voorkomen. Voordat u gaat slapen kunt u deze crème opsmeren om het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen.

Verlichting voor tussendoor

Als u uw huid tussendoor wilt kalmeren kunt u de handige Toleriane Ultra 8 Spray gebruiken. Bij het gebruik van deze spray hoeft u uw gezicht niet aan te raken met uw handen. Deze spray werkt verzachtend, hydraterend en anti-irriterend en is bovendien geschikt voor de ultra gevoelige huid.

  • La Roche-Posay