Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: detoxen met sapvastenkuur (4)

Detoxen met sapvastenkuur (4)

Vandaag: De eindstreep bereikt

Zeven dagen lang (voor sommigen helaas zes) leefden we van sapjes, thee en bouillon. De eerste opbouwdag na de detox werd door iedereen heel fijn ervaren: hoe lekker is het om eindelijk weer vast voedsel te eten!


De kuur was op bepaalde momenten wat zwaarder dan op andere, maar eigenlijk was iedereen het na afloop wel met elkaar eens: de sapvastenkuur geeft je lichaam een fijne, grondige reset en maakt je even goed bewust van de voeding die je binnenkrijgt.detoxen met gezond fruit

Eindelijk weer eten

Bijna iedereen van het team snakte na de sapvastenkuur naar wat vast voedsel. Het smaakte dan ook erg goed en er werd genoten van elk hapje, ook al was het slechts een simpel appeltje of een beetje yoghurt dat we aten. Het kan lastig zijn om je tijdens de opbouwdagen netjes aan het eetschema te houden. Een paar hapjes extra of teveel nemen is toch écht niet verstandig: buikpijn is dan vaak het gevolg, omdat de maag niet meer gewend is aan vast voedsel. Vergeet vooral ook niet om genoeg water te blijven drinken.


‘De opbouwdagen zijn erg prettig. Het kunnen en mogen eten van vast voedsel is lekker en maakt dat ik extra geniet van het eten.’ – Arno (financieel directeur)

Het resultaat van de sapvastenkuur

Iedereen van het DeOnlineDrogist.nl-team is flink wat kilo’s kwijtgeraakt gedurende de sapvastenkuur. Voor sommigen was dit een reden om de kuur te doen (even het lichaam een kickstart geven om daarna het gezonde leven vast te houden), voor anderen een prettig bijkomend voordeel. Verwacht dat u er na de kuur wel wat moeite voor moet doen om dit gewichtsverlies te behouden. Veel kilo’s die u hebt verloren zijn vocht en als u op vast voedsel overstapt, zal u sowieso weer wat in gewicht aankomen. Wilt u de verloren kilo’s blijvend gedag zeggen? Bekijk uw eetpatroon dan kritisch en zorg dat u flink veel beweegt en sport.

detoxen met gezond fruit

Natuurlijk was gewichtsverlies niet het enige gevolg van de sapvastenkuur. Welke andere effecten hebben we ondervonden van de sapvastenkuur?


Bewustzijn van eetpatroon. Voor, tijdens en na de kuur stonden we extra stil bij wat wel en niet goed is voor het lichaam en wat we wel en niet misten. Van veel voedsel zal wellicht blijken dat u het helemaal niet nodig heeft!


‘Het is me opgevallen dat ik veel te vaak eet uit verveling of stress en niet door honger. Daar let ik nu op de kuur. Ook let ik meer op wat ik dan precies eet.’ – Trinca (bevriend met het team)


De behoefte aan suiker, cafeïne en alcohol wordt minder. Het lichaam is niet meer gewend aan deze stoffen en gaat dus ook geen tekenen vertonen dat het het nodig heeft. Dat maakt het gemakkelijker om na de kuur wat vaker een kopje koffie te laten staan of de snoepschaal te laten voor wat het is.


Ik wil goede eetgewoontes doorzetten door vaker salades als lunch te eten en door te gaan met minder vlees, kaas en zuivel eten. Ik merk dat ik me daar goed bij voel. – Marieke (content medewerker)


Uitgerust, schoon gevoel. Het lichaam komt goed tot rust tijdens de kuur omdat het geen slechte voedingsstoffen binnenkrijgt en deze dus ook niet hoeft te verwerken. Bovendien gingen velen van het team van DeOnlineDrogist.nl vroeg naar bed om het hongergevoel te kunnen negeren.

fruitsappen

Al met al is het de meesten van ons goed bevallen! Het was een leuke uitdaging, fijn om het met meerdere mensen tegelijkertijd te doen én het geeft de gezondheid een boost. Wilt u ook eens detoxen met de 7 dagen Bewust Beter Sapvastenkuur? Bestel hem hier!


Klik hier voor al onze ervaringen en tips met de Sapvastenkuur!