Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: baobab fruit poeder: een nieuw superfood!

Baobab Fruit Poeder: een nieuw superfood!

Je dacht misschien dat we inmiddels alle superfoods die er bestaan wel hadden besproken hier op de blog van DeOnlineDrogist, maar niets is minder waar! Vandaag hebben we het over het wat minder bekende Baobab Fruit Poeder.


Baobab fruit poeder wordt gemaakt van de vruchten van de Baobab-boom. Dat is een ontzettend grote, wat zeg ik, dikke boom die groeit in Zuid-Afrika. In de westerse wereld worden de vruchten van de boom niet zo gegeten: ze worden verwerkt tot een poeder dat uitstekende eigenschappen heeft. Het behoort dan ook tot de superfoods.

Het gezonde aspect van Baobab Fruit Poeder

Wat is er dan zo gezond aan dit poeder? Baobab fruit poeder is een superfood, dat wil zeggen dat het uitzonderlijk hoge hoeveelheden voedingsstoffen bevat. Het poeder van het Baobab fruit zit vol met vitamines (A, B1, B2, B3, B6, C en E), mineralen, antioxidanten en voedingsvezels.


Op internet vindt je op diverse pagina’s* de informatie dat er maar liefst 6 keer zoveel vitamine C in Baobab fruit zit als in een sinaasappel – terwijl die vrucht altijd al als een vitamine C-bom werd beschouwd. Er zou bovendien 4 tot 6 keer zoveel kalium in de Baobab vruchten zitten als in bananen. En wat dacht je van antioxidanten: het Afrikaanse fruit bevat 3 tot 4 keer zoveel antioxidanten als in blauwe bessen zitten. Ook ijzer en calcium zitten in grote hoeveelheden in het poeder. Baobab fruit poeder is dus met recht een superfood te noemen.


Hoe te gebruiken?


Baobab fruit poeder is niet zo lekker om gewoon zo te eten, het is immers poeder. Meng wat poeder met water, yoghurt of een sapje en drink het vervolgens lekker op. Je kunt het ook door een smoothie doen. Baobab fruit poeder van Mattisson bestel je natuurlijk bij DeOnlineDrogist.nl!


Bronnen: Jesse van der Velde, Superfoodleven.