DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Babypap

De overgang van melk naar pap is een grote stap in het opgroeien van uw baby. Natuurlijk wilt u het beste voor hem of haar, dus wilt u uw kindje alleen de pap geven die perfect aansluit op de fase die het op dat moment doormaakt. Op DeOnlineDrogist.nl vindt u babypap speciaal voor baby’s van 4 tot 12 maanden, om de groei van uw kleintje optimaal te ondersteunen bij elke sprong in de ontwikkeling.Lees meer

Vanaf wanneer mag mijn baby pap eten?

In principe mag uw baby vanaf 4 maanden pap eten. Op deze leeftijd is het spijsverteringsstelsel van een kindje ver genoeg ontwikkeld om de granen in de pap te verteren. De tandjes van een 4 maanden oude baby zullen over het algemeen nog niet zijn doorgekomen. Hierdoor zal hij of zij nog geen vast voedsel kunnen eten, maar babypap is hierbij een goede stap in die richting.

Welke ingrediënten bevat babypap?

Babypap kan van verschillende ingrediënten worden gemaakt. In het assortiment van DeOnlineDrogist.nl vindt u onder andere papjes op basis van rijstebloem, haver, spelt en tarwe. Ook kunnen deze ingrediënten met elkaar vermengd zijn om een meergranenpap te creëren.

Pap voor baby’s vanaf verschillende leeftijden

De leeftijd van uw baby bepaalt grotendeels welke pap u hem of haar kunt geven. Voor de allerjongste baby’s, vanaf 4 maanden oud, is pap op basis van rijstebloem de beste optie. Rijstebloem is heel licht verteerbaar, waardoor het spijsverteringsstelsel van uw kindje hier de minste moeite mee zal hebben. Vanaf 6 maanden kunt u uw baby pap geven op basis van spelt of een andere fijne graansoort. Op deze leeftijd wordt het geven van volkorenpap nog afgeraden, omdat de spijsvertering hier nog niet aan toe is. Vanaf circa 8 maanden kunt u uw baby ook volkorenpap geven, en vanaf circa 12 maanden stevige meergranenpap. Op dit punt zou uw kindje vrijwel alle soorten granen goed moeten kunnen verteren. Pap is dan vooral geschikt als ontbijt, en niet langer als hoofdvoeding, aangezien de voorkeur vanaf dit punt uitgaat naar solide en meer gevarieerde soorten voedsel.

Waarom u uw baby pap zou geven

Uw baby pap geven is een stap in de ontwikkeling die u beter niet kunt overslaan. Over het algemeen is pap de eerste stap direct na het geven van borstvoeding. Door het toevoegen van granen wordt de melk nu aangedikt, waardoor uw kindje aan vast voedsel leert wennen en belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt die essentieel zijn voor de groei.

Brood of pap?

Vooral voor jonge baby’s bij wie de tandjes nog niet zijn doorgekomen is babypap een geschikte optie. Wanneer de tandjes echter wél beginnen door te komen, kunt u de pap het best regelmatig afwisselen met brood. Het is voor baby’s namelijk essentieel om de mondspieren te trainen door op vast voedsel te kauwen. Wil uw baby niet eten, dan kan pap echter zeker een uitkomst bieden.

Geef ik mijn baby pap met de fles of de lepel?

Het best kunt u uw baby pap voeden met een lepel, niet uit de fles. Hoewel pap wel uit een flesje gegeven kan worden, is het beter als het een ietwat dikkere structuur heeft die ook minder eenvoudig uit een speen te drinken is. Mocht de pap te vloeibaar zijn, dan kunt u deze beter extra aandikken dan hem alsnog in een fles aan uw baby aan te bieden. Door uw baby pap met de lepel te geven, eet hij of zij rustiger en zal uw kindje minder snel buikkramp krijgen. Ook traint het eten met de lepel de kaakspieren wanneer uw kindje nog te jong is om vast voedsel te eten, waardoor het hier beter op wordt voorbereid.

Hoe bereid ik babypap?

Om babypap te bereiden, warmt u circa 200 ml opvolgmelk op. Wilt u uw baby de fles geven, dan kunt u hiervoor een flessenwarmer gebruiken. Anders zet u het schaaltje melk in de magnetron of zet u het kort in een pan op het vuur. Voeg vervolgens de vermelde hoeveelheid pap toe aan de melk en meng goed. Een papflesje kunt u schudden, een kommetje dient goed te worden doorgeroerd. Zorg in ieder geval dat u de pap binnen een halfuur na bereiding aan uw baby geeft, wanneer deze de optimale temperatuur heeft bereikt.

Hoe warm moet babypap zijn?

Babypap kan het best op lichaamstemperatuur (37 °C) gegeven worden. Dan is de pap noch te warm, noch te koud. Als u te warme pap aan uw baby zou geven, kan dit de mond van uw kleintje branden. Als u uw baby te koude of afgekoelde pap zou voorzetten, dan zal hij of zij deze mogelijk niet langer willen drinken én kan het zijn dat er ziektekiemen in de pap zijn gekomen. Voordat u uw baby pap geeft, kunt u bijvoorbeeld een beetje op uw pols druppelen. Als dit comfortabel warm aanvoelt, is de pap precies goed.

Babypap bereiden met borstvoeding?

Het is mogelijk om babypap te bereiden met borstvoeding, maar wees u zich er wel van bewust dat deze pap iets dunner zal zijn dan normaal. Moedermelk bevat namelijk een enzym waardoor de melk en de granen zich minder goed binden. Hierdoor krijgt de pap een minder graanachtige structuur, waardoor deze minder makkelijk met de lepel aan uw baby te geven is. Babypap op basis van moedermelk is dus vooral geschikt voor jongere baby’s die nog hoofdzakelijk uit de fles drinken.

Hoelang is babypap houdbaar?

Zolang een verpakking babypap gesloten is, geldt hier meestal een tenminste-houdbaar-tot-datum voor (THT). Tot deze datum is de pap sowieso houdbaar zolang de verpakking niet wordt geopend en zolang het granenmengsel geen sporen van bederf vertoont. Tot 2 maanden na de THT-datum kunt u de pap in dat geval met een gerust hart aan uw baby blijven geven.

Online babypap kopen?

Wilt u nu online babypap bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. In ons assortiment vindt u babypap voor kindjes van verschillende leeftijden, waarbij u de keuze hebt uit meerdere soorten granen. Heeft u nog vragen over dit product? Dan helpt onze klantenservice u daar graag bij!

Bestelt u uw babypap op werkdagen voor 21.30, dan heeft u ze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.