DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Vitotaal Koemis Koetjing Capsules 45CP
Vitotaal Koemis Koetjing Capsules 45CP

Vitotaal Koemis Koetjing Capsules 45CP

8,18

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

 • Merk: Vitotaal
 • Inhoud: 45CP
 • EAN: 8712812171107

×

of

Productbeschrijving

Staat ook wel bekend als Javaanse thee

Algemeen
Vitotaal Koemis Koetjing is een voedingssupplement met Koemis koetjing kruid.

Als u naar de snorharen van een kat kijkt en vervolgens naar de buitensporig lange meeldraden van deze plant is de naam Koemis koetjing (=Kattesnor) is direct verklaard. Koemis koetjing is een struikje van ongeveer zestig centimeter hoog dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, ondermeer uit Java. Het struikje draagt blauwe of witte bloemetjes. Van de plant worden de bladeren geoogst en gedroogd voor bijvoorbeeld kruidenthee. Om een wat sterkere smaak te krijgen, worden ze ook wel geroosterd. Koemis koetjing

Dosering
voor de maaltijden 1-2 capsules met een 1⁄2 glas water innemen. Maximaal 9 capsules per dag. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.Ingrediënten

Samenstelling per capsule

koemis koetjing kruid

60 mg

koemis koetjing extract 4:1

60 mg

Ingrediënten
Microkristallijne cellulose (vulstof), Koemis koetjing kruid (Orthosiphon stamineus), Koemis koetjing extract 4:1 (Orthosiphon stamineus), silicium dioxide (antiklontermiddel). Plantaardige capsule: hypromellose. Bevat geen suiker, gist, conserveermiddel, kleur-, geur- en smaakstoffen.

Waarschuwingen

Bij doktersbehandeling of medicijngebruik adviseren wij u vóór gebruik te overleggen met uw arts of apotheker. Niet gebruiken
• bij zwangerschap of borstvoeding
• voor kinderen

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Op kamertemperatuur bewaren. 

Vragen & Antwoorden
Kan ik dit product langdurig gebruiken?

Wanneer u de onderhoudsdosering aanhoudt, kunt u dit product voor langere tijd gebruiken. U dient dan echter wel uw kaliumspiegel in de gaten tehouden.

U kunt dit eventueel aanvullen met een kaliumsupplement.
Wanneer u twijfelt kunt u dit altijd bij een deskundige navragen.

Kan ik dit product gebruiken wanneer er sprake is van van nier- en lever aandoeningen en/of diabetes?

Nee, het wordt afgeraden om zonder toezicht van een behandeld arts dit product te nemen in geval er sprake is van nier- en lever aandoeningen en/of diabetes.

Kan ik dit product gebruiken bij medicijngebruik?

Bij medicijngebruik dient u eerst uw huisarts te raadplegen.

Is het belangrijk om veel water te drinken bij het gebruik van deze capsules?

Ja, het is belangrijk om bij het gebruik van Java Thee capsules veel te drinken.

Mag ik dit product combineren met Groene thee capsules?

Wanneer u dit kuurmatig doet is dit geen probleem.
U kunt dan de aangegeven dosering op beide verpakkingen aanhouden.

Bij ziekte, medicijngebruik dient u eerst uw huisarts te raadplegen.

Mag je een capsule openen als je moeite hebt met slikken?

De capsule mag opengemaakt worden, waarna de inhoud met wat sap, vla of yoghurt kan worden ingenomen. De capsule bestaat uit twee delen die met een draaiende en knijpende beweging voorzichtig van elkaar getrokken kunnen worden. Wie moeite heeft om de capsule door te slikken kan ook proberen de capsule een minuut op een lepeltje lauw water te laten weken. Hierdoor is deze gemakkelijker in te nemen.

Is dit product geschikt voor kinderen?

Zeker met kinderen moet je voorzichtig zijn. Natuurlijk geldt er voor kinderen een andere dosering: van 0-6 jaar eenderde van de volwassen dosering, 6-12 jaar de helft van de volwassen dosering en boven de 12 jaar kan de dosering voor volwassenen worden aangehouden. Voor kleine kinderen kan de inhoud van de capsule gemengd worden met wat vla.

Wat betekenen de verschillende kleuren op de verpakkingen?

Vitotaal fytocapsules zijn onderverdeeld in twaalf verschillende indicatiegebieden. Ieder indicatiegebied heeft zijn eigen kleur. Zo heeft het indicatiegebied ‘bloedsomloop’ een rode kleur en ‘beter bewegen’een roze kleur.

Wat is het verschil tussen natuurlijk en biologisch?

Natuurlijk betekent door de natuur gevormd en biologisch betekent onbespoten en zonder kunstmest geteeld. De kruiden die door Vitotaal gebruikt worden zijn logischerwijze natuurlijk, want er bestaan geen synthetische kruiden. Een ongeschreven wet is dat kruiden die gebruikt worden voor deze producten geteeld worden zonder kunstmest en bespuitingmiddelen. De kruidencapsules van Vitotaal vormen hierop geen uitzondering.

Is dit product geschikt voor tijdens de zwangerschap?

Vrouwen die zwanger zijn behoren tot een zogenaamde risicogroep. Dit betekent dat zij voorzichtig moeten zijn met het gebruik van deze producten. Zowel chemische als kruidenmiddelen kunnen een risico vormen voor het ongeboren kind. Bij elk Vitotaal product staat duidelijk aangegeven of een product wordt afgeraden tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding. En als je twijfelt, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Is dit product geschikt voor vegetariers?

Vitotaal kruidencapsules bevatten uitsluitend plantaardig materiaal, zonder chemische toevoegingen als kleur-, geur- en smaakstoffen. Uitzondering hierop zijn de zogenaamde softgel capsules.

Kunnen alle fytocapsules met elkaar worden gecombineerd?

Van oudsher worden kruiden gebruikt in combinaties en in principe kunnen alle fytocapsules ook met elkaar worden gecombineerd. De verschillende middelen kunnen ook verdeeld over de maaltijden worden ingenomen.

Zijn fyto-producten ook geschikt voor dieren?

Ja, dieren reageren sterk op natuurlijke (fytotherapeutische) producten. Omdat de spijsvertering bij dieren sneller gaat dan bij mensen, dient de dosering verhoogd te worden. Ook met het gewicht dient men rekening te houden (bij een hond van 25 kg is de dosering dezelfde als bij een volwassene). In geval van twijfel kun je natuurlijk de dierenarts raadplegen.

Moet er naast een hoofdmiddel ook altijd een bijmiddel worden gebruikt?
Moeten is een groot woord. Het hoofdmiddel is vaak het belangrijkste uitgangspunt. Fyto-producten hebben een mooie eigenschap: door ze te combineren versterken ze elkaars invloed.
Kan ik dit product combineren met reguliere medicijnen?

De meeste fytotherapeutische geneesmiddelen kunnen gecombineerd worden met 'chemische' geneesmiddelen. Er zijn echter geneesmiddelen die de werking van een natuurlijk product soms teniet doen en andersom.
Overleg daarom bij twijfel altijd met de huisarts of specialist of je de verschillende producten samen mag gebruiken.

Voor hoeveel verschillende klachten mag ik medicijnen slikken?

In principe kunnen de producten gecombineerd worden. Desalniettemin adviseren wij om niet meer dan twee klachten - en niet meer dan 12 tot 15 capsules per dag in te nemen, tenzij anders geadviseerd.

Is dit product glutenvrij?

De meeste fytocapsules passen in een glutenvrij dieet. De capsules zijn glutenvrij* en bevatten ook geen kleur-, geur- en smaakstoffen. Haver is echter af te raden omdat het product ook eiwitten bevat.
Coeliakiepatiënten of mensen die om andere redenen geen gluten mogen gebruiken, kunnen het beste per product kijken of het op hun lijst van risicoproducten voorkomt. Bij twijfel altijd de arts of specialist of de Coeliakie Vereniging raadplegen.

* uitzonderingen zijn Haver, Lithothamnium en Zoethoutwortel.

Zit er altijd evenveel werkstof in de capsules?

In Vitotaal fytocapsules zit altijd een minimale hoeveelheid van de werkstof. Dit betekent dat de inhoud altijd hetzelfde is en je ook altijd dezelfde dosering kunt aanhouden bij een nieuwe verpakking. De capsules kunnen meer of minder gevuld zijn om dezelfde standaard hoeveelheid werkstof te bereiken.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

 • Lucovitaal Puur Glucosamine 1500mg Tabletten 120TB

  Lucovitaal Puur Glucosamine 1500mg Tab... | 120TB

  -50%
  12,00
  23,99
 • Gratis verzending Liberty Healthcare Ester-C 1000 Tabletten 90TB

  Liberty Healthcare Ester-C 1000 Tabletten | 90TB

  -30%
  20,99
  29,99
 • Jacob Hooy Kumis Kutjing Kruidenthee 80GR

  Jacob Hooy Kumis Kutjing Kruidenthee | 80GR

  3,03
 • Orthica Kalium-250 Tabletten 60TB

  Orthica Kalium-250 Tabletten | 60TB

  -24%
  13,64
  17,95
 • Elvitum Curcuma Complex Vegicaps 90CP

  Elvitum Curcuma Complex Vegicaps | 90CP

  -27%
  13,43
  18,46