Bestel nu
0
€ 0,00

Het Fitte Brein

“Gezond en actief leven houdt ons brein zo lang mogelijk fit”, is de slogan van Het Fitte Brein. Het Fitte Brein organiseert lezingen en online webinars over thema’s die van invloed zijn op uw brein. Het Fitte Brein wordt ondersteund door o.a. de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting. Geïnteresseerd? Bekijk hier vier van hun gratis online webinars terug.

Webinar 'Eet je brein fit'

Dr. Ondine van de Rest is voedingswetenschapper en schuift aan tijdens dit webinar om u alles te vertellen over de relatie tussen voeding en het brein. Daarnaast deelt paralympisch kampioen Jetze Plat zijn ervaringen met voedingsdeskundigen en zijn inzichten over voeding.

Webinar 'Mindfulness

Martin van Boxtel is hoofdspreker tijdens dit webinar. Naast zijn baan als hoofddocent bij de vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie van Maastricht University is hij ook mindfulnesstrainer. Samen met Marloes van der Heijden, yoga en mindfulness docent, bespreekt hij wat mindfulness is, wat het met uw brein kan doen en hoe u mindfulness in uw eigen leven kunt toepassen.

Webinar '‘Ontdek het puberbrein’

De hoofdspreker van dit webinar is Jiska Peper, zij is universitair docent aan de Universiteit van Leiden en heeft onderzoek gedaan naar impulscontrole, hersenontwikkeling en puberteitshormonen. Naast Jiska, schuift ook Bastiaan Ragas aan. Bastiaan Ragas is vader van vier kinderen en geeft u tips over hoe om te gaan met pubers.

Webinar ‘Wake-up call: slaap voor een fit brein’.

Via dit webinar komt u alles te weten over slaap en de relatie met ons brein. Hoofd van de afdeling Slaap en Cognitie van het Nederlands Herseninstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen en hoogleraar integratieve neurofysiologie Eus van Someren neemt u mee langs alle aspecten van slaap. Lucas Schroder vertelt als solozeiler al zijn ervaringen over slaap en presteren.

Webinar ‘Stress, vriend & vijand’

Breinexpert en neuropsychiater Theo Compernolle vertelt u alles over stress. Hij bespreekt onder andere dat stress niet alleen maar negatief hoeft te zijn, wat signalen en gevolgen zijn van negatieve stress en hoe u deze negatieve stress kan voorkomen. Ervaart u soms stress? Neem gerust een kijkje.