Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Griep en verkoudheid

Vsm Kaloba Bij Verkoudheid Druppels 20ML

Traditioneel kruidengeneesmiddel bij verkoudheid.

9,45
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Kaloba druppels is een traditioneel kruidengeneesmiddel bij verkoudheid. Dat wil zeggen dat het al minstens 30 jaar lang wordt gebruikt bij de indicatie verkoudheid. Kaloba druppels is geschikt voor het hele gezin (volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar).

Dosering
Kaloba druppels dient bij voorkeur vóór de maaltijd te worden ingenomen. Kaloba druppels is bestemd voor inname via de mond. De druppels bij voorkeur in de ochtend, middag en avond met wat vloeistof innemen.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 3x daags 30 druppels
Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3x daags 20 druppels
Kinderen van 2 tot 5 jaar: 3x daags 10 druppels
Kinderen van 1 jaar: 3x daags 5 druppels

Nadat de klachten zijn afgenomen, wordt het aanbevolen om de behandeling met Kaloba druppels nog een paar dagen voort te zetten. Als de symptomen langer dan een week aanhouden, of als deze verergeren, is het verstandig een arts te raadplegen.

Traditioneel kruidengeneesmiddel bij verkoudheid. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikerservaring.

Waarschuwing
Als men overgevoelig (allergisch) is voor de ingrediënten van Kaloba druppels, dient men Kaloba druppels niet te gebruiken.
Dit geneesmiddel bevat 12 vol % ethanol (alcohol) d.w.z. max. 143 mg per dosis van 30 druppels, hetgeen overeenkomt met 3,6 ml bier of 1,5 ml wijn per dosis. Dit geneesmiddel is schadelijk bij alcoholisme. Voorzichtigheid is geboden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en groepen met een verhoogd risico, zoals patiënten met een leveraandoening of epilepsie.
Tot nu toe zijn er geen interacties tussen Kaloba druppels en andere geneesmiddelen gerapporteerd.

Zwangerschap en borstvoeding
Er zijn geen gegevens bekend over gebruik bij zwangerschap en lactatie. Gebruik van Kaloba druppels wordt dan ook afgeraden tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Ingredienten

Het werkzame bestanddeel van Kaloba druppels: 10 g (=9.75 ml) oplossing bevat 8.0 g Pelargonium sidoides wortel extract (1:8 – 10). Extractiemiddel:
11 % ethanol (g/g). Andere bestanddelen(hulpstoffen) zijn: glycerol en ethanol.

Bijsluiter
Vragen & Antwoorden
Zijn deze druppels ook te gebruiken voor peuters van 3 jaar?

Kaloba is prima te gebruiken voor peuters van 3 jaar. Voor de juiste dosering kijkt u dan in de bijsluiter.

Kun je dit middel ook gebruiken als je zwanger bent?

Kaloba kan voor zover bekend zonder bezwaar worden gebruikt, tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding, overeenkomstig de aanbevolen dosering, echter

aangezien dit geneesmiddel 12 vol % ethanol (alcohol) bevat, d.w.z. max. 143 mg per dosis van 30 druppels, hetgeen overeenkomt met 3,6 ml bier, 1,5 ml wijn per dosis, is voorzichtigheid geboden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Overschrijdt u dus nooit de aanbevolen dosering.

Helpt Kaloba ook als je al verkouden bent?

Kaloba is een traditioneel kruidengeneesmiddel bij verkoudheid dus het werkt juist als u al verkouden bent. Kaloba heeft een 3-voudige werking

   1. Antibacterieel
   2. Antiviraal
   3. Slijmoplossend

Kaloba beschermt het slijmvlies en zorgt dat de abnormale slijmproductie sneller stopt. De typische verkoudheidsklachten, zoals loopneus, verstopte neus, niezen, keelpijn, heesheid e.d. zijn daardoor sneller verdwenen. Door het beschermende effect van Kaloba op het slijmvlies krijgen nieuwe virussen en bacteriën geen kans.

Kaloba verkort de duur van de verkoudheid

Een verkoudheid duurt gemiddeld 1 tot 3 weken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die Kaloba gebruiken aanmerkelijk sneller herstellen van hun verkoudheid. Kaloba verkort de duur van de verkoudheid in veel gevallen tot 5 dagen.

Is dit product geschikt voor kinderen?

Dit product is geschikt voor gebruik vanaf 1 jaar.

Wanneer is er effect merkbaar?

Kaloba geeft bij gebruik al direct verlichting in het neusslijmvlies en zorgt op langere termijn voor een betere weerstand in de luchtwegen.

Is dit product geschikt voor gebruik naast reguliere medicijnen?

Tot nu toe zijn er geen interacties tussen Kaloba tabletten en andere
geneesmiddelen gerapporteerd. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kortgeleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen.

Wanneer kan ik dit product het beste innemen?
U kunt het geneesmiddel het beste in een ‘schone' mond innemen. Dus als het mondslijmvlies niet bezig is andere stoffen, b.v. uit voedsel, op te nemen. Want een homeopathisch geneesmiddel werkt het beste als het door het mondslijmvlies wordt opgenomen. Let op: dit betekent dat u ook rekening moet houden met drinken, tandenpoetsen of kauwgum, wat ook allemaal inwerkt op uw mondslijmvlies. Om te onthouden dat u uw geneesmiddel moet innemen, kunt u het beste een vast tijdstip kiezen, bijvoorbeeld een half uur voor of na het eten.
Wat is het verschil tussen druppels, tabletten en granules?

Ze hebben allemaal dezelfde werking. Soms bestaat een homeopathisch geneesmiddel maar in één vorm en soms kunt u zelf kiezen. De druppels worden meestal gemaakt met alcohol (dit geldt niet voor kindergeneesmiddelen), de tabletten met lactose en magnesiumstearaat en de granules met saccharose en melksuiker (lactose).

Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Vsm Kaloba Bij Verkoudheid Druppels 20ML?